Δίχως σαφή κατεύθυνση κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, δείχνοντας διαθέσεις να παραμείνει στο στενό εύρος των 1.420 – 1.430 μονάδων, στο οποίο βρίσκεται από την αρχή της εβδομάδας.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,37% στις 1.430,80 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,3 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,42% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.481,94 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,83% στις 1.270,67 μονάδες.

Επιλεκτικές κινήσεις

Διαθέσεις να παραμείνει στα «ασφαλή ύδατα» των 1.420 – 1.430 μονάδων δείχνει και σήμερα το χρηματιστήριο, το οποίο μετά τη χθεσινή ήπια διόρθωση έχει ενεργοποιήσει κάποιες επιλεκτικές αγορές. Ωστόσο, πέραν της Aegean και της Jumbo, οι οποίες καταγράφουν σαφή ανοδική κίνηση, η εικόνα πλείστον άλλων δεικτοβαρών τίτλων είναι ασαφής και ευμετάβλητη.

Η επιφυλακτικότητα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον έχει περάσει και τα τείχη της Λ. Αθηνών, η οποία περιμένει και αυτή με τη σειρά της να πάρουν οι ξένοι το σήμα της νομισματικής πολιτικής της μεγαλύτερης κεντρικής τράπεζας του κόσμου. Ο επικεφαλής της Federal Reserve θα μιλήσει στο συμπόσιο του Τζάκσον Χολ την Παρασκευή, και όπως όλα δείχνουν μέχρι τότε πιο αποφασιστικές κινήσεις είναι δύσκολο να εκδηλωθούν.

Παρόλα αυτά, ουδείς μπορεί να παραβλέψει την ανάκαμψη από τα χαμηλά του Αυγούστου, ήτοι τις 1.320 μονάδες, ούτε και ότι μεσούσης του καλοκαιρινού μήνα το ύψος των συναλλαγών ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητό. Και λογικό είναι μετά από τις μεγάλες αναταράξεις να υπάρχει μια περίοδος αποτίμησης των χαρτοφυλακίων πριν από μία μεγαλύτερη κίνηση.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Aegean ξεχωρίζει με το +2,60% που καταγράφει, ενώ επανέρχεται πάνω από τα 11 ευρώ, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Σαράντη, ΕΛΧΑ, Eurobank και ΔΑΑ. Ήπια ανοδικά κινούτναι οι Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική, Πειραιώς, Cenergy, Μυτιληναίος, Λάμδα, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Alpha Bank και Coca Cola.

Στον αντίποδα, ο Ελλάκτωρ διορθώνει σήμερα κατά 0,97%, με τις Motor Oil, ΟΠΑΠ, Autohellas και Τέρνα Ενεργειακή να κινούνται ήπια πτωτικά. Χωρίς μεταβολή είναι οι ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν και ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών