Κοινοπραξία για την κατασκευή ενός φωτοβολταικού σταθμού στην πολιτεία Minas Gerais της Βραζιλίας, θα σχηματίσουν ο ινδικός μεταλλευτικός κολοσσός ArcelorMittal και η Atlas Renewables Energy , μια απο τις μεγαλύτερες παραγωγούς ενέργειας απο ανανεώσιμες πηγές στη Λατινική Αμερική.
Το φωτοβολταικό πάρκο θα παρέχει ενέργεια για τις δραστηριότητες της χαλυβουργίας που αναπτύσει η ArcelorMittal στη νότια και νοτιοανατολική Βραζιλία.
Metlen: Εγκαινίασε το δεύτερο φωτοβολταϊκό της πάρκο στη Χιλή
Το κοινό έργο στην πόλη Paracatu θα έχει εγκατεστημένη ισχύ 264,6 μεγαβάτ εναλλασσόμενου ρεύματος (MWac) και ένα σχετικό σύστημα μεταφοράς ενέργειας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Το φωτοβολταικό πάρκο θα βρίσκεται μέσα σε ενα μεγαλύτερο ηλιακό συγκροτήμα, το Luiz Carlos, το οποίο ήδη κατασκευάζεται από την Atlas.
Για τη δημιουργία του συγκροτηματος αυτού αλλα και για άλλα εργα ΑΠΕ , η Atlas Renewables Energy υποστηρίζεται από το επενδυτικό κεφάλαιο Global Infrastructure Partners (GIP).
Η μονάδα αναμένεται να αρχίσει την εμπορική της λειτουργία στα τέλη του 2025. Μόλις τεθεί σε λειτουργία, η συμφωνία προβλέπει ότι η ArcelorMittal θα αγοράσει ολόκληρο το μερίδιο της Atlas στο έργο, αποκτωντας έτσι το 100% του ηλιακού πάρκου.
«Πρόκειται για μια ακόμη ενέργεια που αποσκοπεί στην εξουδετέρωση των εκπομπών CO2 στη βιομηχανία χάλυβα και συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου να καταστεί ουδέτερη ως προς τον άνθρακα έως το 2050», δήλωσε ο επικεφαλής της ArcelorMittal Brasil, Τζέφερσον ντε Παουλα.
Για την ολοκλήρωση της συμφωνίας κοινοπραξίας απαιτείται ακόμη η έγκριση των τοπικών ρυθμιστικών αρχών, σημείωσαν οι εταιρείες. Η Atlas επενδύει συνολικά 2,32 δισ. ρεάις (424,43 εκατ. δολάρια) στο ηλιακό συγκρότημα Luiz Carlos, το οποίο έχει εγκατεστημένη ισχύ 787 μεγαβάτ αιχμής (MWp).
Εκτός από την ArcelorMittal, θα προμηθεύσει επίσης ανανεώσιμη ενέργεια στην εταιρεία παραγωγής τσιμέντου Votorantim Cimentos.
Η ArcelorMittal έχει αναπτύξει συγκρότημα ηλιακής και αιολικής ενέργειας συνολικής ισχύος 130MW και στην Αργεντινή. Το έργο είναι σε λειτουργία και παρέχει πάνω από το 30% των τοπικών αναγκών της ArcelorMittal σε ηλεκτρική ενέργεια.
Latest News
Η Ελλάδα και η μεγάλη ευκαιρία της Νέας Εποχής του Υδρογόνου
H Ελλάδα μπορεί και πρέπει να αδράξει τη μοναδική ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει στον αναδυόμενο τομέα του υδρογόνου
Η «πράσινη» ενέργεια φέρνει τα data centers στην Ελλάδα
Τα data centers για να λειτουργήσουν απαιτούν τεράστια ποσά ενέργειας που πολλές φορές απλά δεν είναι διαθέσιμα - Πώς αιολική και ηλιακή ενέργεια μπορεί να «φέρουν» πρόσθετες επενδύσεις
Η Μεσόγειος εκπέμπει SOS - Θερμαίνεται ταχύτερα από τον υπόλοιπο κόσμο
Κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες οι καύσωνες αυξήθηκαν στην Μεσόγειο κατά 40%
Είσοδος της Amazon στις ΑΠΕ - Επενδύσεις σε αιολικά άνω του $1 δισ. στην Ελλάδα
Η Amazon ενισχύει, περαιτέρω, το χαρτοφυλάκιο των ενεργειακών επενδύσεων που αναπτύσσει σε διεθνές επίπεδο
Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τα υπεράκτια αιολικά – Τι θα προβλέπει το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τις ΑΠΕ
Ποιες περιοχές δεν περιλαμβάνονται στον «οδικό χάρτη» για τα υπεράκτια αιολικά – Ζωηρό επενδυτικό ενδιαφέρον Masdar και Iberdrola για θαλάσσια πάρκα στην Ελλάδα
SOS από τους Ευρωπαίους κατασκευαστές πλαστικών - «Πνίγουν» τις επιχειρήσεις οι κανονισμοί
Τα πλαστικά είναι ο τελευταίος μεταποιητικός τομέας στην ήπειρο που συρρικνώνεται παρά την παγκόσμια ανάπτυξη
«Νεκρός» ο στόχος για το κλίμα - Πώς ο Τραμπ θα «επιβαρύνει» τον πλανήτη με 0,04 βαθμούς Κελσίου
Tο 2024 είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι η πρώτη μεμονωμένη χρονιά πάνω από το όριο των 1,5o C - Χωρίς χαραμάδα αισιοδοξίας η COP29
Τα σχέδια της Masdar για off shore αιολικά και φωτοβολταϊκά σε Ελλάδα και Ισπανία – Ο «άσος» της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
Ο COO της Masdar Abdulaziz Alobaidli, στη διάρκεια εκδήλωσης της ΕΔΕΥΕΠ στο πλαίσιο της COP29 μίλησε για τα πλάνα επενδύσεων
Διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον στα υπεράκτια αιολικά πάρκα της Ελλάδας
Η προοπτική της Ελλάδας στο πλαίσιο της φετινής Διάσκεψης Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα, COP29 - Το επενδυτικό ενδιαφέρον
Η δημιουργική ασάφεια της COP29 - Τι είναι το... NCQG και τι προσδοκούν οι φτωχές χώρες
Το πιο δύσκολο ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι διαπραγματεύσεις για το κλίμα στην COP29 είναι ο «νέος συλλογικός ποσοτικός στόχος»