Η Stellantis δήλωσε ότι οι προγραμματισμένες επενδύσεις της στο Μπελβιντέρε του Ιλινόις θα καθυστερήσουν, αλλά είναι αποφασισμένη να προχωρήσει, όπως μεταδίδει το Reuters.

Τη Δευτέρα, το συνδικάτο United Auto Workers δήλωσε ότι ορισμένες από τις τοπικές μονάδες του που εκπροσωπούν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στη Stellantis ετοιμάζονται να καταθέσουν παράπονα και θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μια πανεθνική απεργία, κατηγορώντας την αυτοκινητοβιομηχανία ότι δεν τηρεί τις δεσμεύσεις παραγωγής.

Politico: «Μετωπική» Μελόνι με Stellantis – Τι ζητά η «σιδηρά κυρία» της Ιταλίας

Η μητρική της Chrysler Stellantis δήλωσε ότι ενημέρωσε την UAW για την καθυστέρηση «αλλά εμμένει σταθερά στη δέσμευσή της», λέγοντας ότι το νέο χρονοδιάγραμμα είναι απαραίτητο «για να διασφαλιστεί η μελλοντική ανταγωνιστικότητα και βιωσιμότητα της εταιρείας, που είναι απαραίτητες για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στην αμερικανική βιομηχανία».

Η Stellantis συμφώνησε να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο μπαταριών αξίας 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και να επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα νέο εργοστάσιο μεσαίου μεγέθους φορτηγών στο Belvidere και να προσθέσει 5.000 συνολικά θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ μέχρι το 2028, στο πλαίσιο μιας νέας συμφωνίας για τις συμβάσεις, δήλωσε η UAW τον Νοέμβριο.

Ο πρόεδρος της UAW Σον Φέιν αναφέρθηκε στο θέμα αυτό κατά τη διάρκεια δηλώσεων στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών το βράδυ της Δευτέρας. «Επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος: η Stellantis πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε στην Αμερική και στη σύμβαση του συνδικάτου μας. Και η UAW θα αναλάβει οποιαδήποτε αναγκαία δράση στη Stellantis ή σε οποιαδήποτε άλλη εταιρεία για να ορθώσει το ανάστημά της και να θέσει την εταιρική Αμερική προ των ευθυνών της», δήλωσε.

«(Η Stellantis) δεν έχει παραβιάσει τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί στην επενδυτική επιστολή που περιλαμβάνεται στη συλλογική σύμβαση διαπραγμάτευσης της UAW για το 2023 και αντιτίθεται σθεναρά στις κατηγορίες του συνδικάτου», ανέφερε η εταιρεία την Τρίτη.

Να σημειωθεί πως η Stellantis προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να απολύσει έως και 2.450 από τους 3.700 εργαζόμενους μέλη του συνδικάτου που απασχολούνται σε εργοστάσιο φορτηγών λίγο έξω από το Ντιτρόιτ.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας θα γίνουν στο εργοστάσιο φορτηγών Stellantis Warren, το οποίο κατασκευάζει την παλαιότερη έκδοση του pickup Ram 1500 που ονομάζεται Tradesman και πωλείται κυρίως σε εμπορικές επιχειρήσεις. Η εταιρεία κυκλοφόρησε με μια νέα έκδοση του φορτηγού το 2018 και μία νέα σχεδιάζεται για το έτος 2025.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή