Η startup Recogni, που αναπτύσσει τσιπ τεχνητής νοημοσύνης και ανάλογο λογισμικό, παρουσίασε μια νέα μέθοδο computing που θα μπορούσε να κάνει τα τσιπ της που χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση και τη λειτουργία συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης μικρότερα, ταχύτερα και λιγότερο δαπανηρά στη λειτουργία τους.

Με την υποστήριξη της BMW, της Bosch και της εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων Mayfield, η Recogni αναπτύσσει εξειδικευμένα τσιπ και λογισμικό για να επιτρέπει την εξαγωγή συμπερασμάτων AI – τη διαδικασία εκπαιδευμένων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης που κάνουν προβλέψεις ή αποφάσεις για νέα, αόρατα δεδομένα.

Πόσο θα αλλάξει η AI τη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το νέο κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύστημα, που ονομάζεται Pareto, χρησιμοποιεί μια λογαριθμική προσέγγιση που ξεπερνά τις υπάρχουσες μεθόδους όταν εκτελούνται μεγάλα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης.

«Είναι ένα τεράστιο άλμα σε όλους τους KPI (βασικούς δείκτες απόδοσης) που επηρεάζουν το σχεδιασμό του συστήματος υλικού πυριτίου όταν πρόκειται για υπολογιστές τεχνητής νοημοσύνης», δήλωσε στο Reuters ο συνιδρυτής της Recogni και αντιπρόεδρος για θέματα τεχνητής νοημοσύνης, Gilles Backhus.

Τα τρέχοντα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης, όπως το GPT-4 της OpenAI και το Gemini της Google, απαιτούν εκατοντάδες χιλιάδες μαθηματικές λειτουργίες που απαιτούν ενέργεια για απλές εντολές σε chatbots όπως το ChatGPT.

Η Recogni είπε ότι το νέο της σύστημα μετατρέπει αυτές τις πράξεις πολλαπλασιασμού σε προσθήκες, μειώνοντας σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας διατηρώντας παράλληλα την ακρίβεια.

Η startup δήλωσε ότι έχει ήδη δοκιμάσει το Pareto σε μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύχθηκαν από την Meta Platforms, τη Stability AI και άλλες.

Η Recogni, της οποίας το πρώτο τσιπ σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με τη διαδικασία ανάπτυξης επτά νανομέτρων της Taiwan Semiconductor Manufacturing, δήλωσε ότι συνεργάζεται με έναν ανώνυμο συνεργάτη για να κάνει το Pareto ευρύτερα διαθέσιμο και θα ανακοινώσει τη συνεργασία τους επόμενους μήνες.

«Μιλάμε με εταιρείες που τοποθετούν υλικό σε κέντρα δεδομένων και το προσφέρουν στον κόσμο σε όποιον θέλει βασικά να το νοικιάσει… αυτή είναι σίγουρα μία από τις διαδρομές ανάπτυξης που εξετάζουμε», πρόσθεσε ο Backhus.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη