Υπό την πίεση των τραπεζών, αλλά και της ΔΕΗ, βρίσκεται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όσο και αν προσπάθησε δείχνει να χάνει τα επίπεδα των 1.430 μονάδων και να οδεύει πλέον προς χαμηλότερα, με αρκετά υποτονικό τζίρο.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,42% στις 1.426,32 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 27 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6,3 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,57% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.471,44 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 1,02% στις 1.261,65 μονάδες.

Υποκύπτει στις τραπεζικές πιέσεις

Από τη χθεσινή συνεδρίαση ο τραπεζικός κλάδος δείχνει να είναι το μεγαλύτερο βαρίδι της αγοράς να κινηθεί προς την αντίσταση των 1.440 μονάδων, καθώς βγαίνουν σταδιακά κάποιοι πωλητές προς κατοχύρωση κερδών. Το άλμα άνω του 6% της περασμένης εβδομάδας στον κλαδικό άλλωστε ήταν αρκούντως ελκυστικό για να μην κατοχυρωθεί από αρκετούς βραχυπρόθεσμους που τόλμησαν να δώσουν τις αγοραστικές εντολές τους όταν οι τιμές κατέρρεαν στις αρχές του Αυγούστου.

Παρόλα αυτά, η αγορά δείχνει να μην μπορεί να ενεργοποιήσει τους αγοραστές, όχι μόνο στην προσφορά που βγαίνει αλλά και σε πλήθος τίτλων που ακόμη έχουν μείνει πίσω στην ανάκαμψη του δεκαημέρου που προηγήθηκε, με το βλέμμα να παραμένει σταθερά στην αμερικανική οικονομία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι περισσότεροι αναλυτές τονίζουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια ικανή μετατόπιση κεφαλαίων παγκοσμίως, θέτοντας σε δεύτερο πλάνο αγορές περιφερειακές, όπως είναι η ελληνική.

Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε εντάσσεται και η αλλαγή της σύστασης της JP Morgan για τα ελληνικά ομόλογα, στα οποία ήρε τη σύσταση long στο trade έναντι των ιταλικών. Δίχως αυτή η σύσταση να προμηνύει κάποια αλλαγή στη θετική της στάση για τα ελληνικά ομόλογα, η JP Morgan επί της ουσίας επαναδιαμορφώνει τη στάση της μετά από τις αναταράξεις που υπήρξαν στις αρχές Αυγούστου, όταν και το ιαπωνικό carry trade προκάλεσε… τσουνάμι στις αγορές.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Πειραιώς, Εθνική και Coca Cola είναι αυτές που ασκούν μεγαλύτερες πιέσεις στην αγορά, καθώς σημειώνουν απώλειες άνω του 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Eurobank, Μυτιληναίος, ΔΕΗ, Alpha Bank, Jumbo, Motor Oil, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ και Σαράντης.

Στον αντίποδα, ο Ελλάκτωρ βρίσκεται και πάλι στα 2 ευρώ με το +3% που καταγράφει, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΔΑΑ, Τιτάν και Cenergy. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Autohellas, Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια και Λάμδα. Χωρίς μεταβολή είναι η ΓΕΚ Τέρνα και η ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών