Σε συμβιβασμό στο 60% των προσφυγών για την Postbank προχώρησε η Deutsche Bank, σε μια διαμάχη που κράτησε περισσότερο από μια δεκαετία, ενώ ανακοίνωσε ότι αναμένει αύξηση 430 εκατ. ευρώ στα κέρδη προ φόρων για το τρίτο τρίμηνο.

Ελληνικές τράπεζες: Ασταμάτητα… beats «βλέπει» η Deutsche Bank – Σύσταση αγορά

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας ανακοίνωσε αργά την Τετάρτη ότι κατέληξε σε συμφωνία με περισσότερους από 80 ενάγοντες σε μια από τις πιο μακροχρόνιες νομικές διαμάχες της, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου μεμονωμένου ενάγοντα που εκπροσωπεί «περίπου το ένα τρίτο όλων των απαιτήσεων».

Οι διακανονισμοί έγιναν στα 31 ευρώ ανά μετοχή της Postbank, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 45% των προβλέψεων που είχε δεσμεύσει η Deutsche.

Deutsche Bank: Η πρόβλεψη για το 1,3 δισ.

Η Deutsche εξέπληξε τις αγορές τον Απρίλιο, όταν έκανε γνωστό ότι οι αγωγές που είχαν κατατεθεί σε βάρος της για την υπόθεση της Postbank την οποία είχε εξαγοράσει, πιθανώς να της στοίχιζαν 1,3 δισ. ευρώ, αφού το δικαστήριο της Κολωνίας είχε ανακοινώσει ότι ήταν έτοιμο να αποφασίσει υπέρ των εναγόντων. Η μετοχή της σημείωσε άνοδο 3% στις πρωινές συναλλαγές στη Φρανκφούρτη την Πέμπτη.

«Σε περίπτωση που η Deutsche Bank συνάψει συμφωνίες διακανονισμού με πρόσθετους ενάγοντες, αυτό θα μπορούσε να έχει περαιτέρω θετικές επιπτώσεις στο σύνολο των προβλέψεων που ελήφθησαν για τη δίκη», ανέφερε η τράπεζα.

Οι πρώην μέτοχοι της Postbank πέρασαν 14 χρόνια ισχυριζόμενοι ότι η Deutsche Bank πλήρωσε πολύ χαμηλό τίμημα για τις συμμετοχές τους.

Υποστηρίζουν ότι η τράπεζα είχε αποκτήσει de facto έλεγχο πριν από χρόνια, ενώ βρισκόταν στη διαδικασία εξαγοράς των υπόλοιπων επενδυτών της μειοψηφίας. Πήρε για πρώτη φορά ένα μερίδιο το 2008 με option να το αυξήσει αργότερα, κάτι που όντως έπραξε σε τρία στάδια μέχρι το 2010.

Οι ενάγοντες υποστηρίζουν ότι η Deutsche αγνόησε την υποχρέωση βάσει της γερμανικής νομοθεσίας να κάνει υποχρεωτική προσφορά εξαγοράς στους υπόλοιπους μετόχους τη στιγμή που οι μετοχές της Postbank διαπραγματεύονταν στα 57,25 ευρώ, έναντι των 25 ευρώ που τελικά κατέβαλε η Deutsche.

Οι αξιώσεις αρχικά απορρίφθηκαν από δικαστήρια της Κολωνίας το 2011 και το 2012, αλλά αυτές οι αποφάσεις ακυρώθηκαν αργότερα από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Γερμανίας.

Η Deutsche έχασε μια επόμενη δίκη το 2017, αλλά άσκησε έφεση, με αποτέλεσμα μια άλλη σειρά αγωγών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή