Οι εορτασμοί του Βρετανού μεγιστάνα της τεχνολογίας Μάικ Λιντς, για το αίσιο τέλος που είχε μια πολυετής δικαστική του διαμάχη μετατράπηκε σε εφιάλτη. Η πολυτελής θαλαμηγός Bayesian, αξίας 30 εκατομμυρίων στερλινών που είχε αγκυροβολήσει μόλις 300 μέτρα από την ακτή, ανοικτά της Σικελίας, χτυπήθηκε από την  σφοδρό κύμα κακοκαιρίας και βυθίστηκε γύρω στις 5 το πρωί.

Από τους επιβαίνοντες, δέκα πέντε διεσώθηκαν, ένας εντοπίστηκε νεκρός και έξι εξακολουθούν να αγνοούνται, μεταξύ αυτών και ο Λιντς. Ο Λιντς είναι από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες τεχνολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου. Πρώην διευθύνων σύμβουλος της Autonomy, αθωώθηκε από ποινικές κατηγορίες στο Σαν Φρανσίσκο τον Ιούνιο, σε απόφαση που δικαίωσε τον 59χρονο επιχειρηματία μετά από δικαστική διαμάχη 12 ετών για την πώληση 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων του ομίλου λογισμικού στη Hewlett-Packard το 2011. Εκτός από τον Λιντς ειδικές δυνάμεις αναζητούν την 18χρονη κόρη, Χάνα. Η σύζυγός του Άντζελα Μπακάρις διασώθηκε.

Μάικ Λιντς: Ποιος είναι ο Βρετανός μεγιστάνας που αγνοείται στο ναυάγιο της Σικελίας

Μεταξύ των επιβατών της θαλαμηγού Bayesian ήταν μέλη της νομικής ομάδας του και οι οικογένειές τους, που είχαν προσκληθεί στο ταξίδι για να γιορτάσουν τη νίκη στο δικαστήριο.

Στο σκάφος ήταν και ο Τζόναθαν Μπλούμερ, πρόεδρος του ασφαλιστικού ομίλου Hiscox and Morgan Stanley International, ο οποίος εμφανίστηκε στη δίκη ως μάρτυρας υπεράσπισης και είναι εκ των αγνοουμένων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Hiscox, Aki Hussain αναφέρει στους Financial Times, ότι η εταιρεία ήταν «βαθιά σοκαρισμένη και λυπημένη» από τα γεγονότα. «Οι σκέψεις μας είναι με όλους τους πληγέντες, ιδιαίτερα με τον πρόεδρό μας, Τζόναθαν Μπλούμερ, και τη σύζυγό του Τζούντι, που είναι μεταξύ των αγνοουμένων, και με την οικογένειά τους καθώς περιμένουν νέα νέα από αυτή την τρομερή κατάσταση».

Ο Κρίστοφερ Μορβίλο του δικηγορικού γραφείου Clifford Chance, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Λιντς, αγνοείται επίσης.

Μια άλλη δικηγόρος του Clifford Chance, η Ayla Ronald, ήταν μεταξύ 15 από τους 22 καλεσμένους και πλήρωμα που οι αρχές είπαν ότι διασώθηκαν από το βυθισμένο σκάφος.

Η σύμπτωση

Η τραγωδία σημειώθηκε την ίδια μέρα που επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του συγκατηγορούμενου του Λιντς στην υπόθεση απάτης στις ΗΠΑ, Στίβεν Τσάμπερλεν, ο οποίος χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στο Κέμπριτζσαϊρ.

Ο Γκάρι Λίνσενμπεργκ, δικηγόρος που εκπροσώπησε τον Τσάμπερλεν στην υπόθεση, είπε ότι ο πρώην αντιπρόεδρος οικονομικών της Autonomy, τον οποίο περιέγραψε ως «θαρραλέο άνθρωπο με απαράμιλλη ακεραιότητα», χτυπήθηκε θανάσιμα από αυτοκίνητο.

Μετά την αθώωσή του, ο Λιντς είχε δηλώσει ότι ήταν «ενθουσιασμένος» και «ανυπομονούσε να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο σε αυτό που αγαπώ περισσότερο: την οικογένειά μου και την καινοτομία στον τομέα μου».

Τα αρχεία δείχνουν ότι το γιοτ ανήκει στην οικογένεια του Λιντς. Το Bayesian ανήκει στην εταιρεία Revtom Limited που είναι εγγεγραμμένη στην Νήσο του Μαν, σύμφωνα με τη ναυτιλιακή βάση δεδομένων Equasis. Σύμφωνα με τους FT, τα αρχεία από την Νήσο του Μαν δείχνουν ότι η Άντζελα Μπακάρις  είναι η μοναδική μέτοχος της Revtom.

Η λίστα με τους πλούσιους των Sunday Times υπολογίζει την οικογενειακή περιουσία του Λιντς σε 500 εκατομμύρια στερλίνες.

Το Bayesian

Το όνομα Bayesian είναι πιθανό να είναι μια αναφορά στον Άγγλο στατιστικολόγο του 18ου αιώνα Thomas Bayes, του οποίου η θεωρία των στατιστικών ενημέρωσε την τεχνολογία αναζήτησης πίσω από το λογισμικό του Autonomy. Το γιοτ είχε αγκυροβολήσει στο μικρό ιταλικό νησί Παναρέα, σύμφωνα με το MarineTraffic.

Στη συνέχεια πέρασε από τα νησιά του Αιόλου στο δρόμο του προς το Παλέρμο προτού χτυπηθεί από αυτό που έχει περιγραφεί ως «ανεμοστρόβιλος».

Σύμφωνα με την Daily Mail, σπηλαιοδύτες επιστρατεύθηκαν προκειμένου να συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης, η οποία συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ειδικοί έχουν εκφράσει φόβους ότι οι αγνοούμενοι μπορεί να παγιδεύτηκαν στις καμπίνες τους ενώ βυθιζόταν το σκάφος και επομένως να βρίσκονται στο κύτος της θαλαμηγού, σε βάθος 50 μέτρων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα