
Χαμηλότερα έκλεισαν ως επί τα ασιατικά χρηματιστήρια, ακολουθώντας τόσο τη διόρθωση της Wall Street, όσο και τα ανησυχητικά εμπορικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Ιαπωνία.
Ειδικότερα, ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας διολίσθησε κατά 0,29% μετά την ανακοίνωση των εμπορικών στοιχείων, κλείνοντας στις 37.951,8 μονάδες, ενώ ο ευρείας βάσης Topix υποχώρησε κατά 0,21% και έκλεισε στις 2.664,86 μονάδες.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έχασε 1,01%, οδηγώντας τις απώλειες στην Ασία, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισε κατά 0,24% χαμηλότερα.
Η τεχνολογία και οι καταναλωτικές κυκλικές μετοχές παρέσυραν χαμηλότερα το HSI, με τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου JD.com να οδηγεί την πτώση, αφού έχασε έως και 11%. Οι απώλειες έρχονται αφότου ο αμερικανικός κολοσσός λιανικής Walmart ανέφερε ότι προσπαθούσε να πουλήσει το μερίδιό του στο JD.com. Σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC, το μερίδιο θα μπορούσε να ανέλθει σε 3,74 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο Kospi της Νότιας Κορέας ανέστρεψε τις ενδοσυνεδριακές του απώλειες για να κλείσει στο +0,17% και στις 2.701,13 μονάδες, αλλά ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq υποχώρησε 0,96% για να κλείσει στις 779,87 μονάδες.
Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας επέστρεψε επίσης σε θετικό έδαφος στο τέλος της συνεδρίασης, σημειώνοντας άνοδο 0,16% και τις 8.010 μονάδες. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο δείκτης ξεπέρασε το όριο των 8.000 από την κατάρρευση της αγοράς στις 2 Αυγούστου.
Τα εμπορικά στοιχεία της Ιαπωνίας για τον Ιούλιο έδειξαν ότι οι εξαγωγές αυξήθηκαν 10,3% σε ετήσια βάση και οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 16,6%. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι οι εξαγωγές θα αυξηθούν κατά 11,4%, ενώ η αύξηση των εισαγωγών ήταν συνδεδεμένη στο 14,9%.
Με τις εξαγωγές να κινούνται χαμηλότερα από το αναμενόμενο και τις εισαγωγές να αυξάνονται περισσότερο από το αναμενόμενο, η Ιαπωνία σημείωσε εμπορικό έλλειμμα 621,84 δισεκατομμυρίων γιεν (4,28 δισεκατομμύρια δολάρια), αριθμός μεγαλύτερο από τα 330,7 δισεκατομμύρια γεν που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.
Ο Ιούλιος θα είναι ο τελευταίος μήνας εμπορικών στοιχείων που καταγράφονται πριν από την κίνηση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να αυξήσει τα επιτόκια στα τέλη Ιουλίου, η οποία προκάλεσε δραματική ενίσχυση του γεν.
Τυπικά, ένα ασθενέστερο γιεν ωφελεί τους Ιάπωνες εξαγωγείς και τους εμπορικούς οίκους, στον Nikkei 225 και των οποίων η άνοδος συνέβαλε καθοριστικά στην άνοδο του δείκτη στα ιστορικά υψηλά του.


Latest News

Βουτιά για ευρωαγορές - Ισχυρό το πλήγμα των δασμών στους περισσότερους κλάδους
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 2,67% και έκλεισε στις 522,59 μονάδες

Συνεχίζεται το ράλι στα αμερικανικά ομόλογα - Κάτω από το 4% η απόδοση του 10ετούς
Οι επενδυτές στρέφονται στην ασφάλεια των κρατικών ομολόγων

Πλαγιοκόπησαν (και) το ΧΑ οι δασμοί Τραμπ - Μαζικές οι πωλήσεις σε όλο το ταμπλό
Η πίεση της αβεβαιότητας ήταν τέτοια που το ΧΑ δεν μπόρεσε να κρατήσει τη ζώνη των 1.700 μονάδων

Βυθίζεται η Wall Street δια χειρός Τραμπ - Περίπου 1,7 τρισ. διαγράφηκαν από τον S&P 500
Στο «κόκκινο» οι χρηματιστηριακές αγορές του πλανήτη

Πετρέλαιο: Ο ΟΠΕΚ+ επεκτείνει τις απώλειες που έφεραν οι δασμοί Τραμπ
Το Brent καταγράφει μείωση πάνω από 5%

Ράλι καταγράφει το ευρώ - Ενισχύεται πάνω από 2% έναντι του δολαρίου
Αποδυναμώνεται το δολάριο υπό το βάρος των δασμών Τραμπ - Ενισχύεται το γεν και το ελβετικό φράγκο

«Λυγίζει» και πάλι υπό τη διεθνή αβεβαιότητα το ΧΑ
Το ΧΑ δεν μπόρεσε να κρατήσει την προσπάθεια αντίδρασης που εκδήλωσε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι

Σβήνει τις απώλειες το ΧΑ, ισχυρές στηρίξεις από Coca Cola, Metlen
Η ελληνική αγορά φαίνεται να μπορεί να διαφοροποιηθεί από το παγκόσμιο sell off που πυροδότησε το δασμολογικό τσουνάμι του Αμερικανού προέδρου

Βράχος η Coca Cola συγκρατεί τη βουτιά του ΧΑ
Τα περιθώρια της πτώσης, χωρίς να κινδυνεύσει η μεσομακροπρόθεσμη τάση του ΧΑ, είναι έως τις 1.660 μονάδες

Από την Ασία έως την Ευρώπη - Παγκόσμια βουτιά φέρνουν οι δασμοί Τραμπ στις αγορές
Η εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι καθόλα αρνητική