Να διαχειριστεί τις κινήσεις κατοχύρωσης των κερδών της περασμένης εβδομάδας, αλλά και να κρατήσει τη ζώνη των 1.430 μονάδων προσπαθεί σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όμως εμφανίζει έντονη νευρικότητα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,01% στις 1.432,08 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,4 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,04% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.493,91 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,07% στις 1.285,64 μονάδες.

Ήπιες πιέσεις στις ευρωαγορές, εν αναμονή του Jackson Hole

Διαχείριση θέσεων

Η αγορά δείχνει να αναλώνεται σε διαχείριση θέσεων, προκειμένου να πάρει μέρος των κερδών της εβδομάδας που προηγήθηκε και να βελτιώσει τη ρευστότητά της. Άλλωστε, το +3,51%, αλλά και το +6,12% του τραπεζικού μετά από το σκληρό sell off της 5ης Αυγούστου είναι αρκούντως ελκυστικά ώστε να αφεθούν στο σύνολό τους στην αβεβαιότητα που επικρατεί διεθνώς.

Η συνέχεια αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, καθότι η ζώνη των 1440 είναι μια πύλη, την οποία εφόσον καταφέρουν να περάσουν οι αγοραστές, ανοίγει ο δρόμος για την περιοχή των 1600 μονάδων, αναφέρει ανάλυση της Fast Finance. Άλλωστε, όλες οι μεταβλητές που αφενός οδήγησαν τον Γενικό μας Δείκτη από τις 800 (Οκτ. 2022) στις 1500 (Ιουλ. 2024), αφετέρου δικαιολογούν και περαιτέρω άνοδο, στέκουν ως έχουν.

Το πραγματικό τεστ ενδεχομένως να δοθεί πάνω από τις 1.450 μονάδες, εάν μάλιστα παραμείνει υποστηρικτικό το διεθνές κλίμα, καθώς στη ζώνη από εκεί μέχρι τις 1.500 μονάδες, η αγορά έχει δείξει την αδυναμία της. Μια αδυναμία βέβαια που έχει δοκιμαστεί και από διάφορες αναταράξεις που έχουν υπάρξει τους τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα τους θερινούς.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, το -1,56% του Τιτάνα επιβαρύνει την αγορά, όπως και το -1,08% της ΕΥΔΑΠ. Ήπια πτωτικά κινούνται και οι ΟΠΑΠ, Cenergy, Ελλάκτωρ, Πειραιώς, Λάμδα, Σαράντης, Βιοχάλκο, Alpha Bank, Μυτιληναίος και ΕΛΧΑ.

Στον αντίποδα, το +1% των Ελληνικών Πετρελαίων βοηθά την αγορά, αλλά και τα κέρδη των Jumbo, Motor Oil, Coca Cola, Autohellas, Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΑΑ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Aegean και Τέρνα Ενεργειακή. Αμετάβλητη είναι η Εθνική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Υπό το βάρος της Motor Oil – Μάχη για τις 1.400 μονάδες
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Υπό το βάρος της Motor Oil κινείται ο Γενικός Δείκτης - Μάχη για τις 1.400 μονάδες

Η μετοχή της Motor Oil δείχνει να βρίσκεται υπό τη μεγάλη πίεση της εξόδου αρκετών χαρτοφυλακίων, μετά την αναπάντεχη απόφαση του οίκου MSCI να την αφαιρέσει από τον δείκτη Standard Greece