Κοινοπραξία για την κατασκευή ενός φωτοβολταικού σταθμού στην πολιτεία Minas Gerais της Βραζιλίας, θα σχηματίσουν ο ινδικός μεταλλευτικός κολοσσός ArcelorMittal και η Atlas Renewables Energy , μια απο τις μεγαλύτερες παραγωγούς ενέργειας απο ανανεώσιμες πηγές στη Λατινική Αμερική.

Το φωτοβολταικό πάρκο θα παρέχει ενέργεια για τις δραστηριότητες της χαλυβουργίας που αναπτύσει η ArcelorMittal στη νότια και νοτιοανατολική Βραζιλία.

Metlen: Εγκαινίασε το δεύτερο φωτοβολταϊκό της πάρκο στη Χιλή

Το κοινό έργο στην πόλη Paracatu θα έχει εγκατεστημένη ισχύ 264,6 μεγαβάτ εναλλασσόμενου ρεύματος (MWac) και ένα σχετικό σύστημα μεταφοράς ενέργειας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Το φωτοβολταικό πάρκο θα βρίσκεται μέσα σε ενα μεγαλύτερο ηλιακό συγκροτήμα,  το Luiz Carlos, το οποίο ήδη κατασκευάζεται από την Atlas.

Για τη δημιουργία του συγκροτηματος αυτού αλλα και για άλλα εργα ΑΠΕ , η Atlas Renewables Energy  υποστηρίζεται από το επενδυτικό κεφάλαιο Global Infrastructure Partners (GIP).

Η μονάδα αναμένεται να αρχίσει την εμπορική της λειτουργία στα τέλη του 2025. Μόλις τεθεί σε λειτουργία, η συμφωνία προβλέπει ότι η ArcelorMittal θα αγοράσει ολόκληρο το μερίδιο της Atlas στο έργο, αποκτωντας έτσι το 100% του ηλιακού πάρκου.

«Πρόκειται για μια ακόμη ενέργεια που αποσκοπεί στην εξουδετέρωση των εκπομπών CO2 στη βιομηχανία χάλυβα και συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου να καταστεί ουδέτερη ως προς τον άνθρακα έως το 2050», δήλωσε ο επικεφαλής της ArcelorMittal Brasil, Τζέφερσον ντε Παουλα.

Για την ολοκλήρωση της συμφωνίας κοινοπραξίας απαιτείται ακόμη η έγκριση των τοπικών ρυθμιστικών αρχών, σημείωσαν οι εταιρείες. Η Atlas επενδύει συνολικά 2,32 δισ. ρεάις (424,43 εκατ. δολάρια) στο ηλιακό συγκρότημα Luiz Carlos, το οποίο έχει εγκατεστημένη ισχύ 787 μεγαβάτ αιχμής (MWp).

Εκτός από την ArcelorMittal, θα προμηθεύσει επίσης ανανεώσιμη ενέργεια στην εταιρεία παραγωγής τσιμέντου Votorantim Cimentos.

Η ArcelorMittal έχει αναπτύξει συγκρότημα ηλιακής και αιολικής ενέργειας συνολικής ισχύος 130MW και στην Αργεντινή. Το έργο είναι σε λειτουργία και παρέχει πάνω από το 30% των τοπικών αναγκών της ArcelorMittal σε ηλεκτρική ενέργεια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green