Δεσμευτικές συμφωνίες για την εξαγορά της πολωνικής εταιρείας, που δραστηριοποιείται στα υγιεινά προϊόντα σνακ εταιρείας Sonko sp. z o.o («Sonko») έχει συνάψει η εταιρεία Euricom S.p.A. («Euricom»), ηγετική δύναμη στην παγκόσμια αγορά επεξεργασίας και εμπορίας ρυζιού.

Ειδικότερα, αν και οι όροι της συναλλαγής δεν έχουν κοινοποιηθεί, στο πλαίσιο της συναλλαγής, η Euricom θα εξαγοράσει το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της Sonko από την Oshee Polska sp. z o.o. («OSHEE») και στη συνέχεια θα επενδύσει περαιτέρω στις εγκαταστάσεις και την επωνυμία της για να συνεχίσει την ανάπτυξη της προσφοράς προϊόντων σνακ της Sonko. «Ως αποτέλεσμα αυτής της συναλλαγής, η Euricom θα γίνει μία πιο ολοκληρωμένη εταιρεία παραγωγής υγιεινών σνακ στην ΕΕ, συμπληρώνοντας την υφιστάμενη βάση παραγωγής της στην Ιταλία», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Euricom.

Ιωάννης Αρναουτέλης (ΕΔΟΡΕΛ) στον ΟΤ: Στόχος μας η δημιουργία ελληνικού brand ρυζιού

«Η Euricom έχει αναγνωρίσει τα υγιεινά σνακ ως βασικό πανευρωπαϊκό τομέα επέκτασης των δραστηριοτήτων της. Τα σνακ διευρύνουν την κορυφαία επιχειρηματική δραστηριότητα της Euricom στον τομέα του ρυζιού, καθώς σε όλη την Ευρώπη αυξάνονται τα ποσοστά κατανάλωσης σνακ, με προτίμηση σε εκείνα φτιαγμένα με πιο υγιεινά και φυσικά συστατικά, όπως το ρύζι και λοιπά δημητριακά».

Η Γεωργία Κωστηνάκη, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Euricom Hellas καθώς και μέλος του ΔΣ της Euricom S.p.a δήλωσε ότι «έπειτα από ένα χρόνο διαπραγματεύσεων καλωσορίζουμε το νέο μας μέλος στην οικογένεια της Euricom. H εταιρεία Sonko είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες υγιεινών σνακ της Πολωνίας. Με την εξαγορά αυτή ανοίγονται νέες προοπτικές ανάπτυξης για την Εuricom Hellas όχι μόνο στην Ελληνική αγορά αλλά και στην αγορά των Βαλκανίων εν γένει».

Από την πλευρά του ο Bruno Sempio, πρόεδρος της Euricom, σχολίασε: «Χάρη στη μακροχρόνια σχέση μας με την Sonko έχουμε παρακολουθήσει πώς η εταιρεία έχει φτάσει στην κορυφή της αγοράς μέσω της προσφοράς ελκυστικών προϊόντων με επίκεντρο τα σνακ. Καλωσορίζουμε την ομάδα της Sonko και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε περαιτέρω αυτή την προσπάθεια με την πλήρη υποστήριξη του ομίλου Euricom. Αυτό το συνεργατικό εγχείρημα θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε τον στόχο μας για έσοδα ύψους 1 δισ. ευρώ στο εγγύς μέλλον».

Ο Dariusz Gałęzewski, πρόεδρος της OSHEE, σημείωσε ότι «κατά τη διάρκεια των πέντε ετών που η Sonko ήταν μέλος του ομίλου OSHEE, εκπληρώσαμε με επιτυχία τους περισσότερους από τους στόχους μας. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου της COVID-19, η Sonko και τα βασικά προϊόντα της απέδειξαν την ανθεκτικότητά τους. Πλέον η OSHEE επικεντρώνεται στη βασική της δραστηριότητα στον τομέα των ποτών και σχεδιάζει μία εξαγορά στη Δυτική Ευρώπη για να ενισχύσει τη θέση της και να προωθήσει την επέκτασή της σε εκείνη την περιοχή».

Η συναλλαγή υπόκειται στις συνήθεις κανονιστικές εγκρίσεις.

Ποια είναι η Sonko

Η Sonko είναι εταιρεία επώνυμων σνακ με έδρα το Βρότσλαβ (Wroclaw) της Πολωνίας. Η μάρκα Sonko είναι μία από τις πλέον αναγνωρισμένες μάρκες σνακ στην Πολωνία, με παρουσία από το 1989. Η προσφορά προϊόντων της Sonko βασίζεται κυρίως σε υγιεινά σνακ, χρησιμοποιώντας ως βασικά συστατικά το ρύζι και λοιπά δημητριακά.

Επιπλέον, η μάρκα Sonko είναι παρούσα στις κατηγορίες ξηρού ρυζιού και πλιγουριού. Η Sonko διαθέτει εργατικό δυναμικό περίπου 300 υπαλλήλων στις δύο μονάδες παραγωγής της και τη δική της ομάδα πώλησης και διανομής σε εθνικό επίπεδο.

Ποια είναι η Euricom

Η Euricom έχει αναπτύξει μια ισχυρή ηγετική θέση στον τομέα του ρυζιού ως αξιόπιστος μακροχρόνιος προμηθευτής προϊόντων με βάση το ρύζι στους βασικούς ευρωπαίους πελάτες σε όλο το φάσμα του λιανικού εμπορίου, της εστίασης και του ηλεκτρονικού εμπορίου Β2Β.

Επεξεργάζεται παγκοσμίως περίπου ένα εκατομμύριο τόνους ρυζιού ετησίως, σε όλα τις ποικιλίες ρυζιού, καθιστώντας την μία από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως εκτός Ασίας. Οι δραστηριότητες της Euricom καλύπτουν ολόκληρη την αλυσίδα αξίας, με δυνατότητες τοπικής προμήθειας και επεξεργασίας σε βασικές περιοχές καλλιέργειας ρυζιού (που βρίσκονται στη Νότια Ευρώπη, τη Νότια Αμερική, την Ινδία και τη Νοτιοανατολική Ασία), καθώς και πρόσβαση σε βασικούς πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις