Η Nestle αντικαθιστά τον διευθύνοντα σύμβουλο Μαρκ Σνάιντερ με το μακροχρόνιο στέλεχος Λοράν Φρεξέ, ανακοίνωσε η εταιρεία, σε μια μεγάλη αλλαγή στη μεγαλύτερη βιομηχανία τροφίμων στον κόσμο, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα στα έσοδά της λόγω της κρίσης του κόστους ζωής που πλήττει τους πελάτες της.

Ο Σνάιντερ αποφάσισε να παραιτηθεί από τους ρόλους του ως διευθύνων σύμβουλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου μετά από οκτώ χρόνια ηγεσίας της εταιρείας, δήλωσε η Nestle, σύμφωνα με το Reuters. Η Nestle διανύει μια δύσκολη περίοδο και τον περασμένο μήνα μείωσε τις προοπτικές των πωλήσεων για το σύνολο του έτους, λέγοντας ότι έπρεπε να επιβραδύνει τις αυξήσεις των τιμών της, καθώς οι πελάτες που στερούνται μετρητών γίνονται πιο συνειδητοποιημένοι ως προς τις τιμές.

Η χρυσή ευκαιρία που «βλέπουν» οι Big Food – Πώς αλλάζει το τοπίο στα τρόφιμα

Οι μετοχές της εταιρείας που παρασκευάζει τις σοκολάτες KitKat και τον στιγμιαίο καφέ Nestle έχουν υποχωρήσει κατά 8% το 2024, υποαποδίδοντας έναντι ανταγωνιστών όπως η Unilever, η οποία έχει κερδίσει 29%.

Ο Φρεξέ εντάχθηκε στη Nestle το 1986 και είναι μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ελβετικής εταιρείας εδώ και 16 χρόνια. Στον πιο πρόσφατο ρόλο του ήταν διευθύνων σύμβουλος της ζώνης Αμερικής.

«Ένας βετεράνος, που γνωρίζει τη Nestlé μέσα και έξω, καθώς και τις αγορές, αναλαμβάνει», δήλωσε ο αναλυτής της Bank Vontobel Jean-Philippe Bertschy.

Η αλλαγή ισχύει από την 1η Σεπτεμβρίου, δήλωσε η Nestle. Η αλλαγή στον Φρεξέ αποτελεί επιστροφή στη συνήθη πρακτική της Nestle να προάγει τους διευθύνοντες συμβούλους από το εσωτερικό της εταιρείας. Ο Σνάιντερ, πρώην επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας υγειονομικής περίθαλψης Fresenius, ήταν η πρώτη εξωτερική πρόσληψη της Nestle για την ανώτατη θέση της εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, όταν ανέλαβε το 2016.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή