
Πρόστιμα άνω των 1,34 εκατομμυριων ευρώ επέβαλε η ΑΑΔΕ κατα την διενέργεια περισσότερων απο 48.000 επιτόπιων ελέγχων «αποσκοπώντας στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και στην εξασφάλιση των δημοσίων εσόδων», οπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
ΑΑΔΕ: «Λαβράκια» με φοροδιαφυγή από γνωστά εστιατόρια
Ελέγχους τόσο σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όσο και σε κλάδους δραστηριότητας, που παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά παραβατικότητας πραγματοποιεί η Ανεξαρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μετα την ενίσχυση του ελεγκτικού δυναμικου των νησιών που ,όπως υποστηρίζεται, επέτυχε η Αρχή μέσα απο τη δημιουργία μιας δεξαμενής έμπειρων ελεγκτών.
Επιπλέον, υπήρξε μέριμνα, έτσι ώστε τα κλιμάκια ελέγχου να εναλλάσσονται, μετακινούμενα τόσο στην ηπειρωτική, όσο και στη νησιώτικη Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό, οι έλεγχοι διενεργούνται κυρίως από ελεγκτές διαφορετικής χωρικής αρμοδιότητας, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ.
Οι ελεγκτές έχουν στη διάθεση τους tablet, με εγκατεστημένο το σύστημα ΕΛΕΓΧΟΣlive, μέσω του οποίου έχουν άμεση πρόσβαση στα πλήρη στοιχεία των ελεγχόμενων διευκολύνοντας το ελεγκτικό τους έργο.
Για την υποστήριξη των κλιμακίων ελέγχου, ειδική επιχειρησιακή ομάδα της ΑΑΔΕ, κάνοντας χρήση της Αίθουσας Επιχειρήσεων και διαθέτοντας ειδικό λογισμικό, σαρώνει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας δεδομένα και επιλέγει τις περιοχές εντατικοποίησης των ελέγχων.
Τα αποτελέσματα του risk analysis εμπλουτίζονται και με τα στοιχεία, που προκύπτουν από την αντιπαραβολή των δεδομένων του συστήματος e-send με εκείνα των POS. Πιο συγκεκριμένα, αντιπαραβάλλονται οι αποδείξεις, που διαβιβάζονται μέσω του συστήματος e-send και τα έσοδα των πληρωμών με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων.
Πρόστιμα 1,34 εκατ. ευρώ
Τέλος, τα κλιμάκια ελέγχου αντλούν πληροφορίες για ελέγχους εξακρίβωσης από δύο σημαντικά εργαλεία που έχουν υλοποιηθεί για τη μείωση της φοροδιαφυγής. Πρόκειται για την πλατφόρμα Καταγγελίες Πολιτών, όπου υποβάλλονται καταγγελίες ή πληροφορίες και για την εφαρμογή Appodixi.
Αξιοσημείωτο είναι ότι, έως σήμερα, έχουν διενεργηθεί πάνω από 48.000 επιτόπιοι φορολογικοί έλεγχοι. Από αυτούς τους ελέγχους διαπιστώθηκε αποκρυβείσα αξία, που ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ, και επιβλήθηκαν πρόστιμα άνω του 1,34 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον, σε 628 περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες κυρώσεις, και πιο συγκεκριμένα, ανεστάλη η λειτουργία 490 επιχειρήσεων, ενώ στις υπόλοιπες 138 περιπτώσεις επιβλήθηκε χρηματική κύρωση.


Latest News

Αυξημένα ληξιπρόθεσμα χρέη, λιγότεροι οφειλέτες το 2024
Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΑΑΔΕ

Στον πάγο τα επιτόκια για τις ρυθμισμένες δόσεις στην εφορία - Το σχέδιο
Τι προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τα χρέη προς την εφορία - Πώς διαμορφώνονται

Η αύξηση του κατώτατου μισθού, τα επιδόματα και η φορολογική παγίδα
Από το 2025, ο εισαγωγικός μισθός στο Δημόσιο δεν θα μπορεί να είναι χαμηλότερος από τον κατώτατο μισθό

«Βουνό» τα ληξιπρόθεσμα χρέη, ψίχουλα σε ρυθμίσεις - Ποιοι και πόσα χρωστάνε
Αποκαλυπτικά στοιχεία για τους οφειλέτες της εφορίας και τα χρέη τους καταγράφει η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλή

Η κυβέρνηση εξάντλησε τα περιθώρια για κατώτατο μισθό - Τι είπε ο Χατζηδάκης
Τον Σεπτέμβριο από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει «νέες - σημαντικές πιστεύω - μειώσεις φόρων», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης

Πόσο θα αυξηθούν οι μισθοί - Τα καθαρά ποσά που θα λάβουν οι εργαζόμενοι
Η εξειδίκευση των μέτρων από την υπουργό Εργασίας – Τι θα γίνει με τον μέσο μισθό – Οι μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές – Πόσο ωφελούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι – Κίνητρα για την ενίσχυση των συλλογικών συμβάσεων

Ποιοι επαγγελματίες θα υποβάλλουν δήλωση ΦΠΑ κάθε μήνα - Οι αλλαγές
Τι προβλέπει το σχέδιο για τις δηλώσεις ΦΠΑ

Κόπηκαν 3.000 συντάξεις επειδή εργάζονταν στα κρυφά
Απαιτείται ρύθμιση ή εφάπαξ πληρωμή των οφειλόμενων εισφορών – Ξεκινά η ηλεκτρονική δήλωση απασχόλησης που αυξάνει και τις συντάξιμες αποδοχές

Έφτασε ο νέος κατώτατος μισθός - Πως διαμορφώνονται επιδόματα και τριετίες
Στο ίδιο ποσό και το εισαγωγικό κλιμάκιο των δημοσίων υπαλλήλων - Τι αποφάσισε το υπουργικό Συμβούλιο
![Κατώτατος μισθός: Πόσα θα λαμβάνει κάθε εργαζόμενος [πίνακες, παραδείγματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/ImgSrc-1-3-600x412.jpeg)
Στα 880 ευρώ ο κατώτατος μισθός - Ποια επιδόματα αυξάνονται [πίνακες]
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στόχος είναι το 2027 ο κατώτατος μισθός να ανέλθει στα 950 ευρώ μικτά και ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ