Ανέβασε ο επενδυτής των μέσων ενημέρωσης Edgar Bronfman Jr την προσφορά της τελευταίας στιγμής για να σταματήσει τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση της Skydance Media και της Paramount Global, αποκτώντας το μερίδιο της Σάρι Ρεντστόουν στην National Amusements Inc. από 4,3 δισ. σε 6 δισ. δολάρια.

Την ίδια στιγμή η ειδική επιτροπή της Paramount δήλωσε ότι θα παρατείνει κατά 15 ημέρες τη συμφωνηθείσα περίοδο «go shop» της συμφωνίας με τη Skydance, καθώς εξετάζει την ανταγωνιστική προσφορά του Μπρόνφμαν.

Paramount: Τι «πουλάει» το νέο αφεντικό στους επενδυτές

Όπως επισήμανε το The Wrap, η προσφορά του Μπρόνφμαν, του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της Warner Music Group που βοήθησε να ξεπεράσει τις προκλήσεις της πειρατείας στη μουσική βιομηχανία, θα υποστηριχθεί από τον παραγωγό του «Baby Geniuses», Στίβεν Πολ, ο οποίος στο παρελθόν συγκέντρωσε μια ομάδα επενδυτών για να εξερευνήσει τη δική του προσφορά.

Paramount: Η σφήνα στη συμφωνία με τη Skydance

Η κίνηση του Μπρόνφμαν ήρθε δύο ημέρες πριν από τη λήξη της δυνατότητας υπαναχώρησης των 45 ημερών (περίοδος «go shop») στη συμφωνία συγχώνευσης της Skydance Media που έκλεισε τον περασμένο μήνα, στην οποία η Paramount θα καταβάλει τέλος διάλυσης σε περίπτωση που αποδεχτεί καλύτερη προσφορά από άλλον πλειοδότη.

Ταυτόχρονα, παρόμοια με την προσφορά του Μπρόνφμαν, η ομάδα επενδυτών της Skydance, στην οποία συμμετέχουν επίσης οι ιδιωτικές επενδυτικές εταιρείες RedBird Capital Partners και KKR, όπως και ο πατέρας του CEO της Skydance, David Ellison, δισεκατομμυριούχο ιδρυτή της Oracle Larry Ellison, συμφώνησε να επενδύσει περισσότερα από 8 δισ. δολάρια στην Paramount και να εξαγοράσει την National Amusements.

Σύμφωνα με το CNBC, η επιτροπή της Paramount ανακοίνωσε πως «ως αποτέλεσμα, η περίοδος “go shop” παρατείνεται για την κοινοπραξία Bronfman μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου 2024, σύμφωνα με τη συμφωνία συναλλαγής στην οποία η εταιρεία εξακολουθεί να υπόκειται. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία διαβεβαίωση ότι αυτή η διαδικασία θα οδηγήσει σε μια Ανώτερη Πρόταση. Η εταιρεία δεν σκοπεύει να γνωστοποιήσει περαιτέρω εξελίξεις, εκτός εάν και εφόσον κρίνει ότι η γνωστοποίηση αυτή είναι κατάλληλη ή απαιτείται με άλλο τρόπο».

Η επιτροπή πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της αρχικής περιόδου «go shop» ήρθε σε επαφή με περισσότερα από 50 τρίτα μέρη για να μετρήσει το πιθανό ενδιαφέρον για εξαγορά. Η περίοδος «go-shop» θα εξακολουθήσει να λήγει πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης για όλα τα άλλα μέρη, δήλωσε η επιτροπή.

Μέσα σε δύο μόλις ημέρες, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Warner Bros, ανέβασε την προσφορά του από 4,3 σε 6 δισ. δολάρια προκειμένου να διεκδικήσει την ιστορική Paramount.

Ποιος είναι ο νέος μνηστήρας

Ο Μπρόνφμαν Τζούνιορ είναι μέλος της οικογένειας Μπρόνφμαν, μιας από τις πλουσιότερες του Καναδά, που έκανε την περιουσία της μέσω της εταιρείας ποτών Seagram. Εργάστηκε επίσης για λίγο ως παραγωγός και τραγουδοποιός στο Μπρόντγουεϊ και αργότερα ως παραγωγός ταινιών του Χόλιγουντ. Έκανε παραγωγή της ταινίας «The Border» (σ.σ. «Ο άνθρωπος των συνόρων») του 1982 με πρωταγωνιστή τον Jack Nicholson, η οποία κέρδισε 6,1 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Επέστρεψε στη Seagram, όπου οδήγησε την εταιρεία μέσω της εξαγοράς από τον γαλλικό όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων Vivendi το 2000.

Το 2004, ένας επενδυτικός όμιλος υπό την ηγεσία του Μπρόνφμαν αγόρασε τη Warner Music Group, όπου διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος μέχρι το 2011. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η WMG, όπως και άλλες μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες, διερευνούσε τον καταστροφικό αντίκτυπο της πειρατείας στη μουσική βιομηχανία και ο Μπρόνφμαν οδήγησε την εταιρεία στην εποχή των ψηφιακών πωλήσεων.

Το 2011, η Access Industries, η παγκόσμια επενδυτική εταιρεία που ελέγχεται από τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Len Blavatnik, αγόρασε την WMG για 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή