Με μικρές απώλειες έκλεισε τελικά σήμερα η Wall Street, με τις κινήσεις κατοχύρωσης των κερδών να διακόπτουν το οκταήμερο ανοδικό σερί των S&P 500 και Nasdaq, την ώρα που οι επενδυτές αναμένουν σαφώς το σήμα της Federal Reserve από το συμπόσιο της στα τέλη της εβδομάδας.

Wall Street: Αμφιταλαντεύεται μετά το ανοδικό σερί

Ειδικότερα, ο Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,15% στις 40.834 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,20% στις 5.597 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,33% στις 17.816 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Palo Alto Networks κέρδισε περισσότερο από 7%, αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες στα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου χρήσης της. Επίσης, η καθοδήγηση για τα προσαρμοσμένα κέρδη του τρέχοντος τριμήνου ήταν καλύτερη των εκτιμήσεων.

Από την άλλη, η Lowe’s δεν κατάφερε να ικανοποιήσει τις εκτιμήσεις για τα έσοδα της, ενώ μείωσε τις ετήσιες προοπτικές κερδών της, αναμένοντας επιβράδυνση στις καταναλωτικές δαπάνες. Ωστόσο, οι μετοχές της σημείωναν άνοδο στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, για να υποχωρήσουν κατά 1,2% στο τέλος.

Υποστηρικτικά πάντως στην αγορά λειτούργησε και το γεγονός ότι ο δείκτης μεταβλητότητας CBOE (VIX) βρίσκεται σήμερα περίπου στις 15 μονάδες, αφού ξεπέρασε τις 65 στις 5 Αυγούστου — την ημέρα που ο S&P 500 σημείωσε τη χειρότερη συνεδρίασή του από το 2022 εν μέσω sell off στην παγκόσμια αγορά. Τα ισχυρά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και η έκθεση σχετικά με τον πληθωρισμό που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα βοήθησαν να κατευνάσουν τους φόβους των επενδυτών για την οικονομία.

Αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές αναμένουν το ετήσιο Οικονομικό Συμπόσιο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στο Jackson Hole, όπου ο Πρόεδρος Jerome Powell έχει προγραμματιστεί να μιλήσει την Παρασκευή.

Η Wall Street αναζητά ενδείξεις για το τι να περιμένει στην επόμενη συνεδρίαση πολιτικής της Fed. Επί του παρόντος, η τιμολόγηση των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης της Fed υποδηλώνει 100% πιθανότητα οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της κεντρικής τράπεζας να μειώσουν τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

Σύμφωνα με τον Sam Stovall, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της CFRA Research, το βασικό ερώτημα δεν αφορά μόνο το πότε η Fed θα μειώσει τα επιτόκια, αλλά κατά πόσο.

Οι αξιωματούχοι της Fed θέλουν να δώσουν σήμα ότι «βρίσκονται στην κορυφή της καμπύλης – όχι πίσω από αυτήν», είπε ο Stovall. «Αλλά την ίδια στιγμή, δεν θέλουν να είναι πολύ επιθετικοί για να απομακρύνουν την νομισματική πίεση πριν σβήσει η φωτιά του πληθωρισμού», ανέφερε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street