Την αύξηση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή στο 28%, προαναγγέλλει η Κάμαλα Χάρις, στην πρώτη της σημαντική πρόταση για αύξηση εσόδων και χρηματοδότηση ακριβών σχεδίων, σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο εκπρόσωπος της καμπάνιας της Χάρις, Τζέιμς Σίνγκερ, αποκάλυψε στο NBC News ότι θα πιέσει για έναν εταιρικό φόρο 28%, αποκαλώντας τον «φορολογικά υπεύθυνο τρόπο για να βάλεις χρήματα πίσω στις τσέπες των εργαζομένων και να διασφαλίσεις ότι οι δισεκατομμυριούχοι και οι μεγάλες εταιρείες πληρώνουν το μερίδιο τους».

«Ως πρόεδρος, η Κάμαλα Χάρις θα επικεντρωθεί στη δημιουργία μιας οικονομίας ευκαιριών για τη μεσαία τάξη που προάγει την οικονομική ασφάλεια, τη σταθερότητα και την αξιοπρέπειά της», υπογράμμισε ο Σίνγκερ.

Καμάλα Χάρις: Μείωση φόρων και στήριξη της μεσαίας τάξης υπόσχεται η υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ

Τα σχέδια της Κάμαλα Χάρις

Εάν εφαρμοστεί, η πολιτική θα συγκεντρώσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου έχει προβλέψει ότι η αύξηση μίας ποσοστιαίας μονάδας στον εταιρικό συντελεστή αντιστοιχεί σε περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια δεκαετία. Θα ανατρέψει επίσης ένα μεγάλο μέρος της νομοθεσίας που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ το 2017 ως πρόεδρος, ο οποίος μείωσε τον εταιρικό φορολογικό συντελεστή από 35% σε 21%.

Σημειώνεται ότι ο Τραμπ, είπε πρόσφατα ότι θα μειώσει ακόμα περισσότερο τους φόρους εάν εκλεγεί πρόεδρος, συμπεριλαμβανομένων αυτών των επιχειρήσεων.

Ο εταιρικός φορολογικός συντελεστής ύψους 28% είναι χαμηλότερος από αυτόν που πρότεινε η Χάρις στην αποτυχημένη προεδρική εκστρατεία της το 2020, όταν ζήτησε την πλήρη κατάργηση των φορολογικών περικοπών του Τραμπ, οι οποίες θα επέστρεφαν τον εταιρικό συντελεστή στο 35%. Η νέα στάση ευθυγραμμίζει την Χάρις με την πιο πρόσφατη πρόταση προϋπολογισμού του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Η Επιτροπή για έναν Υπεύθυνο Ομοσπονδιακό Προϋπολογισμό, μια μη κομματική ομάδα υπεράσπισης, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η πρόταση της Χάρις να αυξήσει τον εταιρικό φόρο εισοδήματος στο 28% θα μειώσει το έλλειμμα των ΗΠΑ κατά 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε μια δεκαετία.

Οι αλλαγές στον φορολογικό κώδικα των ΗΠΑ απαιτούν έγκριση από το Κογκρέσο. Οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι βρίσκονται σε σκληρή μάχη για τον έλεγχο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Πάντως η Κάμαλα Χάρις, έχει δεσμευτεί να διατηρήσει την υπόσχεση του προέδρου Τζο Μπάιντεν να μην αυξήσει τους φόρους σε άτομα που βγάζουν 400.000 δολάρια ή λιγότερο το χρόνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή