Επιφυλακτικά και με μικτά πρόσημα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με την αβεβαιότητα σχετικά με τη διαμόρφωση των επιτοκίων από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες να παραμένει.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,07%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να κερδίζει 0,5%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,26% στις 8.335 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,23% στις 18.464 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,13% στις 7.511 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της δανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Zealand Pharma σημειώνουν άνοδο 4%, ανακτώντας τις απώλειες από την προηγούμενη συνεδρίαση, αφού ο Διευθύνων Σύμβουλος Adam Steensberg είπε στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρεία αναζητούσε έναν μεγάλο φαρμακευτικό συνεργάτη για να βοηθήσει στην κυκλοφορία του φαρμάκου απώλειας βάρους της.

Οι παγκόσμιες αγορές θα επικεντρωθούν σε βασικά γεγονότα της Federal Reserve αυτή την εβδομάδα. Τα πρακτικά από την πιο πρόσφατη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας θα δημοσιευτούν την Τετάρτη, πριν από την ομιλία του προέδρου της Fed Jerome Powell, Jackson Hole, Wyoming, την Παρασκευή.

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία σημείωσαν πτώση 0,8% τον Ιούλιο, σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της χώρας Destatis. Σε σύγκριση με τον Ιούνιο, το ποσοστό αυξήθηκε κατά 0,2%.

Οι χαμηλότερες τιμές της ενέργειας συνέχισαν να είναι ο κύριος μοχλός για τη μείωση των τιμών παραγωγού στη χώρα σε ετήσια βάση. Το κόστος ενέργειας μειώθηκε κατά 4,1% σε ετήσια βάση και αυξήθηκε κατά 0,5% σε μηνιαία. Τα ενδιάμεσα αγαθά ήταν 0,3% υψηλότερα από έτος σε έτος, ενώ αυξήθηκαν κατά 0,2% σε μηνιαία βάση. Εν τω μεταξύ, τα κεφαλαιουχικά αγαθά αυξήθηκαν κατά 2,0% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2023 και παρέμειναν αμετάβλητα σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2024.

Τα διαρκή αγαθά παρουσίασαν ετήσια αύξηση 0,7% και παρέμειναν αμετάβλητα σε μηνιαία βάση. Τα μη διαρκή αγαθά σημείωσαν ετήσια αύξηση 0,6% σε ετήσια βάση, αλλά παρουσίασαν ελαφρά πτώση 0,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές