Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αγοράσει την ιδιωτική εταιρεία V-Wave για ποσό έως και 1,7 δισ. δολάρια, τη δεύτερη συμφωνία του ομίλου υγείας φέτος με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας του στην αγορά συσκευών για καρδιακές παθήσεις, όπως αναφέρει το Reuters.

Η J&J δήλωσε ότι θα καταβάλει 600 εκατ. δολάρια προκαταβολικά, με πιθανές πληρωμές έως και 1,1 δισ. δολάρια ανάλογα με τα ρυθμιστικά και εμπορικά ορόσημα, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Πάνω απο τις εκτιμήσεις, ο τζίρος και τα κέρδη της J & J για το β’ τρίμηνο

Η συμφωνία είναι η τελευταία σε μια σειρά εξαγορών από την J&J, καθώς επιδιώκει να προωθήσει την ανάπτυξη μετά το 2025, όταν το blockbuster φάρμακο για την ψωρίαση Stelara αναμένεται να αντιμετωπίσει ανταγωνισμό από άλλες εταιρείες.

Τον Απρίλιο, η J&J δήλωσε ότι θα εξαγοράσει την Shockwave Medical σε μια συμφωνία αξίας 13,1 δισ. δολαρίων συμπεριλαμβανομένου του χρέους. Άλλες πρόσφατες συμφωνίες περιλαμβάνουν την εξαγορά του φαρμάκου για δερματικές διαταραχές της Numab ύψους 1,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τη συμφωνία ύψους 850 εκατομμυρίων δολαρίων για την Proteologix.

Η συμφωνία με την V-Wave ωθεί την J&J περαιτέρω στην αγορά υψηλής ανάπτυξης για συσκευές καρδιακής ανεπάρκειας, δήλωσε ο αναλυτής της RBC Capital Markets Σαγκούν Σιχ. Με τη συσκευή να αναμένεται να θεραπεύσει μια πάθηση που επηρεάζει 800.000 ασθενείς κάθε χρόνο, θα πρέπει να αντιπροσωπεύει μια σταθερή και σημαντική ευκαιρία αγοράς για την J&J, πρόσθεσε ο Singh.

Η συσκευή V-Wave εμφυτεύεται στην καρδιά μέσω μιας ελάχιστα επεμβατικής διαδικασίας για να συμβάλει στη μείωση της καρδιακής ανεπάρκειας και άλλων καρδιαγγειακών συμβάντων. Δεν έχει ακόμη εγκριθεί για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Johnson & Johnson διανύει μια ιδανική περίοδο καθώς ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη και τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου, κυρίως χάρη στις ισχυρές πωλήσεις των φαρμάκων της, όπως το αντικαρκινικό Darzalex και το Stelara για την ψωρίαση.

Το Stelara αποτελεί εδώ και καιρό βασικό μοχλό αύξησης εσόδων για την J&J, με τους αναλυτές να προβλέπουν πωλήσεις άνω των 10 δισ. δολαρίων φέτος. Αλλά αυτό θα μπορούσε να πέσει σε περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2025, όταν έως και έξι κοντινά αντίγραφα του φαρμάκου πρόκειται να κυκλοφορήσουν στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή