Χαμηλότερα έκλεισαν ως επί τα ασιατικά χρηματιστήρια, ακολουθώντας τόσο τη διόρθωση της Wall Street, όσο και τα ανησυχητικά εμπορικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Ιαπωνία.

Ειδικότερα, ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας διολίσθησε κατά 0,29% μετά την ανακοίνωση των εμπορικών στοιχείων, κλείνοντας στις 37.951,8 μονάδες, ενώ ο ευρείας βάσης Topix υποχώρησε κατά 0,21% και έκλεισε στις 2.664,86 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έχασε 1,01%, οδηγώντας τις απώλειες στην Ασία, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισε κατά 0,24% χαμηλότερα.

Η τεχνολογία και οι καταναλωτικές κυκλικές μετοχές παρέσυραν χαμηλότερα το HSI, με τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου JD.com να οδηγεί την πτώση, αφού έχασε έως και 11%. Οι απώλειες έρχονται αφότου ο αμερικανικός κολοσσός λιανικής Walmart ανέφερε ότι προσπαθούσε να πουλήσει το μερίδιό του στο JD.com. Σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC, το μερίδιο θα μπορούσε να ανέλθει σε 3,74 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας ανέστρεψε τις ενδοσυνεδριακές του απώλειες για να κλείσει στο +0,17% και στις 2.701,13 μονάδες, αλλά ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq υποχώρησε 0,96% για να κλείσει στις 779,87 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας επέστρεψε επίσης σε θετικό έδαφος στο τέλος της συνεδρίασης, σημειώνοντας άνοδο 0,16% και τις 8.010 μονάδες. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο δείκτης ξεπέρασε το όριο των 8.000 από την κατάρρευση της αγοράς στις 2 Αυγούστου.

Τα εμπορικά στοιχεία της Ιαπωνίας για τον Ιούλιο έδειξαν ότι οι εξαγωγές αυξήθηκαν 10,3% σε ετήσια βάση και οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 16,6%. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι οι εξαγωγές θα αυξηθούν κατά 11,4%, ενώ η αύξηση των εισαγωγών ήταν συνδεδεμένη στο 14,9%.

Με τις εξαγωγές να κινούνται χαμηλότερα από το αναμενόμενο και τις εισαγωγές να αυξάνονται περισσότερο από το αναμενόμενο, η Ιαπωνία σημείωσε εμπορικό έλλειμμα 621,84 δισεκατομμυρίων γιεν (4,28 δισεκατομμύρια δολάρια), αριθμός μεγαλύτερο από τα 330,7 δισεκατομμύρια γεν που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Ο Ιούλιος θα είναι ο τελευταίος μήνας εμπορικών στοιχείων που καταγράφονται πριν από την κίνηση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να αυξήσει τα επιτόκια στα τέλη Ιουλίου, η οποία προκάλεσε δραματική ενίσχυση του γεν.

Τυπικά, ένα ασθενέστερο γιεν ωφελεί τους Ιάπωνες εξαγωγείς και τους εμπορικούς οίκους, στον Nikkei 225 και των οποίων η άνοδος συνέβαλε καθοριστικά στην άνοδο του δείκτη στα ιστορικά υψηλά του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές