Ελάχιστες είναι πλέον οι πιθανότητες να βρεθούν ζωντανοί, ο βρετανός μεγιστάνας της τεχνολογίας Μάικ Λιντς και οι άλλοι πέντε επιβάτες της μοιραίας θαλαμηγού Bayesian, που βυθίστηκε εν μέσω κακοκαιρίας ανοικτά των ακτών.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης διακόπηκαν γύρω στις 23:30 της Τρίτης στο λιμάνι της Santa Flavia στη Σικελία και ξεκίνησαν εκ νέου το πρωί της Τετάρτης, ωστόσο σύμφωνα με την ακτοφυλακή όσο περνούν οι ώρες οι ελπίδες εξανεμίζονται.

Οι δύτες προσπαθούσαν να βρουν τους αγνοούμενους, μεταξύ των οποίων και η 18χρονη κόρη του Λιντς, και Τζόναθαν Μπλούμερ, πρόεδρος του ασφαλιστικού ομίλου Hiscox και Morgan Stanley International.

Mike Lynch: Ποιοι επέβαιναν στη μοιραία θαλαμηγό που βυθίστηκε στη Σικελία

Ο Vincenzo Zagarola, εκπρόσωπος της ιταλικής ακτοφυλακής, δήλωσε: «Ποτέ δεν λέμε ποτέ. Αλλά [όσο περνάει] ο καιρός, οι ελπίδες ότι μπορεί να έχουν επιβιώσει μέσα στο κύτος, αν είναι ακόμα εκεί, είναι ελάχιστες».

Οι έρευνες στο κύτος του σκάφους

Το γιοτ του Λιντς, Bayesian, βυθίστηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας σε βάθος περίπου 50 μέτρων μετά από χτύπημα από κακοκαιρία, σύμφωνα με την ακτοφυλακή.

Στο πλοίο επέβαιναν 22 καλεσμένοι και πλήρωμα, εκ των οποίων οι 15 διασώθηκαν, ο ένας βρέθηκε αργότερα νεκρός και έξι παραμένουν αγνοούμενοι. Η σύζυγος του Lynch,  Άντζελα Μπακάρις είναι μεταξύ των διασωθέντων.

Ο Zagarola είπε ότι κατάφεραν να βρουν μια αρχική δίοδο στο σκάφος, αλλά δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε ολόκληρο το κύτος. «Είναι μια διαδρομή με εμπόδια » υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής οι ομάδες διάσωσης δεν έχουν βρει «κανένα στοιχείο» των επιβατών μέσα στο γιοτ.

Το Τμήμα Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου στέλνει μια ομάδα τεσσάρων επιθεωρητών στην Ιταλία για να προβεί σε προκαταρκτική αξιολόγηση σχετικά με τη βύθιση του βρετανικού σούπερ γιοτ, δήλωσαν αξιωματούχοι την Τρίτη. Στη συνέχεια, το MAIB θα αποφασίσει εάν θα ξεκινήσει μια επίσημη έρευνα.

Ο Λιντς είναι από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες τεχνολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου. Πρώην διευθύνων σύμβουλος της Autonomy, αθωώθηκε από ποινικές κατηγορίες στο Σαν Φρανσίσκο τον Ιούνιο, σε απόφαση που δικαίωσε τον 59χρονο επιχειρηματία μετά από δικαστική διαμάχη 12 ετών για την πώληση 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων του ομίλου λογισμικού στη Hewlett-Packard το 2011.

Μεταξύ των επιβατών στο μήκους 56 μέτρων γιοτ του Λιντς ήταν μέλη της νομικής ομάδας του και οι οικογένειές τους, που είχαν προσκληθεί στο ταξίδι για να γιορτάσουν τη δικαστική νίκη .

Ο Κρίστοφερ Μορβίλο του δικηγορικού γραφείου Clifford Chance, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Λιντς, αγνοείται επίσης. Μια άλλη δικηγόρος του Clifford Chance, η Ayla Ronald, ήταν μεταξύ 15 από τους 22 καλεσμένους και πλήρωμα που οι αρχές είπαν ότι διασώθηκαν από το βυθισμένο σκάφος.

Το περιστατικό της Δευτέρας σημειώθηκε την ίδια μέρα που επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του συγκατηγορούμενου του Λιντς στην υπόθεση απάτης των ΗΠΑ, Στίβεν Τσάμπερλεϊν, ο οποίος χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στο Cambridgeshire της Αγγλίας.

Ο Τσάμπερλεϊν, πρώην αντιπρόεδρος των οικονομικών στην Autonomy, έγινε γενικός διευθυντής στην Darktrace, την εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που συνίδρυσε ο Λιντς το 2013.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κάμαλα Χάρις: Και με τη «βούλα» υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου
Επικαιρότητα |

Είναι πλέον και επίσημο - Υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου η Χάρις

Οι σύνεδροι από όλες τις αμερικανικές πολιτείες και περιοχές για ακόμη μια φορά τάχθηκαν υπέρ της Χάρις στην ψηφοφορία, με καθαρά συμβολικό χαρακτήρα