Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, συνεχίζονται οι έρευνες στις οποίες πλέον έχουν επιστρατευτεί εκτός από τους δύτες και drones που επιχειρούν να φτάσουν στην καμπίνα του σούπερ γιοτ Bayesian που βυθίστηκε στη Σικελία.

Πλέον οι προσπάθειες συνεχίζονται για να εντοπιστούν οι σοροί καθώς δεν υπάρχουν ελπίδες για επιζώντες, αναφέρει ο ανταποκριτής του BBC. Τα drones μπορούν να επιχειρήσουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τους ίδιους τους διασώστες.

Mike Lynch: «Ελάχιστες ελπίδες» για την ανεύρεση επιζώντων στη Σικελία

Το πιθανότερο σενάριο είναι τα έξι άτομα που θεωρούνται ακόμα τυπικά αγνοούμενα να κοιμόντουσαν μέσα στο πλοίο όταν αυτό χτυπήθηκε από μια νεροποντή που έμοιαζε με ανεμοστρόβιλο.

Ο Δρ Φάμπιο Τζένκο, από τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών του Παλέρμο, περιέθαλψε τους 15 επιζώντες όταν μεταφέρθηκαν στην ξηρά. Η λέξη που όλοι οι τραυματίες επαναλάμβαναν συνεχώς ήταν το σκοτάδι.

Μίλησαν για περίπου πέντε λεπτά, από τη στιγμή που το σκάφος ανασηκώθηκε, ανυψώθηκε από τα κύματα της θάλασσας, μέχρι να βυθιστεί.

Το σούπερ γιοτ μπορεί να φιλοξενήσει έως και 12 άτομα στις έξι σουίτες του, και είναι καταχωρημένο προς ενοικίαση έως και 195.000 ευρώ την εβδομάδα

Βρετανοί ερευνητές βρίσκονται στη Σικελία και εργάζονται για να αξιολογήσουν την καταστροφή και το κατά πόσον ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα επί του σκάφους για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών συνθηκών, όπως το κλείσιμο των καταπακτών.

Τι γνωρίζουμε για το Bayesian

Το Bayesian είναι ένα πολυτελές γιοτ που κατασκευάστηκε από την ιταλική ναυπηγική εταιρεία Perini Navi το 2008, σχεδιασμένο με πολυτελείς εσωτερικούς χώρους και έξι σουίτες υπνοδωματίων στο σκάφος.

Έχει μήκος 56 μέτρα και διαθέτει ένα κατάρτι αλουμινίου 72 μέτρων, το οποίο σύμφωνα με μάρτυρες έσπασε στη μέση κατά τη διάρκεια της καταιγίδας, με αποτέλεσμα το πλοίο να χάσει την ισορροπία του και να βυθιστεί.

Το σούπερ γιοτ μπορεί να φιλοξενήσει έως και 12 άτομα στις έξι σουίτες του, και είναι καταχωρημένο προς ενοικίαση έως και 195.000 ευρώ την εβδομάδα.

Το όνομα της θαλαμηγού φαίνεται ότι προέρχεται από τη θεωρία Bayes, στην οποία βασίστηκε η διδακτορική διατριβή του αγνοούμενου μεγιστάνα Μάικ Λιντς και το λογισμικό πάνω στο οποίο βασίστηκε η περιουσία του.

Το Bayesian ολοκλήρωσε έναν αριθμό διαδρομών τις τελευταίες ημέρες, προσεγγίζοντας διάφορα λιμάνια της Σικελίας, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πλοίων VesselFinder.

Οι αγνοούμενοι

Ο Βρετανός επιχειρηματίας Μάικ Λιντς, ο οποίος βοήθησε στην ίδρυση της Cambridge Neurodynamics και συνιδρυτής της εταιρείας Autonomy

Η κόρη του, Χάνα Λιντς, 18χρονη φοιτήτρια.

Ο Τζόναθαν Μπλούμερ, πρόεδρος της Morgan Stanley Bank International.

Η σύζυγός του Τζούντι Μπλούμερ

Ο Chris Morvillo, εταίρος της δικηγορικής εταιρείας Clifford Chance

Η σύζυγός του Neda Morvillo, σχεδιάστρια κοσμημάτων

Χθες ανασύρθηκε η σορός ενός άνδρα κοντά στο βυθισμένο γιοτ πιστεύεται ότι είναι του Recaldo Thomas, σεφ του σκάφους. Οι φίλοι του τον έχουν περιγράψει ως άτομο με «ένα χαμόγελο που φώτιζε το δωμάτιο».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κάμαλα Χάρις: Και με τη «βούλα» υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου
Επικαιρότητα |

Είναι πλέον και επίσημο - Υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου η Χάρις

Οι σύνεδροι από όλες τις αμερικανικές πολιτείες και περιοχές για ακόμη μια φορά τάχθηκαν υπέρ της Χάρις στην ψηφοφορία, με καθαρά συμβολικό χαρακτήρα