Οριακά ανοδικά κινείται και σήμερα η Wall Street, τηρώντας στάση αναμονής για τη ομιλία του επικεφαλής της Federal Reserve, η οποία πραγματοποιεί και το συμπόσιο της στα τέλη της εβδομάδας, μετά και τα νέα στοιχεία που ανακοινώθηκαν και συνηγορούν στο ότι επίκειται μείωση των επιτοκίων.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Παλινδρομεί στις 1.430 μονάδες, ζώνη άμυνας «παίζουν» Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,23% στις 40.986 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,33% στις 5.639 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,31% στις 17.975 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η εταιρεία λογισμικού Snowflake σημειώνει πτώση άνω του 9%, παρά το γεγονός ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες με τα κέρδη β’ 3μηνου που ανακοίνωσε, ενώ αύξησε ελαφρώς και την καθοδήγηση των εσόδων προϊόντων για ολόκληρο το έτος.

Πώς κινήθηκαν οι μετοχές στη Wall Street

Πτώση άνω του 10% σημειώνει και η Urban Outfitters, αφού οι πωλήσεις το δεύτερο τρίμηνο απογοήτευσαν τους αναλυτές. Τα μεγέθη υποδηλώνουν ότι οι καταναλωτές αισθάνονται την πίεση της νομισματικής σύσφιξης, σχολίασαν οι αναλυτές.

Η αγορά όμως αναμένει την ομιλία του Τζερόμ Πάουελ στο Οικονομικό Συμπόσιο του Jackson Hole την Παρασκευή, ελπίζοντας για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την πολιτική επιτοκίων. Επί του παρόντος, τιμολογεί με πιθανότητα 100% μείωσης του κόστους δανεισμού τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME, αλλά είναι διχασμένοι όσον αφορά το πόσο μεγάλη θα είναι η μείωση.

«Η αστάθεια των αρχών του μήνα υποχώρησε καθώς οι φόβοι για την οικονομία υποχωρούν, οι θετικές προσδοκίες επανήλθαν και οι επενδυτές χρησιμοποίησαν την αδυναμία ως ευκαιρία για να αυξήσουν την έκθεση τους στον κίνδυνο. Ο επόμενος καταλύτης για τις αγορές είναι τα στοιχεία της Fed… αυτό πιθανότατα οδηγεί σε μια προσέγγιση αναμονής μέχρι την Παρασκευή», σχολίασε ο Mark Hackett, επικεφαλής της επενδυτικής έρευνας στη Nationwide.

Στα μάκρο της ημέρας, οι αρχικές αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας ήταν λίγο υψηλότερες από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα, ενώ η μακροπρόθεσμη τάση συνέχισε να αυξάνεται.

Οι αιτήσεις ανεργίας ανήλθαν συνολικά σε 232.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 17 Αυγούστου, αυξημένες κατά 4.000 σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο και ελαφρώς υψηλότερες από την εκτίμηση για 230.000. Οι συνεχιζόμενες απαιτήσεις, που τρέχουν μια εβδομάδα πίσω, έφτασαν τα 1,863 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 4.000, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 27 Νοεμβρίου του 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street