Μικρές διακυμάνσεις εμφανίζει και σήμερα η Wall Street, τηρώντας στάση αναμονής για τη δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve, η οποία πραγματοποιεί και το συμπόσιο της στα τέλη της εβδομάδας.

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,10% στις 40.874 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,26% στις 5.611 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,27% στις 17.864 μονάδες.

Συντηρούν την άνοδο του Γενικού Δείκτη οι Eurobank και Aegean

Σε επίπεδο τίτλων, η Target κερδίζει περισσότερο από 15%, μετά την ανακοίνωση των κερδών της για το οικονομικό δεύτερο τρίμηνο, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street.

Από την άλλη όμως, η ομότιμή της Macy’s σημειώνει πτώση άνω του 8% λόγω μειωμένης πρόβλεψης πωλήσεων για ολόκληρο το έτος.

Η αγορά όμως σήμερα αναμένει τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Fed τον Ιούλιο, προκειμένου να έχει περαιτέρω ενδείξεις για την πορεία των πληθωριστικών πιέσεων, αφού θα επηρεάσουν την επόμενη απόφαση της Fed για τα επιτόκια στη συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές αναμένουν σαφώς το σήμα της Federal Reserve από το συμπόσιο της στα τέλη της εβδομάδας.

«Για εμάς, το κλειδί θα είναι ο τόνος του Προέδρου Πάουελ, ο οποίος αναμένουμε να είναι πιο εύστοχος», δήλωσε ο Jack Janasiewicz, επικεφαλής στρατηγικής χαρτοφυλακίου στη Natixis Investment Managers Solutions.

«Με απλά λόγια, ο πληθωρισμός συνεχίζει να τείνει προς τον στόχο του 2%, φαινομενικά με ρυθμό που υπερβαίνει τη συναίνεση. Συνδυάστε το με σημάδια ότι η αγορά εργασίας επιδεινώνεται ελαφρώς και έχει κανείς την αίσθηση ότι δεν χρειάζεται να διατηρήσουμε μια επιθετική στάση», πρόσθεσε.

Στην αναμονή χαμηλότερων επιτοκίων άλλωστε αποδόθηκε και το γεγονός ότι οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων μειώθηκαν κατακόρυφα κατά 10,1% την εβδομάδα που έληξε στις 16 Αυγούστου, όπως έδειξε η Εβδομαδιαία Έρευνα Αιτήσεων Υποθηκών του Mortgage Bankers Association. Ο αριθμός σημείωσε σημαντική πτώση σε σύγκριση με την άνοδο 16,8% που καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Το μέσο επιτόκιο συμβολαίου για στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου 30 ετών μειώθηκε από 6,54% σε 6,50%. «Τόσο τα επιτόκια στεγαστικών δανείων όσο και οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων έχουν πλέον σταθεροποιηθεί μετά από μερικές εβδομάδες αστάθειας της χρηματοπιστωτικής αγοράς, η οποία οδήγησε σε γρήγορη πτώση των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων», σχολίασε ο αναπληρωτής επικεφαλής οικονομολόγος του MBA, Joel Kan.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street