Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα στοιχεία της επιχειρηματικής δραστηριότητας από την Αυστραλία και την Ιαπωνία, ενώ η Τράπεζα της Κορέας άφησε αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική.

Ειδικότερα, ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας έκλεισε κατά 0,24% υψηλότερα, ενώ ο ευρείας βάσης Topix υποχώρησε κατά 0,15%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας ανέστρεψε τα ενδοσυνεδρικά του κέρδη και έκλεισε με πτώση 0,34%, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq σημείωσε μεγαλύτερη πτώση της τάξεως του 1,39%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,35%, ενώ το CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας έχασε 0,24%.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,25%, αφού ο δείκτης PMI της χώρας ανέβηκε στο 51,4 τον Αύγουστο από 49,9 τον προηγούμενο μήνα, φθάνοντας σε υψηλό τριών μηνών και υποστηριζόμενος από την άνοδο της δραστηριότητας υπηρεσιών.

Στα μάκρο της ημέρας, η επιχειρηματική δραστηριότητα της Ιαπωνίας επεκτάθηκε με ταχύτερο ρυθμό τον Αύγουστο, με τον σύνθετο δείκτη υπευθύνων προμηθειών να σκαρφαλώνει στο 53,0 από το 52,5 του Ιουλίου. Ο μεταποιητικός τομέας της χώρας επανήλθε σε ανάπτυξη, ενώ ο τομέας των υπηρεσιών γνώρισε ταχύτερη επέκταση.

Η Τράπεζα της Κορέας διατήρησε το επιτόκιο αναφοράς στο 3,5%, σύμφωνα με τις προσδοκίες. Η BOK σημείωσε στην ανακοίνωσή της ότι ο πληθωρισμός στη Νότια Κορέα συνέχισε την πτωτική του τάση, αν και επεσήμανε ότι υπήρχε ανάγκη παρακολούθησης των τιμών των ακινήτων και του χρέους των νοικοκυριών.

Αυτό έρχεται αφότου η Ομοσπονδιακή Τράπεζα δημοσίευσε πρακτικά για τη συνεδρίασή της τον Ιούλιο, τα οποία έδειξαν ότι ορισμένοι συμμετέχοντες ζήτησαν να χαλαρώσουν τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Ιουλίου αντί του Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, «η συντριπτική πλειοψηφία» των συμμετεχόντων στη συνάντηση της 30-31ης Ιουλίου «παρατήρησε ότι, εάν τα δεδομένα συνέχιζαν να έρχονται όπως αναμενόταν, πιθανότατα θα ήταν σκόπιμο να χαλαρώσει η πολιτική στην επόμενη συνάντηση».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές