Επιστροφή της ζήτησης για τους ημιαγωγούς της που χρησιμοποιούνται στα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα, διαπιστώνει η Analog Devices γεγονός που της επιτρέπει να εκτιμά ότι τα έσοδα και τα κέρδη τέταρτου τριμήνου θα είναι πάνω από τις προσδοκίες της Wall Street.

Η μείωση του πλεονάζοντος αποθέματος τσιπ σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των επικοινωνιών, των καταναλωτικών και των βιομηχανικών, βοήθησε τους κατασκευαστές τσιπ να δουν ανάκαμψη των παραγγελιών μετά από μια πολυετή ύφεση.

Texas Instruments: Με ομοσπονδιακή χρηματοδότηση 1,6 δισ. δολαρίων θα χτίσει τρια νέα εργοστάσια

Τα έσοδα του καταναλωτικού τομέα της Analog Devices αυξήθηκαν κατά 3% στα 316,6 εκατ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο, έναντι της μέσης εκτίμησης των αναλυτών για 289,3 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Οι μετοχές της Analog Devices με έδρα το Wilmington της Μασαχουσέτης σημείωσαν άνοδο 1,3% κατά την προ-χρηματιστηριακή διαπραγμάτευση, αφού τα κέρδη τρίτου τριμήνου της εταιρείας ύψους 1,58 δολαρίων ανά μετοχή ξεπέρασαν επίσης τις εκτιμήσεις της LSEG για 1,51 δολάρια.

Η εταιρεία αναμένει τώρα έσοδα τέταρτου τριμήνου ύψους 2,40 δισ. δολαρίων, συν ή πλην 100 εκατ. δολαρίων, πάνω από τις εκτιμήσεις της LSEG για 2,37 δισ. δολάρια. Βλέπει επίσης προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 1,63 δολάρια, συν ή πλην 10 σεντς, έναντι εκτιμήσεων για 1,62 δολάρια.

Η αισιόδοξη πρόβλεψη ακολουθεί τα ισχυρά αποτελέσματα της αντίπαλης εταιρείας κατασκευής τσιπ Texas Instruments.
Ωστόσο, η οικονομική και γεωπολιτική αβεβαιότητα συνεχίζει να περιορίζει τον ρυθμό ανάκαμψης, δήλωσε ο CFO της Analog Devices,  Richard Puccio.

Τα έσοδα του βιομηχανικού τομέα της εταιρείας, του μεγαλύτερου από πλευράς εσόδων, διαμορφώθηκαν στα 1,06 δισ. δολάρια, ελαφρώς χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών για 1,07 εκατ. δολάρια.
Η Analog Devices παρέχει ημιαγωγούς σε επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους, όπως η αεροδιαστημική, η αυτοκινητοβιομηχανία, οι επικοινωνίες, η ψηφιακή υγειονομική περίθαλψη και ο βιομηχανικός αυτοματισμός μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία