Ανοδικά κινήθηκαν, ως επί το πλείστον, τα ασιατικά χρηματιστήρια σήμερα, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Reserve Bank of Australia.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας κέρδισε 1,8% κλείνοντας στις 38.062,92 μονάδες, με τις εταιρείες κοινής ωφέλειας και υγειονομικής περίθαλψης να πρωταγωνιστούν. Ο ευρείας βάσης Topix ενισχύθηκε κατά 1,11% και έκλεισε στις 2.670,54 μονάδες.

Επίσης, ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε κατά 0,83% υψηλότερα, κλείνοντας στις 2.696,63 μονάδες και ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq σημείωσε μεγαλύτερη άνοδο 1,28% στις 787,44 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας ενισχύθηκε κατά 0,22%, κλείνοντας την ημέρα στις 7.997,7. Ο δείκτης πέρασε για λίγο το όριο των 8.000 κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, την πρώτη φορά μετά την κατάρρευση της 2ας Αυγούστου στην Ασία.

Ωστόσο, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 0,48%, ενώ ο κινεζικός CSI 300 έκλεισε κατά 0,67% χαμηλότερα.

Στο ταμπλό στα ασιατικά χρηματιστήρια

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της εταιρείας ακινήτων Kaisa υποχώρησαν κατά 1,9%, μετά από άλμα έως και 14% καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε συμφωνία αναδιάρθρωσης χρέους, που αποτελείται από έκδοση 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ομολογίες και 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε υποχρεωτικά μετατρέψιμα ομόλογα.

Στο επίκεντρο σήμερα ήταν τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Αποθεματικής Τράπεζας της Αυστραλίας τον Αύγουστο. Στη συνεδρίαση, η τράπεζα διατήρησε το βασικό της επιτόκιο στο 4,35%, αλλά σημείωσε ότι ο πληθωρισμός παρέμεινε «πάνω από τον στόχο» και «αποδεικνύεται επίμονος».

Η κεντρική τράπεζα ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου είχαν εξετάσει την περίπτωση αύξησης του επιτοκίου, αλλά αποφάσισαν να το αφήσουν αμετάβλητο καθώς η ροή των δεδομένων από την προηγούμενη συνεδρίαση «δεν ήταν επαρκής για να δικαιολογήσει μια αλλαγή στη νομισματική στάση».

Ωστόσο, η RBA προειδοποίησε ότι ήταν «απίθανο» τα επιτόκια να μειωθούν βραχυπρόθεσμα, προσθέτοντας ότι «δεν ήταν δυνατό ούτε να αποκλειστούν οι μελλοντικές αλλαγές στον στόχο των επιτοκίων».

Την ίδια ώρα, τα βασικά επιτόκια δανείων της Κίνας διατηρήθηκαν στο 3,35% για το LPR ενός έτους και στο 3,85% για το πενταετές LPR, σύμφωνα με τις προσδοκίες από δημοσκόπηση του Reuters σε οικονομολόγους. Το LPR ενός έτους λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για τα περισσότερα εταιρικά δάνεια και το πενταετές LPR χρησιμεύει ως επιτόκιο αναφοράς για τα στεγαστικά δάνεια.

Στα μάκρο της ημέρας, το καταναλωτικό κλίμα της Νότιας Κορέας τον Αύγουστο υποχώρησε από το υψηλό δύο ετών των 103,6 μονάδων, φθάνοντας στις 100,8, με το νοτιοκορεατικό μέσο ενημέρωσης Yonhap να αναφέρει ότι αυτό οφείλεται στα δεινά της ύφεσης των ΗΠΑ και στην επακόλουθη πτώση του χρηματιστηρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές