
Πέριξ των 1.430 μονάδων παραμένει το χρηματιστήριο Αθηνών και σήμερα, για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς αδυνατεί να εκδηλώσει μια ξεκάθαρη κίνηση εκατέρωθεν ελλείψει της αποφασιστικότητας κυρίως των ξένων.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,11% στις 1.430,78 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 34 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,2 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,19% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.481,39 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,74% στις 1.268,43 μονάδες.
Άργησε η «εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου»
Αν και η εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου συνήθως είναι αυτή που υποβάλλεται στη βάσανο των χαμηλών συναλλαγών, στη Λ. Αθηνών μάλλον άργησε μία… εβδομάδα.
Σε αντίθεση με το πενθήμερο που προηγήθηκε, από τη Δευτέρα η αγορά παραμένει εγκλωβισμένη τόσο στο στενό εύρος πέριξ των 1.430 μονάδων όσο και στις επιλεκτικές εντολές από τα χαρτοφυλάκια που επιδίδονται σε ημερήσιο trading.
Η εβδομάδα, όπως όλα δείχνουν, θα ολοκληρωθεί στο ίδιο μοτίβο, καθώς τα νέα που αναμένουν οι ξένοι θα έρθουν από το συμπόσιο της Federal Reserve, όπου και θα αποκαλύψουν (;) οι κεντρικοί τραπεζίτες τις προθέσεις τους για τα επιτόκια.
Βέβαια, όπως έχει συμβεί πολλάκις τους προηγούμενους μήνες, η ομιλία του Πάουελ της Fed, ίσως αποδειχθεί λιγότερο διαφωτιστική από το αναμενόμενο, καθώς δεν αποκλείεται (τουναντίον μάλιστα) να επιβεβαιώσει το «μάντρα» των ομολόγων του στην Ευρώπη ότι οι μελλοντικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από τα δεδομένα.
Εάν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, ενδεχομένως η κίνηση των αγορών από την ερχόμενη εβδομάδα να μην είναι τόσο ξεκάθαρη, επηρεάζοντας και την εγχώρια αγορά, η οποία δείχνει να έχει προσκολληθεί στον διεθνή τόνο.
Αν και η ερχόμενη εβδομάδα, τουλάχιστον για το ΧΑ θα είναι πιο ενδιαφέρουσα, δεδομένης και της λήξης του Αυγούστου, αλλά και του rebalancing λόγω των αλλαγών στους δείκτες του MSCI.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, Cenergy, Eurobank, Autohellas και ΟΤΕ σημειώνουν απώλειες άνω του 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Πειραιώς, ΔΕΗ, Alpha Bank, Coca Cola, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, Τιτάν και Εθνική.
Στον αντίποδα, ο Ελλάκτωρ κερδίζει 3,21%, με τις Βιοχάλκο, Motor Oil και Jumbo να σημειώνουν άνοδο άνω του 2%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, Μυτιληναίος, ΕΛΧΑ, ΔΑΑ, Aegean και Τέρνα Ενεργειακή.


Latest News

Πλαγιοκόπησαν (και) το ΧΑ οι δασμοί Τραμπ - Μαζικές οι πωλήσεις σε όλο το ταμπλό
Η πίεση της αβεβαιότητας ήταν τέτοια που το ΧΑ δεν μπόρεσε να κρατήσει τη ζώνη των 1.700 μονάδων

«Λυγίζει» και πάλι υπό τη διεθνή αβεβαιότητα το ΧΑ
Το ΧΑ δεν μπόρεσε να κρατήσει την προσπάθεια αντίδρασης που εκδήλωσε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι

Σβήνει τις απώλειες το ΧΑ, ισχυρές στηρίξεις από Coca Cola, Metlen
Η ελληνική αγορά φαίνεται να μπορεί να διαφοροποιηθεί από το παγκόσμιο sell off που πυροδότησε το δασμολογικό τσουνάμι του Αμερικανού προέδρου

Βράχος η Coca Cola συγκρατεί τη βουτιά του ΧΑ
Τα περιθώρια της πτώσης, χωρίς να κινδυνεύσει η μεσομακροπρόθεσμη τάση του ΧΑ, είναι έως τις 1.660 μονάδες

Ο «καυτός» Απρίλιος του Χρηματιστηρίου… reality check της bull market
Η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας σε επενδυτική βαθμίδα από τη Moody’s στις 14 Μαρτίου επιτάχυνε μια τάση που φαινόταν κατά τη διάρκεια των ημερών που προηγήθηκαν

Στο φίνις «φόρτσαραν» οι τράπεζες - Εκλεισε πάνω από τις 1.700 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Το βασικό συμπέρασμα από τη σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ ήταν ότι οι συναλλαγές ήταν επιφυλακτικές και προσεκτικές

Στα 52 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο της Metlen η Pantelakis
H Pantelakis θεωρεί ότι η εισαγωγή της Metlen στο LSE είναι ένας βασικός βραχυπρόθεσμος καταλύτης που πιθανόν να υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους

Νευρική αναμονή και κινήσεις risk off στο ΧΑ
Το Χρηματιστήριο Αθηνών προσπαθεί να μην χάσει την επαφή του με τις 1.700 μονάδες

Παλεύει με τη διεθνή αβεβαιότητα το ΧΑ - Νευρικότητα λόγω Τραμπ
Όπως και στην Ευρώπη, έτσι και στην Αθήνα, η νευρικότητα και η αναζήτηση θέσεων χαμηλού ρίσκου είναι στις προτεραιότητες αρκετών χαρτοφυλακίων που περιμένουν τις εξαγγελίες του Ντοναλντ Τραμπ

Ανοδική αντίδραση με αρκετά ερωτήματα και ανησυχίες στο ΧΑ
Η αβεβαιότητα συνεχίζει να κυριαρχεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τους επενδυτές να αναζητούν έναν «οδηγό επιβίωσης» σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον