
Νευρικότητα εμφανίζει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να απορροφήσει τις πιέσεις από επιλεγμένους δεικτοβαρείς τίτλους και να κρατήσει για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση τις 1.430 μονάδες.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,10% στις 1.433,71 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,3 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,04% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.492,73 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,02% στις 1.274,39 μονάδες.
Σταθεροποίηση σε στενό εύρος
Η αγορά από χτες επιδίδεται σε ένα trading τίτλων, δίχως να ανοίγει το εύρος διακύμανσής της πέραν από μερικές μονάδες πέριξ των 1.430 μονάδων. Πρόκειται για μια σταθεροποίηση μετά την οκταήμερη άνοδο που επακολούθησε του sell off της 5ης Αυγούστου, όπως σχολιάζουν χρηματιστηριακές πηγές, απαραίτητη για την δημιουργία μιας ισχυρής βάσης που θα αποτελέσει την αφετηρία ενός νέου σκέλους στην αγορά.
Εάν το διεθνές κλίμα παραμείνει υποστηρικτικό, τότε αυτό το σκέλος θα είναι ανοδικό, με τον μεγάλο στόχο της υπέρβασης των 1.500 μονάδων να είναι ορατός. Εάν όχι, τότε η επιστροφή στη ζώνη των 1.400 μονάδων θα είναι το πρώτο σκαλοπάτι της καθόδου. Σε κάθε περίπτωση όμως από τις αρχές Αυγούστου ο τόνος δίδεται από την άλλη όχθη του Ατλαντικού, δηλαδή τις ΗΠΑ, κάτι που δεν θα αλλάξει εάν δεν έχουν οι αγορές καλύτερη εικόνα για την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες, η οποία και θα διαμειφθεί από το Jackson Hole, κατά το συμπόσιο της Federal Reserve.
Βραχυπρόθεσμα, τεχνικά, σύμφωνα με την HellasFin, η επανακατάκτηση του μέσου όρου των 50 ημερών ανανεώνει το ανοδικό δυναμικό του γενικού δείκτη και τον εφοδιάζει με αποθέματα ικανά να επαναπροσεγγίσει το πρόσφατο ανώτερο στις 1.500 μονάδες, παρά την ύπαρξη σημαντικών βραχυπρόθεσμων αντιστάσεων (1445,1455,1475). Μεσοπρόθεσμα, για το ανοδικό σκέλος που είναι σε εξέλιξη προδιαγράφεται η εξάντλησή του στην περι των 1.715 μονάδων.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, τα πρόσημα παραμένουν ευμετάβλητα, αλλά το +2,27% του Ελλάκτωρ και το +1,41% των Ελληνικών Πετρελαίων στηρίζουν την αγορά. Θετικά κινούνται και οι ΔΑΑ, Aegean, Autohellas, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΧΑ, Alpha Bank, Jumbo, Μυτιληναίος, Σαράντης, Βιοχάλκο, Cenergy, Eurobank και Τιτάν.
Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι ΔΕΗ, Πειραιώς, Coca Cola, ΟΠΑΠ, Εθνική και Τέρνα Ενεργειακή, χωρίς όμως να χάνουν πάνω από 0,6%, με τη Motor Oil και τον ΟΤΕ να μην έχουν μεταβολή.


Latest News

Βρήκε στο τέλος την ισορροπία το ΧΑ, κάτω του 1% οι απώλειες της εβδομάδας
Η εβδομάδα στο Χρηματιστήριο Αθηνών ήταν ιδιαίτερα ασταθής με δραματικές διακυμάνσεις ακολουθώντας τις δασμολογικές παλινωδίες του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ

Ραγδαία η αλλαγή κλίματος στο ΧΑ - Γύρισαν θετικά οι «μεγάλοι»
Ο Γενικός Δείκτης προσπαθεί να ανακτήσει τη στήριξη των 1.585 μονάδων

Αυξάνονται οι πιέσεις στo XA - Χτυπά ο… «ιός του Σαββατοκύριακου»
Όλα δείχνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών δεν μπορεί να κλείσει την εβδομάδα σε καλύτερα επίπεδα ή σε επαφή με τις 1.600 μονάδες

Άμυνα στους πωλητές αναζητεί το Χρηματιστήριο Αθηνών - Στα ύψη η μεταβλητότητα
Στη μεγάλη εικόνα πάντως, η αγορά δείχνει να αγνοεί τους βασικούς κανόνες των τοποθετήσεων, ήτοι προοπτικές και θεμελιώδη

Στο ραντάρ των επενδυτών το ΧΑ παρά τις διεθνείς αναταράξεις - Τα επόμενα «ραντεβού»
Το Χρηματιστήριο Αθηνών εξακολουθεί να προσελκύει το ενδιαφέρον των επενδυτών εντός και εκτός Ελλάδας - Τι είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ, Γιάννος Κοντόπουλος στο OT Delphi Economic Forum X

Με άλμα 3,5% «ξέσπασε» το ΧΑ, «φοβήθηκε» τις 1.600 μονάδες
Το Χρηματιστήριο Αθηνών ακολούθησε το ράλι ανακούφισης που πυροδότησε διεθνώς η απόφαση του Λευκού Οίκου να «παγώσει» για 90 ημέρες τους αμοιβαίους δασμούς

Σταθερά στο +5% ο Γενικός Δείκτης - Κατακτά και πάλι τις 1.600 μονάδες
Η αγορά έχει χωριστεί σήμερα σε αυτά τα χαρτοφυλάκια που θέλουν να αξιοποιήσουν το "παράθυρο" του ράλι ανακούφισης και να πάρουν μέρος στη βραχυπρόθεσμη έκθεση

Στο άρμα του διεθνούς ράλι και το Χρηματιστήριο - Άλμα 6% για τον Γενικό Δείκτη
Το Χρηματιστήριο Αθηνών ακολουθεί με τη σειρά του το παγκόσμιο ράλι που πυροδότησε η τελευταία απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να «παγώσει» για 90 ημέρες τους δασμούς

Έσωσε στο τέλος τις 1.500 μονάδες το ΧΑ - Τεράστιες οι διακυμάνσεις
Το Χρηματιστήριο Αθηνών βρίσκεται σε μια μέγγενη που δεν μπορεί να ξεφύγει

Βαθαίνει και πάλι η πτώση στο ΧΑ - Βαριές οι απώλειες σε όλο το ταμπλό
Το ΧΑ προσπαθεί να κρατηθεί στη ζώνη των 1.520 μονάδω