Σε διακοπή των δοκιμών πτήσης του αεοσκάφους της 777X προχώρησε η Boeing, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα, αφού διαπίστωσε ζημιά σε μια δομή ενός από τα αεροσκάφη ευρείας ατράκτου.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε τη ζημιά στο προσαρμοσμένο τμήμα, το οποίο είπε ότι είναι μεταξύ του κινητήρα και της δομής του αεροπλάνου, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συντήρησης.

Boeing: Στον νέο CEO ψάχνει τον άνθρωπο που θα γυρίσει την παρτίδα

Έκτοτε αποφάσισε να καθηλώσει τα άλλα τρία αεροπλάνα 777-9 στον δοκιμαστικό στόλο της, ενώ όπως ανακοίνωσε δεν έχει προγραμματίσει καμία άλλη δοκιμή πτήσης για το άλλο αεροσκάφος.

«Η ομάδα μας αντικαθιστά το εξάρτημα και καταγράφει τυχόν στοιχεία από το εξάρτημα, ενώ  θα συνεχίσει τις δοκιμές πτήσης όταν είναι έτοιμο», ανέφερε η Boeing, η οποία παράλληλα προέβη σε ενημέρωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίαςς (FDA) και τους πελάτες της, οι οποίοι έχουν παραγγείλει 481 αεροσκάφη από τα 777X, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Boeing.

Δεν ήταν αμέσως σαφές εάν η καθήλωση των αεροσκαφών και όλο το ζήτημα που έχει προκύψει θα επηρεάσει τη διαδικασία της πιστοποίησης και της παράδοσης των νέων αεροσκαφών ευρείας ατράκτου, τα οποία έχουν προγραμματιστεί για το 2025, περίπου πέντε χρόνια πίσω από το χρονοδιάγραμμα. Η Boeing ξεκίνησε τις πτητικές δοκιμές του αεροσκάφους με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας τον Ιούλιο, το οποίο υπήρξε ένα σημαντικό ορόσημο.

Η δημοσιοποίηση αυτής της εξέλιξης έρχεται καθώς οι ηγέτες της Boeing, συμπεριλαμβανομένης του νέου CEO Κέλι Όρτμπεργκ, κάνουν κρίσιμες προσπάθειες ώστε η αεροναυπηγική βιομηχανία να ξεπεράσει την περιπέτεια που έχει σε θέματα ασφάλειας, η οποία ξεκίνησε με μια πόρτα που ξηλώθηκε από την άτρακτο αεροσκάφους της Alaska Airlines εν πτήσει, στις αρχές του έτους.

Xείρα βοηθείας στη Boeing από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ

Η Boeing ανακοίνωσε  ότι της ανατέθηκε σύμβαση ύψους 2,56 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για δύο αεροσκάφη E-7A AEW&C Wedgetail με ταχεία πρωτοτυποποίηση.

Το συμβόλαιο περιλαμβάνει την ανάπτυξη του κύκλου ζωής, την εκπαίδευση και την υποστήριξη του αμερικανικού στόλου E-7A, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Τον περασμένο μήνα, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με την Boeing για την προμήθεια αεροσκαφών προειδοποίησης και ελέγχου E-7 Wedgetail. Υποβάθμισε τις ανησυχίες ότι η εσωτερική κρίση της εταιρείας θα έβλαπτε την ικανότητά της να προμηθεύει αεροπλάνα στο Πεντάγωνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή