Πέριξ των 1.430 μονάδων παραμένει το χρηματιστήριο Αθηνών και σήμερα, για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς αδυνατεί να εκδηλώσει μια ξεκάθαρη κίνηση εκατέρωθεν ελλείψει της αποφασιστικότητας κυρίως των ξένων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,11% στις 1.430,78 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 34 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,2 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,19% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.481,39 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,74% στις 1.268,43 μονάδες.

Άργησε η «εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου»

Αν και η εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου συνήθως είναι αυτή που υποβάλλεται στη βάσανο των χαμηλών συναλλαγών, στη Λ. Αθηνών μάλλον άργησε μία… εβδομάδα.

Σε αντίθεση με το πενθήμερο που προηγήθηκε, από τη Δευτέρα η αγορά παραμένει εγκλωβισμένη τόσο στο στενό εύρος πέριξ των 1.430 μονάδων όσο και στις επιλεκτικές εντολές από τα χαρτοφυλάκια που επιδίδονται σε ημερήσιο trading.

Η εβδομάδα, όπως όλα δείχνουν, θα ολοκληρωθεί στο ίδιο μοτίβο, καθώς τα νέα που αναμένουν οι ξένοι θα έρθουν από το συμπόσιο της Federal Reserve, όπου και θα αποκαλύψουν (;) οι κεντρικοί τραπεζίτες τις προθέσεις τους για τα επιτόκια.

Βέβαια, όπως έχει συμβεί πολλάκις τους προηγούμενους μήνες, η ομιλία του Πάουελ της Fed, ίσως αποδειχθεί λιγότερο διαφωτιστική από το αναμενόμενο, καθώς δεν αποκλείεται (τουναντίον μάλιστα) να επιβεβαιώσει το «μάντρα» των ομολόγων του στην Ευρώπη ότι οι μελλοντικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από τα δεδομένα.

Εάν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, ενδεχομένως η κίνηση των αγορών από την ερχόμενη εβδομάδα να μην είναι τόσο ξεκάθαρη, επηρεάζοντας και την εγχώρια αγορά, η οποία δείχνει να έχει προσκολληθεί στον διεθνή τόνο.

Αν και η ερχόμενη εβδομάδα, τουλάχιστον για το ΧΑ θα είναι πιο ενδιαφέρουσα, δεδομένης και της λήξης του Αυγούστου, αλλά και του rebalancing λόγω των αλλαγών στους δείκτες του MSCI.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Cenergy, Eurobank, Autohellas και ΟΤΕ σημειώνουν απώλειες άνω του 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Πειραιώς, ΔΕΗ, Alpha Bank, Coca Cola, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, Τιτάν και Εθνική.

Στον αντίποδα, ο Ελλάκτωρ κερδίζει 3,21%, με τις Βιοχάλκο, Motor Oil και Jumbo να σημειώνουν άνοδο άνω του 2%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, Μυτιληναίος, ΕΛΧΑ, ΔΑΑ, Aegean και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών