Σταθερά στη ζώνη των 1.430 μονάδων κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο έχει βρει «συμμάχους» στο δίδυμο της Eurobank και της Aegean, προκειμένου να ξεπεράσει τις πιέσεις σε επιλεγμένους δεικτοβαρείς τίτλους του.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,48% στις 1.432,29 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 34,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,61% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.488,62 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 1,17% στις 1.274,99 μονάδες.

Stock picking

Μετά από σχεδόν 2 ώρες ταλάντευσης, το ΧΑ δείχνει να κρατά σταθερά τα θετικά εδάφη του, με τη βοήθεια του ανοδικού ξεσπάσματος τόσο της Eurobank όσο και της Aegean. Η πρώτη μάλιστα έχει διακινήσει και το μεγαλύτερο μέρος του όγκου, πάνω από το 40% της αγοράς συνολικά, εδραιώνοντας και πάλι την παρουσία της πάνω από τα 2 ευρώ.

Ωστόσο, παρά τις βοήθειες που παίρνει η αγορά δεν μπορεί να κάνει την ανοδική διαφυγή πάνω από τα επίπεδα στα οποία «λιμνάζει» από την αρχή της εβδομάδας. Επίπεδα που δείχνουν να έχουν προσφέρει κάποιου είδους ισορροπία για τα χαρτοφυλάκια που θέλουν να προχωρήσουν σε αναπροσαρμογές των θέσεων, με μια μικρή κατοχύρωση κερδών, μετά την ανάκαμψη που προηγήθηκε.

Όπως σχολιάζουν χρηματιστηριακές πηγές στον «ΟΤ», αυτή η εβδομάδα προσφέρεται για αναπροσαρμογές, δεδομένου ότι η ερχόμενη θα είναι πλούσια καταλυτών, με πολλά χαρτοφυλάκια να θέλουν να εκμεταλλευτούν τη νηνεμία. Άλλωστε από την ερχόμενη εβδομάδα οι αγορές θα αποκτήσουν καλύτερη ορατότητα για τις προθέσεις των κεντρικών τραπεζών, ενώ η εγχώρια θα ετοιμάζεται και για το rebalancing των αλλαγών στους δείκτες του MSCI, το οποίο και θα έχει ελληνικό ενδιαφέρον.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Eurobank και Aegean σημειώνουν άλμα 3,39% και 3,16% αντίστοιχα, με τις ΔΑΑ και ΕΛΧΑ να ακολουθούν με +2,15% και +2,01%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Τιτάν και Βιοχάλκο, ενώ ήπια ανοδικά κινούτναι οι Coca Cola, Alpha Bank, Εθνική, Σαράντης, Λάμδα, ΔΕΗ, Cenergy, Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo και Πειραιώς.

Στον αντίποδα, ο Ελλάκτωρ διορθώνει κατά 1,46%, με τις Motor Oil, ΟΤΕ, Autohellas, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή και ΓΕΚ Τέρνα να κινούνται ήπια πτωτικά. Χωρίς μεταβολή είναι η ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών