Το μίτο της ανόδου βρήκε και πάλι σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο με τις βοήθειες της Eurobank πρωτίστως, ανέκτησε τη ζώνη των 1.430 μονάδων, με το «αγκάθι» του χαμηλού τζίρου όμως να παραμένει, ίδιον της απουσίας καταλύτη στην αγορά.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,49% στις 1.432,53 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.425,17 (-0,02%) μονάδων και 1.434,58 μονάδων (+0,64%). Ο τζίρος ανήλθε στα 70,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 15,2 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 0,6 εκατ. τεμάχια αξίας 5,2 εκατ. ευρώ.

Στην «αναμονή» η Wall Street – Άλμα για την Target

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,60% στις 3.488,07 μονάδες, ενώ στο +0,16% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap και στις 2.269,37 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,39% στις 1.277,83 μονάδες.

Αναπροσαρμογές θέσεων

Αν και είχε αρκετούς τίτλους να συνηγορούν στην άνοδο, οι επιδόσεις του γενικού δείκτη δεν ήταν ανάλογες, καθώς οι αγοραστές παραμένουν επιφυλακτικοί σε μια δύσκολη εβδομάδα για όλες τις αγορές. Έτσι, η αγορά έδειξε διαθέσεις να παραμείνει στα “ασφαλή ύδατα” των 1.420 – 1.430 μονάδων, με τη Λ. Αθηνών να περιμένει και αυτή με τη σειρά της να πάρουν οι ξένοι το σήμα της νομισματικής πολιτικής της μεγαλύτερης κεντρικής τράπεζας του κόσμου. Ο επικεφαλής της Federal Reserve θα μιλήσει στο συμπόσιο του Τζάκσον Χολ την Παρασκευή, και όπως όλα δείχνουν μέχρι τότε πιο αποφασιστικές κινήσεις είναι δύσκολο να εκδηλωθούν.

Όπως σχολιάζουν χρηματιστηριακές πηγές στον «ΟΤ», αυτή η εβδομάδα προσφέρεται για αναπροσαρμογές, δεδομένου ότι η ερχόμενη θα είναι πλούσια καταλυτών, με πολλά χαρτοφυλάκια να θέλουν να εκμεταλλευτούν τη νηνεμία. Άλλωστε από την ερχόμενη εβδομάδα οι αγορές θα αποκτήσουν καλύτερη ορατότητα για τις προθέσεις των κεντρικών τραπεζών, ενώ η εγχώρια θα ετοιμάζεται και για το rebalancing των αλλαγών στους δείκτες του MSCI, το οποίο και θα έχει ελληνικό ενδιαφέρον.

Παρόλα αυτά, ουδείς μπορεί να παραβλέψει την ανάκαμψη από τα χαμηλά του Αυγούστου, ήτοι τις 1.320 μονάδες, ούτε και ότι μεσούσης του καλοκαιρινού μήνα το ύψος των συναλλαγών ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητό. Και λογικό είναι μετά από τις μεγάλες αναταράξεις να υπάρχει μια περίοδος αποτίμησης των χαρτοφυλακίων πριν από μία μεγαλύτερη κίνηση. Άλλωστε, τα τρέχοντα επίπεδα δείχνουν να έχουν προσφέρει κάποιου είδους ισορροπία για τα χαρτοφυλάκια που θέλουν να προχωρήσουν σε αναπροσαρμογές των θέσεων, με μια μικρή κατοχύρωση κερδών, μετά την ανάκαμψη που προηγήθηκε.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Eurobank σημείωσε άλμα 3,74%, με την Aegean να την ακολουθεί με το δικό της +2,69%. Άνω του 1% ήταν η άνοδος σε ΔΑΑ, ΕΛΧΑ, Εθνική Τιτάν, ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Λάμδα, Βιοχάλκο, Coca Cola, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος και Ελληνικά Πετρέλαια.

Στον αντίποδα, Ελλάκτωρ, Jumbo και Motor Oil έκλεισαν με απώλειες άνω του 1%, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Autohellas, Πειραιώς, Σαράντης, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΤΕ. Χωρίς μεταβολή έκλεισαν οι ΟΠΑΠ και Cenergy.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών