Σημαντική ανάπτυξη σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ευρασία και Αφρική κατέγραψε το πρώτο εξάμηνο του έτους η Wyndham Hotels & Resorts, η μεγαλύτερη εταιρεία franchising ξενοδοχείων στον κόσμο, με 25 παγκόσμια brands και περίπου 9.200 ξενοδοχεία,. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της στα σημαντικότερα γεγονότα, περιλαμβάνονται η υπογραφή 27 συμβολαίων, το άνοιγμα 22 ξενοδοχείων και η προσθήκη καθαρού αριθμού δωματίων που αντιστοιχεί σε περίπου 1.400 δωμάτια στην περιοχή.

Η εταιρεία σημείωσε σημαντική ανάπτυξη και ανοίγματα σε βασικές αγορές της περιοχής, όπως είναι η Γαλλία, η Γερμανία, η Ινδία, η Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο, συμβάλλοντας στη 16η συνεχόμενη τριμηνιαία αύξηση της παγκόσμιας ανάπτυξης. Επίσης, κατά το 2ο τρίμηνο του 2024, η περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Ευρασίας και Αφρικής, σημείωσε αύξηση κατά 15% στα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPAR), με σταθερό νόμισμα.

Wyndham Hotels & Resorts: Έρχονται νέες συμφωνίες με ελληνικά ξενοδοχεία

Η παρουσία στην Ελλάδα

Σημειώνεται ότι η Wyndham Hotels & Resorts συνεργάζεται επί του παρόντος με συνολικά 14 ξενοδοχεία σε Ελλάδα και Κύπρο, εκ των οποίων τρία στην Αθήνα, δύο στο Λουτράκι και από ένα ξενοδοχείο στη Βραυρώνα, στη Νέα Μάκρη, στη Θεσσαλονίκη, στη Χαλκιδική, στην Αλεξανδρούπολη, στην Κέρκυρα, στη Ρόδο και στην Κρήτη. Στην Κύπρο συνεργάζεται με ένα ξενοδοχείο.

Με βάση την προσέγγιση OwnerFirstTM στο franchising, εκείνο που υπογραμμίζει την ισχυρή φήμη της Wyndham σε όλη την περιοχή, είναι η ανάπτυξη, αλλά και η μακροπρόθεσμη δέσμευσή της να συνδράμει στην επιτυχία των ιδιοκτητών και των franchisees. Συνολικά, έως τις 30 Ιουνίου 2024, η εταιρεία κατέγραψε περισσότερα από 90.000 δωμάτια στην περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Ευρασίας και της Αφρικής.

«Η συνεχής ανάκαμψη των ταξιδιών αναψυχής και των επαγγελματικών ταξιδιών, καθοδηγείται από την αύξηση στη ζήτηση για δημοφιλείς και αναδυόμενους προορισμούς, καθώς και για ταξίδια με έμφαση στις εμπειρίες» σχολιάζει ο Δημήτρης Μανίκης, πρόεδρος Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Ευρασίας και Αφρικής, Wyndham Hotels & Resorts και προσθέτει: «Συνεχίζουμε να επεκτείνουμε την παρουσία μας με απίστευτα ξενοδοχεία σε όλη την περιοχή, και, όταν συνδυάσεις τη δυναμική αυτή με το Wyndham Advantage, προκύπτει μια αμοιβαία κερδοφόρα κατάσταση, τόσο για τους ιδιοκτήτες, όσο και για τους επισκέπτες».

Νέες αγορές, νέα brands και επέκταση παρουσίας

Από την είσοδο σε νέες αγορές, την εισαγωγή νέων brands έως την ανάπτυξη υφιστάμενων brands, το 2024 συνεχίζει να είναι επιτυχές για τη Wyndham στην περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Ευρασίας και Αφρικής. Η ανάπτυξη αυτή ευθυγραμμίζεται με τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας στην Ευρώπη κατά το 2ο τρίμηνο του 2024. Οι αφίξεις από το εξωτερικό (+6%) και οι διανυκτερεύσεις (+7%) ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2019, αντικατοπτρίζοντας μια αύξηση 12% και 10% αντίστοιχα σε ετήσια βάση. Επιπλέον, η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) έχει προβλέψει ότι η αεροπορική κίνηση θα αυξηθεί κατά 5,9% στην Ευρώπη το 2024, με περαιτέρω ανάπτυξη 5,5% το 2025. Μεταξύ των κομβικών σημείων, για την εταιρεία αξίζει να σημειωθούν τα εξής:

  • Πραγματοποίησε μια εκτεταμένη ανακαίνιση στο Wyndham Wroclaw Old Town, καθιστώντας το, το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στην πόλη. Η ανακαίνιση, που ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2024, πρόσθεσε 152 δωμάτια, φτάνοντας συνολικά τα 357.
  • Άνοιξε το Super 8 by Wyndham στο Durham, μετά την είσοδο του brand στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου πέρυσι στο Chester. Το ξενοδοχείο έχει ήδη επιτύχει το Επίπεδο 5 στο πρόγραμμα Wyndham Green, την υψηλότερη βαθμολογία στο χάρτη βιωσιμότητας της εταιρείας.
  • Εγκαινίασε το πρώτο Dolce by Wyndham στην Τουρκία, ανοίγοντας τον Ιούνιο το Dolce by Wyndham Çeşme Alaçatı. Το all-inclusive ξενοδοχείο διαθέτει 155 δωμάτια και σουίτες, ιδιωτική παραλία και κήπους, υπερσύγχρονους χώρους συναντήσεων, κέντρο γυμναστικής και σπα, καθώς και ένα εστιατόριο που ειδικεύεται στην μεσογειακή κουζίνα. Οι πρόσθετες επεκτάσεις στην Τουρκία περιλάμβαναν τα ανοίγματα του FT Lotus Thermal Hotel & Spa, Trademark Collection by Wyndham, Wyndham Datca Perili Bay και La Quinta by Wyndham Cesme.. Ο συνολικός αριθμός των ξενοδοχείων της Wyndham στην Τουρκία, έχει πλέον φτάσει περίπου τα 120.
  • Επέκτεινε την παρουσία της στην Ινδία με το άνοιγμα 3 νέων ξενοδοχείων: The Earth Amritsar, Trademark Collection by Wyndham, Ramada Encore by Wyndham Udaipur Roopnagar, και Ramada by Wyndham Gorakhpur Gorakhnath Mandir Road.
  • Άνοιξε το Dolce by Wyndham Versailles – Domaine du Montcel, ένα πολυτελές θέρετρο με 178 δωμάτια στα περίχωρα του Παρισιού, μόλις λίγα λεπτά από το παγκοσμίου φήμης Παλάτι των Βερσαλλιών. Το ξενοδοχείο διαθέτει 140 στρέμματα κήπων, δύο εστιατόρια, μπαρ με εντυπωσιακή βεράντα, υπερσύγχρονο συνεδριακό κέντρο με 18 αίθουσες συναντήσεων και πλήρως εξοπλισμένο κέντρο σπα και ευεξίας.
  • Δημιούργησε μια κομψή νέα εμφάνιση για το brand TRYP by Wyndham, προσφέροντας στους ιδιοκτήτες προσιτές αναβαθμίσεις, διατηρώντας ταυτόχρονα τον μοναδικό χαρακτήρα κάθε ακινήτου.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός