Λίγες ημέρες πέρασαν από την στιγμή που κυκλοφόρησε η φημολογία πως ο μεγαλύτερος πωλητής εσωρούχων της Αμερικής θα προσλάβει τη Χίλαρι Σάπερ, αλλάζοντας ξανά CEO και κατεύθυνση στη μετέπειτα πορεία της.

Έτσι, αφήνει την ποπ σταρ Ριάνα μόνη, καθώς η Σάπερ ήταν η διευθύνουσα σύμβουλο της Savage X Fenty, της μάρκας εσωρούχων της τραγουδίστριας και τραγουδοποιού που πρεσβεύει τη θετική αντίληψη του σώματος.

Burberry: Πώς ο βρετανικός κολοσσός έγινε η μεγαλύτερη αποτυχία της μόδας του 2024

Η Χίλαρι Σάπερ βρέθηκε δίπλα στην τραγουδίστρια από τις Μπαχάμες, όταν η Ριάνα αποφάσισε να αποχωρεί από τον ρόλο της ως διευθύνουσα σύμβουλος της μάρκας εσωρούχων Savage X Fenty, η οποία ιδρύθηκε το 2018 και να κρατήσει μόνο τη θέση της εκτελεστικής προέδρου.

Ήταν τον Ιούνιο του 2023, όταν η Ριάνα αναφέρθηκε στην αλλαγή αυτή με επίσημη ανακοίνωση στη Vogue: «Ήταν υπέροχο να βλέπουμε το όραμά μας για το Savage X Fenty να επηρεάζει τη βιομηχανία σε τόσο απίστευτο μέγεθος τα τελευταία πέντε χρόνια. Αυτή είναι μόνο η αρχή για εμάς, και θα συνεχίσουμε να επεκτεινόμαστε με τρόπους που πάντα συνδέονται με τον καταναλωτή».

Καταχωρήθηκε στη λίστα «Forty Over Forty» το 2017 και είναι γνωστή για την «αναζωογόνηση του λιανικού εμπορίου και το σπάσιμο των στερεοτύπων», ταιριάζοντας απόλυτα στη στρατηγική branding της Ριάνα για το Savage X Fenty – και τώρα η Victoria’s Secret πλήρωσε πολλά για να την αποκτήσει.

Πόλεμος Victoria’s Secret και Ριάνα: Για τα μάτια της Χίλαρι Σάπερ

Σύμφωνα με το νέο συμβόλαιο εργασίας της, το πακέτο αποζημίωσης της Σάπερ μπορεί να ξεπεράσει τα 18 εκατομμύρια δολάρια. Θα λάβει βασικό μισθό ύψους 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων επιπλέον ενός μπόνους υπογραφής ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων, ενώ είναι επιλέξιμη για ετήσιο μπόνους μετρητών που θα μπορούσε να φτάσει τα 2,1 έως 2,4 εκατομμύρια δολάρια.

Το μεγαλύτερο μέρος της αποζημίωσης έχει τη μορφή μετοχών, όπως συνηθίζεται για τους περισσότερους διευθύνοντες συμβούλους δημόσιων εταιρειών. Η Σάπερ, η οποία είχε επίσης διατελέσει πρώην παγκόσμια διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας λιανικής πώλησης μόδας Anthropologie, εμπνευσμένης από το μποέμ, θα λάβει εφάπαξ μετοχές αξίας 5,75 εκατομμυρίων δολαρίων που θα κατοχυρωθούν πλήρως σε τρία χρόνια.

Το 2025, θα λάβει ετήσια επιχορήγηση μετοχών αξίας 7,7 εκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που θα ανεβάσει τον ετήσιο μισθό-στόχο της σε περίπου 11 εκατομμύρια δολάρια, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Victoria’s Secret στο Fortune. Με τη χορήγηση των μετοχών, η προσφορά στη Σάπερ για να ηγηθεί της εταιρείας λιανικής πώλησης εσωρούχων, ρούχων και ομορφιάς ανέρχεται σε σχεδόν 18 εκατομμύρια δολάρια. Συν τοις άλλοις, θα μπορεί να εργάζεται από το σπίτι της κάποιες φορές.

Για να ξεκινήσει το συμβόλαιό της στις 9 Σεπτεμβρίου, η ίδια απαιτείται να μετακομίσει από την περιοχή του Λος Άντζελες στη Νέα Υόρκη για το ρόλο της. Θα πρέπει επίσης να ταξιδεύει συχνά στο Κολόμπους του Οχάιο, καθώς την εταιρεία να εδρεύει στο κοντινό Reynoldsburg.

«Με τη Χίλαρι Σάπερ ως τη νέα μας διευθύνουσα σύμβουλο αποσκοπούμε να δώσουμε ώθηση στο επόμενο κεφάλαιο της επιχείρησης και να υλοποιηθεί ο βασικότερος άξονας της στρατηγικής μετασχηματισμού μας: η επιτάχυνση της ανάπτυξης στην κύρια επιχείρησή μας στη Βόρεια Αμερική», δήλωσε η πρόεδρος της εταιρείας Ντόνα Τζέιμς.

Η Victoria’s Secret μόλις ανακάλυψε πόσο ακριβό είναι να αποσπάσει έναν διευθύνοντα σύμβουλο από μια από τις εταιρείες της Ριάνα. Σύμφωνα με το νέο συμβόλαιό της, το πακέτο αποζημίωσης της Σάπερ μπορεί να ξεπεράσει τα 18 εκατομμύρια δολάρια.

Μια νέα εποχή για τη Victoria’s Secret

Η Σάπερ έρχεται να αντικαταστήσει τον Μάρτιν Γουότερς, ο οποίος ηγείται της Victoria’s Secret από το 2021 που αποσχίστηκε από την πρώην μητρική της εταιρεία, την L Brands. Η κίνηση αυτή ήρθε ένα χρόνο μετά την αγωγή της εταιρείας ιδιωτικών κεφαλαίων Sycamore Partners για να βγει από την πώληση ύψους 525 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Υπό την ηγεσία του Γουότερς, η εταιρεία προσπάθησε να επανεφεύρει τον εαυτό της, καθώς οι καταναλωτές δίνουν όλο και περισσότερο προτεραιότητα στην άνεση έναντι του σεξαπίλ και απαιτούν περισσότερες επιλογές για διαφορετικούς σωματότυπους. Η μετάβαση όμως δεν ήταν εύκολη.

Λίγο μετά τη δημόσια εγγραφή της Victoria’s Secret τον Αύγουστο του 2021, η μετοχή έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 74,77 δολαρίων. Εν μέσω της ύφεσης των πωλήσεων στη Βόρεια Αμερική και της μείωσης των εσόδων, ωστόσο, οι μετοχές στη συνέχεια βυθίστηκαν σχεδόν κατά 75% κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης θητείας της Waters, καθώς η εταιρεία έχασε πάνω από 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφαλαιοποίηση. Η τρέχουσα χρηματιστηριακή της αξία είναι σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παρ’ όλα αυτά, ο Γουότερς θα μπορούσε να λάβει ένα σημαντικό οικονομικό όφελος κατά την αποχώρησή του, καθώς η Victoria’s Secret δήλωσε ότι ο Γουότερς, ο οποίος θα παραμείνει στην εταιρεία σε συμβουλευτικό ρόλο μέχρι το τέλος Αυγούστου, δικαιούται τις αποζημιώσεις που προβλέπονται από τη σύμβαση εργασίας του.

Σύμφωνα με την τελευταία δήλωση πληρεξουσιότητας της εταιρείας, το εν λόγω πακέτο αποτιμάται σε περίπου 11 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων 6,3 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετοχές που δεν είχαν προηγουμένως εξαργυρωθεί. Εκπρόσωπος της Victoria Secret διευκρίνισε ότι ο αριθμός αυτός βασίζεται σε στόχους και όχι σε πραγματικές επιδόσεις.

Ωστόσο δεν έλαβε μπόνους απόδοσης το 2023, σύμφωνα με τη δήλωση πληρεξουσιότητας. Η ετήσια αποζημίωσή του αποτιμήθηκε σε 10,9 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 12,5 εκατομμυρίων και 12,9 εκατομμυρίων δολαρίων τα δύο προηγούμενα έτη, αντίστοιχα.

«Έθεσε τα θεμέλια για να εισέλθει η Victoria’s Secret στο επόμενο κεφάλαιό της, χτίζοντας μια κουλτούρα χωρίς αποκλεισμούς, αναπτύσσοντας τις δυνατότητες της ψηφιακής μας πλατφόρμας, βελτιώνοντας την εμπειρία των πελατών online και στα καταστήματα, επανατοποθετώντας τη διεθνή μας επιχείρηση για ανάπτυξη και εκτελώντας με επιτυχία τον πολυετή διαχωρισμό μας από την πρώην μητρική μας εταιρεία», ανέφερε η Ντόνα Τζέιμς για τον απερχόμενο Γουότερς.

Αισιοδοξία από τα νούμερα

Η Σάπερ αναλαμβάνει τον ρόλο της καθώς η εταιρεία παρουσιάζει οικονομική δυναμική. Κατά την ανακοίνωση του διορισμού της, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ενθαρρυντικά προκαταρκτικά αποτελέσματα για τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου.

Η εταιρεία δήλωσε ότι τα λειτουργικά έσοδα θα πρέπει να κυμανθούν στα 57- 62 εκατομμύρια δολάρια, από 30- 45 εκατομμύρια δολάρια που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη. Τα κέρδη ανά μετοχή αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 0,34-0,39 δολάρια, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 0,05-0,20 δολάρια.

Οι μετοχές σημείωσαν άλμα 16% την Τετάρτη με την είδηση της πρόσληψης της Σάπερ και των εν λόγω αποτελεσμάτων, ενώ αυξήθηκαν άλλο ένα 10% την Πέμπτη. Η μετοχή παρέμεινε σχετικά σταθερή το μεσημέρι της Παρασκευής, διαπραγματευόμενη πάνω από τα 24 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή