![Ινδία: Νεκροί και τραυματίες από έκρηξη σε φαρμακευτική βιομηχανία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/india.jpg)
Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν σημειώθηκε έκρηξη σε εργοστάσιο φαρμάκων στην Ινδία, ενώ άλλοι 30 και πλέον υπέστησαν εγκαύματα από χημικές ουσίες, έκαναν γνωστό οι αρχές σήμερα.
Η έκρηξη είχε τέτοια ισχύ που ανθρώπινα μέλη κι υπολείμματα σκορπίστηκαν σ’ όλο το εργοστάσιο, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας The Hindu.
Ινδία: Πώς μετατρέπεται στη νέα Κίνα για τις πολυεθνικές
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες μετά το μεσημέρι σε φαρμακευτική βιομηχανία στην περιοχή Ανακαπάλι της πολιτείας Άντρα Πραντές, στη νοτιοανατολική Ινδία.
An explosion at a pharmaceutical plant in India’s Andhra Pradesh state has killed at least 15 people and injured dozens more https://t.co/ZKt3QmIy9z pic.twitter.com/XfKWrNNLqG
— Reuters (@Reuters) August 22, 2024
Ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις διάσωσης
«Κανένας δεν έχει απομείνει παγιδευμένος στο κτίριο κι οι επιχειρήσεις διάσωσης αποπερατώθηκαν. Έχουμε 17 νεκρούς και 34 τραυματίες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μ. Ντιπίκα, αξιωματικός της αστυνομίας.
Διευκρίνισε πως κατά τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η αιτία της έκρηξης ήταν διαρροή αερίου.
Άλλος αξιωματικός της αστυνομίας, ο Μ. Μπουτσέια, δήλωσε στην εφημερίδα Indian Express ότι θύματα υπέστησαν φοβερά χημικά εγκαύματα. «Ήταν φρικτό, συγκλονιστικό, ούρλιαζαν προτού χάσουν τις αισθήσεις τους», είπε στην εφημερίδα περιγράφοντας τους αφόρητους πόνους των εργαζόμενων.
Ο Ινδός ομοσπονδιακός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ανέφερε μέσω X πως αισθάνεται «οδύνη» για την «απώλεια ανθρωπίνων ζωών», υποσχόμενος πως οι αρχές θα προσφέρουν αποζημίωση περίπου 2.135 ευρώ στις οικογένειες των θανόντων στο δυστύχημα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Golden Visa: Η Πορτογαλία επιταχύνει την διαδικασία μετά από μεγάλες καθυστερήσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/ot_golden_visa24_1-600x352.png)
Η Πορτογαλία επιταχύνει την διαδικασία Golden Visa μετά από μεγάλες καθυστερήσεις
Η Πορτογαλία επισπεύδει τις αιτήσεις για Golden Visa μεταβαίνοντας από ένα σύστημα ψηφιακής υποβολής αιτήσεων
![Σπάνιες γαίες: Ποιες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/spanies-gaies6-600x390.jpg)
Ποιες σπάνιες γαίες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ
Η Κίνα πρωτοστατεί στις σπάνιες γαίες και σχεδόν μονοπωλεί την επεξεργασία τους και οι ΗΠΑ θέλουν να απεξαρτηθούν από αυτή την επίπονη δέσμευση
![Ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία: Τι ζητούν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/RENAULT-600x600.jpg)
Στο «ρελαντί» η πράσινη μετάβαση - Τι ζητούν οι ευρωπαίοι αυτοκινητοβιομήχανοι
«Καλός ο στρατηγικός διάλογος, αλλα χρειαζόμαστε λύσεις γρήγορα», λένε οι εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας - Oι καθυστερήσεις απειλούν επενδύσεις 250 δισ. ευρώ
![Μεξικό: Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/xalyvas-600x370.jpg)
Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο λέει το Μεξικό
Το Μεξικό εισάγει περισσότερο χάλυβα από τις Ηνωμένες Πολιτείες απ' ό,τι εξάγει
![Κομισιόν: Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/von-der-leyen-vance-600x400.jpg)
Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς
Η Πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε τη δέσμευση της ΕΕ για δίκαιες και ισορροπημένες εμπορικές σχέσεις
![Πάουελ: Σε μη βιώσιμη πορεία το έλλειμμα – Δεν βιαζόμαστε να μειώσουμε τα επιτόκια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/πγ1-1-600x366.jpg)
Καμπανάκι Πάουελ για το έλλειμμα στις ΗΠΑ - Καμία βιασύνη για τα επιτόκια
Τι είπε ο Πάουελ, για έλλειμμα, χρέος, δασμούς και επιτόκια στην καθιερωμένη κατάθεση του στη Γερουσία
![Πορτογαλία: Εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/tap-portugal-600x400.jpg)
Η Πορτογαλία εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP
Υπάρχουν περίπου 12 εταιρείες που ενδιαφέρονται για τον εθνικό αερομεταφορέα της Πορτογαλίας
![Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/solomon-600x400.jpg)
Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου
Ο πήχης για την πραγματοποίηση μιας συμφωνίας είναι πολύ υψηλός
![Cucci: Η πτώση πωλήσεων στο τέταρτο τρίμηνο προβληματίζει τους αναλυτές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/gucci-store-600x410.jpg)
Νέο πλήγμα για την Gucci - Συνεχίζεται η πτώση πωλήσεων
Τα έσοδα της Kering, στην οποία ανήκει η Gucci, ολόκληρου του έτους από δραστηριότητες του ομίλου ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ
![Βρετανία: Άντλησε 13 δισ. στερλίνες – Οι αγορές της πρόσφεραν 140 δισ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/ot_bonds_london11-768x450-1-600x352.png)
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων