![General Motors: Απολύει πάνω από 1.000 εργαζόμενους λογισμικού και υπηρεσιών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/general-motors-scaled.jpg)
Στην απόλυση περισσότερων από 1.000 μισθωτών υπαλλήλων που εργάζονται στις μονάδες λογισμικού και υπηρεσιών της σε όλο τον κόσμο ανακοίνωσε η αυτοκινητοβιομηχανία General Motors που εδρεύει στο Ντιτρόιτ των Ηνωμένων Πολιτειών.
General Motors: Εγκρίθηκε η επαναγορά μετοχών αξίας 6 δισ. δολαρίων
Η GM, επιβεβαιώνοντας τις απολύσεις που αναφέρθηκαν αρχικά από το CNBC, σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «καθώς χτίζουμε το μέλλον της General Motors, πρέπει να απλοποιήσουμε την ταχύτητα και την αριστεία, να κάνουμε τολμηρές επιλογές και να δώσουμε προτεραιότητα στις επενδύσεις που θα έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο».
Το CNBC ανακοίνωσε ότι οι περικοπές θέσεων εργασίας περιλαμβάνουν περίπου 600 θέσεις εργασίας στην τεχνολογική πανεπιστημιούπολη της GM κοντά στο Ντιτρόιτ.
General Motors: Οι μισές απολύσεις στις ΗΠΑ
Η General Motors, η οποία διευκρίνισε ότι περίπου οι μισές από τις περικοπές θέσεων εργασίας θα είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες, τόνισε ότι η απόφασή της για τις απολύσεις δεν οφείλονται σε περικοπές κόστους, αλλά αποφασίστηκαν μετά από ανασκόπηση των εργασιών, μετά την αποχώρηση του Μάικ Άμποτ, εκτελεστικού αντιπροέδρου λογισμικού και υπηρεσιών τον Μάρτιο, ο οποίος αποχώρησε από την εταιρεία για λόγους υγείας.
Ο Aμποτ, πρώην στέλεχος της Apple, προσλήφθηκε το 2023 για να ηγηθεί των προσπαθειών ανάπτυξης λογισμικού της General Motors εν μέσω αύξησης των επενδύσεων από την αυτοκινητοβιομηχανία σε ηλεκτρικά οχήματα και υπηρεσίες που βασίζονται σε συνδρομές.
Τον Απρίλιο του 2023, η GM ανακοίνωσε ότι περίπου 5.000 από τους μισθωτούς της δέχτηκαν να αποχωρήσουν από την εταιρεία με εθελούσια έξοδο καθώς στόχος της εταιρείας ήταν να περικόψει κόστος 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κι αυτό μετά από έναν προηγούμενο γύρο περικοπής θέσεων εργασίας σε στελέχη και υπαλλήλους τον Φεβρουάριο του 2023.
Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου
Τον περασμένο Ιούνιο, η GM ανακοίνωσε ότι έβγαλε 2,97 δισ. δολάρια από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 7,6% σε σχέση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο σε λίγο πάνω από 43 δισ. δολάρια. Αυτό ξεπέρασε τα 41,15 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet.
Εξαιρουμένων των έκτακτων στοιχείων, η εταιρεία κέρδισε 2,62 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας εύκολα τις εκτιμήσεις της Wall Street για 2,13 δολάρια ανά μετοχή.
Η εταιρεία αύξησε ελαφρώς τις προβλέψεις για τα καθαρά κέρδη για το σύνολο του έτους στο εύρος από 10,1 έως 11,5 δισ. δολάρια, από 9,8 έως 11,2 δισ. δολάρια.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Cucci: Η πτώση πωλήσεων στο τέταρτο τρίμηνο προβληματίζει τους αναλυτές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/gucci-store-600x410.jpg)
Νέο πλήγμα για την Gucci - Συνεχίζεται η πτώση πωλήσεων
Τα έσοδα της Kering, στην οποία ανήκει η Gucci, ολόκληρου του έτους από δραστηριότητες του ομίλου ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ
![Βρετανία: Άντλησε 13 δισ. στερλίνες – Οι αγορές της πρόσφεραν 140 δισ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/ot_bonds_london11-768x450-1-600x352.png)
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων
![Φυσικό αέριο: Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί όλο και περισσότερο για την αποθήκευση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/illustration-600x405.jpg)
Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί για την αποθήκευση φυσικού αερίου;
Καθώς η Μόσχα πίεζε τη ροή του φυσικού αερίου μέσω των ρωσικών αγωγών, η ΕΕ είχε καταφέρει να αποφύγει μια χειμερινή κρίση εφοδιασμού περιορίζοντας τη συνολική ζήτηση φυσικού αερίου
![Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για δασμούς Τραμπ: Θα απαντήσουμε με αντίμετρα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/2024-07-18T130711Z_147724729_RC2PX8A4VN9I_RTRMADP_5_EU-VONDERLEYEN-PARLIAMENT-600x400.jpg)
«Σκληραίνει» τη στάση της η ΕΕ για τους δασμούς - Έρχονται αντίμετρα
Η πρόεδρος της Κομισιόν προειδοποίησε: «Οι αδικαιολόγητοι δασμοί στην ΕΕ δεν θα μείνουν αναπάντητοι» για να σημειώσει με νόημα ότι «θα προκαλέσουν αποφασιστικά και αναλογικά αντίμετρα»
![Novartis: Εξαγοράζει την Anthos Therapeutics έναντι 3,1 δισ. δολ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/09/novartis-600x364.jpg)
Στη Novartis για 3,1 δισ. δολ. η Anthos Therapeutics
Νέο deal στην Υγεία - Τι αναφέρει η Novartis
![Ίλον Μασκ: Κάτω από τα 400 δισ. δολάρια η καθαρή περιουσία του – Για πρώτη φορά το 2025](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/Elon-Musk-1024x682-1-600x400.jpg)
Η περιουσία του Μασκ κατρακυλά... έπεσε κάτω από τα 400 δισ. δολάρια
Η περιουσία του Μασκ μειώθηκε από το ιστορικό υψηλό των 486 δισεκατομμυρίων δολαρίων - Οι μετοχές της Tesla έχουν υποχωρήσει 27% από τότε που κορυφώθηκαν τον Δεκέμβριο
![Τραμπ: Δασμοί 25% στις εισαγωγές χάλυβα, αλουμινίου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/trump-2-600x410.jpg)
O Τράμπ τράβηξε τη σκανδάλη - Δασμούς 25% σε αλουμίνιο και χάλυβα, χωρίς εξαιρέσεις
Σε νέα φάση πέρασε ο εμπορικός πόλεμος που είχε προαναγγείλει ότι θα εξαπέλυε ο Τραμπ
![Shein: Πώς σχεδιάζει να αποφύγει τους δασμούς Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/01/shein-600x400.jpg)
Πώς η Shein σχεδιάζει να αποφύγει τους δασμούς Τραμπ
Η στρατηγική της Shein στοχεύει να αποφύγει την τιμωρητική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ για τα αγαθά που προέρχονται από την Κίνα
![Marks & Spencer: Δεν είμαστε κουμπαράς – Σταματήστε την αύξηση των φόρων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Marks-and-Spencer-600x422.jpg)
Marks & Spencer: Δεν είμαστε κουμπαράς – Σταματήστε την αύξηση των φόρων
Το αφεντικό της Marks & Spencer αντιτίθεται στην πρόθεση του βρετανικού υπουργείο Οικονομικών να επιβάλει σειρά νέων φόρων
![Αμερικανικά Ομόλογα: Ποιοι κατέχουν και πόσα – Τι ψάχνει ο Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_trump_agores-1024x600-1-600x300.png)
Ποιοι κατέχουν το αμερικανικό χρέος και τι ψάχνει ο Τραμπ στα ομόλογα
To αμερικανικό χρέος ξεπερνά τα 36 τρισ. δολάρια