
Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αγοράσει την ιδιωτική εταιρεία V-Wave για ποσό έως και 1,7 δισ. δολάρια, τη δεύτερη συμφωνία του ομίλου υγείας φέτος με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας του στην αγορά συσκευών για καρδιακές παθήσεις, όπως αναφέρει το Reuters.
Η J&J δήλωσε ότι θα καταβάλει 600 εκατ. δολάρια προκαταβολικά, με πιθανές πληρωμές έως και 1,1 δισ. δολάρια ανάλογα με τα ρυθμιστικά και εμπορικά ορόσημα, όπως αναφέρει το Bloomberg.
Πάνω απο τις εκτιμήσεις, ο τζίρος και τα κέρδη της J & J για το β’ τρίμηνο
Η συμφωνία είναι η τελευταία σε μια σειρά εξαγορών από την J&J, καθώς επιδιώκει να προωθήσει την ανάπτυξη μετά το 2025, όταν το blockbuster φάρμακο για την ψωρίαση Stelara αναμένεται να αντιμετωπίσει ανταγωνισμό από άλλες εταιρείες.
Τον Απρίλιο, η J&J δήλωσε ότι θα εξαγοράσει την Shockwave Medical σε μια συμφωνία αξίας 13,1 δισ. δολαρίων συμπεριλαμβανομένου του χρέους. Άλλες πρόσφατες συμφωνίες περιλαμβάνουν την εξαγορά του φαρμάκου για δερματικές διαταραχές της Numab ύψους 1,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τη συμφωνία ύψους 850 εκατομμυρίων δολαρίων για την Proteologix.
Η συμφωνία με την V-Wave ωθεί την J&J περαιτέρω στην αγορά υψηλής ανάπτυξης για συσκευές καρδιακής ανεπάρκειας, δήλωσε ο αναλυτής της RBC Capital Markets Σαγκούν Σιχ. Με τη συσκευή να αναμένεται να θεραπεύσει μια πάθηση που επηρεάζει 800.000 ασθενείς κάθε χρόνο, θα πρέπει να αντιπροσωπεύει μια σταθερή και σημαντική ευκαιρία αγοράς για την J&J, πρόσθεσε ο Singh.
Η συσκευή V-Wave εμφυτεύεται στην καρδιά μέσω μιας ελάχιστα επεμβατικής διαδικασίας για να συμβάλει στη μείωση της καρδιακής ανεπάρκειας και άλλων καρδιαγγειακών συμβάντων. Δεν έχει ακόμη εγκριθεί για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Johnson & Johnson διανύει μια ιδανική περίοδο καθώς ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη και τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου, κυρίως χάρη στις ισχυρές πωλήσεις των φαρμάκων της, όπως το αντικαρκινικό Darzalex και το Stelara για την ψωρίαση.
Το Stelara αποτελεί εδώ και καιρό βασικό μοχλό αύξησης εσόδων για την J&J, με τους αναλυτές να προβλέπουν πωλήσεις άνω των 10 δισ. δολαρίων φέτος. Αλλά αυτό θα μπορούσε να πέσει σε περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2025, όταν έως και έξι κοντινά αντίγραφα του φαρμάκου πρόκειται να κυκλοφορήσουν στις ΗΠΑ.


Latest News

Οι Big Tobacco πολιορκούν τον Τραμπ - Τι ζητούν για τους κινέζους ανταγωνιστές τους
Οι μεγάλες εταιρείες καπνού και ατμικών ειδών - Big Tobacco- θέλουν η διαδικασία έγκρισης του FDA να είναι ταχύτερη και σαφέστερη

Πόσο μπορεί να εμπιστεύεται η Γερμανία τις ΗΠΑ; - Τα αποθέματα χρυσού στη Ν. Υόρκη
Η ιδέα ότι μπορεί να μην είναι ασφαλείς θα θεωρούνταν γελοία από το 1945... μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες

Γιατί η «συμφωνία του αιώνα» για την UBS αρχίζει να...τρίζει
Η ενσωμάτωση της Credit Suisse από την τράπεζα UBS δείχνει να πηγαίνει καλά - Όλα τα υπόλοιπα δείχνουν να αποτελούν το πρόβλημα

Οι ΗΠΑ σαμποτάρουν συστηματικά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου
Η Ουάσιγκτον χρωστά τις εισφορές της για το 2024 και το 2025 στο διεθνή οργανισμό

Αγοράζουν... καναδικά - Στραπάτσο αμερικανικών εταιρειών μετά τους δασμούς
Το κίνημα «Αγοράστε από τον Καναδά» προκαλεί τριγμούς και μεγάλη ανησυχία στους CEO καταναλωτικών εταιρειών με έδρα τις ΗΠΑ

ΕΚΤ: Στο τραπέζι ο «πάγος» στα επιτόκια στη συνεδρίαση του Απριλίου
Μέλη του δ.σ. που ανήκουν και στα δύο στρατόπεδα, των γερακιών και των περιστεριών φαίνεται να εξετάζουν το ενδεχόμενο να διατηρήσουν αμετάβλητα τα επιτόκια, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg

Φεύγει ο επικεφαλής εμβολίων της FDA και οι μετοχές φαρμακοβιομηχανιών γίνονται... συντρίμμια
Ο Μαρκς επέβλεψε την έγκριση των εμβολίων κατά της COVID-19 ως επικεφαλής του Κέντρου Βιολογικής Αξιολόγησης και Έρευνας του FDA
![Goldman Sachs: Μέχρι το τέλος του 2025 το μεγάλο πλήγμα των δασμών Τραμπ στην ΕΕ [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/ot_TRUMP_world_stocks_2025-600x352.png)
Μέχρι το τέλος του 2025 το μεγάλο πλήγμα των δασμών Τραμπ στην ΕΕ - Η ανάλυση της Goldman Sachs [γραφήματα]
Πλέον η Goldman Sachs προβλέπει μικρή ανάπτυξη για το υπόλοιπο του 2025, με ετήσια ανάπτυξη 0,1%, 0% και 0,2% στο δεύτερο, τρίτο και τέταρτο τρίμηνο, αντίστοιχα

Συναγερμός για το οικοσύστημα από τον Εμανουέλ Μακρόν
Την ώρα που το Εφετείο καταδίκαζε τη Μαρίν Λεπέν, ο γάλλος πρόεδρος δημιουργούσε Συμβούλιο Οικολογικού Σχεδιασμού

Στο 2,3% ο πληθωρισμός στη Γερμανία - Προσδοκίες για μείωση επιτοκίων
Τα νέα δεδομένα έρχονται σε κρίσιμο σημείο για την Γερμανία, καθώς οι δασμοί του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι προ των πυλών