Για όλες τις μακροπρόθεσμες θέσεις του, ο θρυλικός «μάντης της Ομάχα» συχνά προσθέτει και αφαιρεί από τις τρέχουσες θέσεις του. Μερικές φορές, τις ρευστοποιεί και δημιουργεί επίσης νέες – και αυτή τη φορά είναι ασυνήθιστες για τα δικά του δεδομένα μεν, δεν απέχουν από την πραγματικότητα δε.

Τα τελευταία χρόνια η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ έκανε μια σημαντική στροφή στην επενδυτική της στρατηγική, συσσωρεύοντας μεγάλα ποσά μετρητών. Κάποιοι έσπευσαν να τονίσουν ότι επρόκειτο για μια βραχύβια τακτική, ωστόσο, αποδείχθηκε ότι έκαναν λάθος καθώς συνεχίζει να μαζεύει ρευστό, πουλώντας μεγάλα πακέτα μετοχών, συμπεριλαμβανομένης της Apple.

Γουόρεν Μπάφετ: Συνεχίζει να συσσωρεύει μετρητά και να πουλά μετοχές

Μπάφετ: Γιατί η Berkshire συμπαθεί την Ulta Beauty

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες κινήσεις του Μπάφετ κατά το δεύτερο τρίμηνο όμως ήταν η αγορά 690.000 μετοχών της Ulta Beauty -του μεγαλύτερου εξειδικευμένου καταστήματος λιανικής πώλησης ομορφιάς στις ΗΠΑ- αξίας 266 εκατομμυρίων δολαρίων στο τέλος του τριμήνου.

Η μετοχή διαπραγματευόταν στα 366 δολάρια στις 15 Ιουνίου, σημειώνοντας άνοδο 11% σε σχέση με μια ημέρα νωρίτερα με αφορμή την είδηση του Μπάφετ. Εξακολουθεί να είναι μειωμένη κατά 25% από το προηγούμενο έτος μέχρι σήμερα εν μέσω ισχυρού ανταγωνισμού. buffet

Ο αρθρογράφος του TheStreet Pro, Paul Price, είναι άλλος ένας ταύρος της Ulta. Ο βετεράνος επενδυτής, ο οποίος εργάστηκε στη Merrill Lynch και τη Wells Fargo, συνέστησε τη μετοχή σε μια στήλη, μία μόλις ημέρα πριν από την είδηση της αγοράς από την Berkshire.

Η απόδοση 234% των μετόχων της Ulta τα τελευταία 10 χρόνια αντιπροσωπεύει έκπτωση 57% σε σχέση με τη σωρευτική αύξηση των κερδών ανά μετοχή, είπε. Έτσι, ο μελλοντικός δείκτης τιμής-κερδών της Ulta βρίσκεται στο 12,4 έναντι μέσου όρου 10 ετών 25,2.

«Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε τώρα να αποκτήσετε αυτή την κορυφαίας ποιότητας, αποδεδειγμένα αναπτυσσόμενη εταιρεία σε πολύ χαμηλότερη τιμή από τον πολλαπλάσιο της αγοράς των πολύ κατώτερων εταιρειών», δήλωσε ο Price.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες κινήσεις του Μπάφετ κατά το δεύτερο τρίμηνο ήταν η αγορά 690.000 μετοχών της Ulta Beauty, του μεγαλύτερου εξειδικευμένου καταστήματος λιανικής πώλησης ομορφιάς στις ΗΠΑ.

Η αισιοδοξία των αναλυτών

Ο αναλυτής της Oppenheimer, Rupesh Parikh, είναι επίσης λάτρης της Ulta, ενώ εντυπωσιάστηκε από την κίνηση του Μπάφετ και την αντίδραση της αγοράς σε αυτήν.

«Η εταιρεία θεωρεί αυτή την εξέλιξη ως ψήφο εμπιστοσύνης για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της εταιρείας και ως περαιτέρω επικύρωση της σημαντικά μειωμένης αποτίμησης της Ulta», έγραψε σε σχόλιο που επικαλείται το The Fly. Ο Parikh αξιολογεί την Ulta ως outperform, με τιμή-στόχο τα 450 δολάρια.

Ο αναλυτής της Morningstar, David Swartz, συμπαθεί επίσης την Ulta την οποία εκτιμά για 405 δολάρια. «Πιστεύουμε ότι η δύναμη του εμπορικού σήματος της Ulta έχει επιτρέψει στην εταιρεία να ευδοκιμήσει παρά τις οικονομικές συνθήκες και άλλες εξωτερικές προκλήσεις», επισήμανε στο TheStreet.

«Αν και η φάση υψηλής ανάπτυξής της έχει μάλλον τελειώσει, καθώς διαθέτει καταστήματα σε όλες τις μεγάλες αγορές των ΗΠΑ, συνεχίζει να ανοίγει καταστήματα (περίπου 60 φέτος), να επεκτείνει το ηλεκτρονικό της εμπόριο (περίπου 20% των εσόδων) και να έχει παρουσία μέσα σε τοποθεσίες της Target», πρόσθεσε. ulta

Ποια είναι τελικά η Ulta

Η Ulta Beauty, Inc., παλαιότερα γνωστή ως Ulta Salon, Cosmetics & Fragrance Inc. και πριν από το 2000 ως Ulta3, ιδρύθηκε από τον Richard E. George, πρώην πρόεδρο της Osco Drug, Inc. και τον Terry Hanson.

Ο George εγκατέλειψε την εργασία του στην Osco το 1989 προκειμένου να αναπτύξει ένα επιχειρηματικό σχέδιο για ένα κατάστημα λιανικής πώλησης που θα προσέφερε προϊόντα ομορφιάς σε διαφορετικά επίπεδα τιμών. Άλλα στελέχη της Osco εντάχθηκαν στην επιχείρηση του George και του Hanson και συγκέντρωσαν 11,5 εκατομμύρια δολάρια σε επιχειρηματικά κεφάλαια. Η εταιρεία, που αρχικά ονομάστηκε Ulta3, ξεκίνησε το 1990 με πέντε καταστήματα στα προάστια του Σικάγο. Το όνομα άλλαξε από Ulta3 σε Ulta στα τέλη του 1999.

Ο George έφυγε από την Ulta3 το 1995 και ο Hanson έγινε ο, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Τον Δεκέμβριο του 1999, ο Lyn Kirby έγινε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος και ο Charles «Rick» Weber έγινε Ανώτερος Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος Λειτουργίας και Οικονομικός Διευθυντής. Στις 25 Οκτωβρίου 2007, η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο NASDAQ.

Το 2008, η εταιρεία άνοιξε ένα δεύτερο κέντρο διανομής στο Φοίνιξ της Αριζόνα. Το 2020 πριν από την πανδημία υπήρχαν 44.000 εργαζόμενοι. Από το 2021, η Ulta απασχολεί περίπου 37.000 άτομα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή