Στην απόλυση περισσότερων από 1.000 μισθωτών υπαλλήλων που εργάζονται στις μονάδες λογισμικού και υπηρεσιών της σε όλο τον κόσμο ανακοίνωσε η αυτοκινητοβιομηχανία General Motors που εδρεύει στο Ντιτρόιτ των Ηνωμένων Πολιτειών.

General Motors: Εγκρίθηκε η επαναγορά μετοχών αξίας 6 δισ. δολαρίων

Η GM, επιβεβαιώνοντας τις απολύσεις που αναφέρθηκαν αρχικά από το CNBC, σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «καθώς χτίζουμε το μέλλον της General Motors, πρέπει να απλοποιήσουμε την ταχύτητα και την αριστεία, να κάνουμε τολμηρές επιλογές και να δώσουμε προτεραιότητα στις επενδύσεις που θα έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο».

Το CNBC ανακοίνωσε ότι οι περικοπές θέσεων εργασίας περιλαμβάνουν περίπου 600 θέσεις εργασίας στην τεχνολογική πανεπιστημιούπολη της GM κοντά στο Ντιτρόιτ.

General Motors: Οι μισές απολύσεις στις ΗΠΑ

Η General Motors, η οποία διευκρίνισε ότι περίπου οι μισές από τις περικοπές θέσεων εργασίας θα είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες, τόνισε ότι η απόφασή της για τις απολύσεις δεν οφείλονται σε περικοπές κόστους, αλλά αποφασίστηκαν μετά από ανασκόπηση των εργασιών, μετά την αποχώρηση του Μάικ Άμποτ, εκτελεστικού αντιπροέδρου λογισμικού και υπηρεσιών τον Μάρτιο, ο οποίος αποχώρησε από την εταιρεία για λόγους υγείας.

Ο Aμποτ, πρώην στέλεχος της Apple, προσλήφθηκε το 2023 για να ηγηθεί των προσπαθειών ανάπτυξης λογισμικού της General Motors εν μέσω αύξησης των επενδύσεων από την αυτοκινητοβιομηχανία σε ηλεκτρικά οχήματα και υπηρεσίες που βασίζονται σε συνδρομές.

Τον Απρίλιο του 2023, η GM ανακοίνωσε ότι περίπου 5.000 από τους μισθωτούς της δέχτηκαν να αποχωρήσουν από την εταιρεία με εθελούσια έξοδο καθώς στόχος της εταιρείας ήταν να  περικόψει κόστος 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κι αυτό μετά από έναν προηγούμενο γύρο περικοπής θέσεων εργασίας σε στελέχη και υπαλλήλους τον Φεβρουάριο του 2023.

Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου

Τον περασμένο Ιούνιο, η GM ανακοίνωσε ότι έβγαλε 2,97 δισ. δολάρια από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 7,6% σε σχέση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο σε λίγο πάνω από 43 δισ. δολάρια. Αυτό ξεπέρασε τα 41,15 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet.

Εξαιρουμένων των έκτακτων στοιχείων, η εταιρεία κέρδισε 2,62 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας εύκολα τις εκτιμήσεις της Wall Street για 2,13 δολάρια ανά μετοχή.

Η εταιρεία αύξησε ελαφρώς τις προβλέψεις για τα καθαρά κέρδη για το σύνολο του έτους στο εύρος από 10,1 έως 11,5 δισ. δολάρια, από 9,8 έως 11,2 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή