Υψηλότερα από τα αναμενόμενα έσοδα ανακοίνωσε η Xiaomi για το δεύτερο τρίμηνο, αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά τη συνεισφορά της επιχειρηματικής μονάδας αυτοκινήτων της ύψους 6,2 δισεκατομμυρίων γιουάν (869,2 εκατομμύρια δολάρια).

Xiaomi: «Κλείδωσε» 75.000 παραγγελίες για το ηλεκτρικό της όχημα SU7

Για τους τρεις μήνες από Απρίλιο έως Ιούνιο, τα έσοδα της Xiaomi αυξήθηκαν κατά 32% στα 88,9 δισεκατομμύρια γουάν, ξεπερνώντας τα 85,8 δισεκατομμύρια γουάν που εκτιμούσαν οι αναλυτές, σύμφωνα με την LSEG.

Η εταιρεία ανακοίνωσε για πρώτη φορά την είσοδό της στον κλάδο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2021 ως διαφοροποίηση από τις βασικές λειτουργίες της για παραγωγή smartphone.

Η Xiaomi ξεκίνησε να διαθέτει εμπορικά τα ηλεκτρικά της SU7 στις αρχές Απριλίου, αφού ανακοίνωσε ότι θα τα τιμολογούσε ανταγωνιστικά έναντι των προσφορών της Tesla. Παρέδωσε 27.307 ηλεκτρικά οχήματα το δεύτερο τρίμηνο, δημιουργώντας έσοδα 6,2 δισεκατομμυρίων γουάν. Αυτή είναι η πρώτη της οικονομική έκθεση που περιλαμβάνει λεπτομέρειες για τον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Xiaomi: Στόχος η παράδοση 120.000 EV φέτος

Σε μια κλήση στα μέσα ενημέρωσης μετά την έκθεση κερδών, ο Πρόεδρος της Xiaomi Lu Weibing είπε ότι είναι “σίγουρος” πως η εταιρεία θα επιτύχει τον στόχο της να παραδώσει 120.000 ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το τέλος του έτους

Από τον Ιούνιο, η Xiaomi έχει εφαρμόσει μέτρα διπλής βάρδιας για να διασφαλίσει ότι οι μηνιαίες παραδόσεις υπερβαίνουν τα 10.000 οχήματα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία της Xiaomi εξακολουθεί να λειτουργεί με ζημιές. Η μονάδα ανέφερε προσαρμοσμένες ζημιές 1,8 δισεκατομμυρίων γουάν στο τρίμηνο, με περιθώριο μικτού κέρδους 15,4%.

Ο Lu είπε ότι καθώς οι παραδόσεις αυξάνονται, η κερδοφορία της μονάδας αναμένεται να βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Ανάκαμψη στην αγορά smartphone

Η παγκόσμια αγορά smartphone έχει δείξει σημάδια ανάκαμψης από τα τέλη του περασμένου έτους μετά από μια παρατεταμένη περίοδο νωθρότητας.

Οι παγκόσμιες αποστολές smartphone της Xiaomi αυξήθηκαν 27,4% στα 42,3 εκατομμύρια μονάδες το δεύτερο τρίμηνο, βοηθώντας την εταιρεία να κατακτήσει μερίδιο αγοράς 14,8% και τοποθετώντας την στην Νο. 3 θέση, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών του κλάδου IDC.

Στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά της Xiaomi για την επιχείρηση smartphone της, οι αποστολές αυξήθηκαν κατά 16,5%, σύμφωνα με την IDC.

Τα προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα ήταν 6,18 δισεκατομμύρια γιουάν, πάνω από τα 4,8 δισεκατομμύρια γιουάν που εκτιμούν οι αναλυτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green