Αποχωρεί από την Apple, ο επικεφαλής του App Store, στο πλαίσιο ευρύτερης αναδιοργάνωσης του κερδοφόρου τμήματος, το οποίο έχει βρεθεί στο στόχαστρο ρυθμιστικού ελέγχου, εν μέσω ανησυχιών ότι κατέχει υπερβολική ισχύ στην αγορά λογισμικού κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Bloomberg, ο Ματ Φίσερ, αντιπρόεδρος που διευθύνει την επιχείρηση του App Store από το 2010, αποχωρεί από τον κατασκευαστή iPhone. Το App Store χωρίζεται σε δύο ομάδες: μια που επιβλέπει το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple και μια άλλη που είναι υπεύθυνη για τη διανομή εναλλακτικών εφαρμογών.

Το «απόρρητο» project της Apple – Πώς σχεδιάζει να τονώσει της πωλήσεις

Αλλαγές  στην Apple

Οι πηγές αναφέρουν ότι Φιλ Σίλερ, το στέλεχος που είναι τελικά υπεύθυνος για το App Store, κάνει τις αλλαγές ως απάντηση στις ρυθμιστικές αρχές που αναγκάζουν την Apple να επιτρέπει εναλλακτικά καταστήματα και μεθόδους πληρωμής για εφαρμογές στο iPhone, το iPad και τις άλλες συσκευές της εταιρείας.

«Μετά από 21 χρόνια στην Apple, πήρα την απόφαση να απομακρυνθώ από την απίστευτη εταιρεία μας», ανέφερε ο Φίσερ σε ένα email προς την ομάδα του την Τετάρτη.

«Αυτό ήταν στο μυαλό μου εδώ και αρκετό καιρό, και καθώς αναδιοργανώνουμε επίσης την ομάδα για να διαχειριστούμε καλύτερα τις νέες προκλήσεις και ευκαιρίες, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να δώσω τη σκυτάλη σε δύο εξαιρετικούς ηγέτες της ομάδας μου».

Ο Carson Oliver, ένας μακροχρόνιος ανώτερος διευθυντής, θα διευθύνει τον όμιλο App Store, ενώ η Ann Thai, διευθύντρια υπεύθυνη για λειτουργίες του App Store όπως η αναζήτηση και η ανακάλυψη, θα ηγηθεί της νέας ομάδας που είναι υπεύθυνη για την εναλλακτική διανομή. Και οι δύο διευθυντές θα αναφέρονται στον Σίλερ.

Πιέσεις

Η επιχείρηση App Store της Apple δέχεται πιέσεις από προγραμματιστές και ρυθμιστικές αρχές τα τελευταία χρόνια. Νωρίτερα το 2024, η εταιρεία έπρεπε να ανανεώσει τις δραστηριότητές της για να συμμορφωθεί με τους νέους νόμους της ΕΕ. Πρόσφατα μάλιστα, άλλαξε τη δομή των προμηθειών της στην ΕΕ και άνοιξε τις συσκευές της σε αγορές τρίτων.

Ωστόσο, ορισμένοι προγραμματιστές και η ΕΕ έχουν παραπονεθεί ότι οι αλλαγές της Apple δεν φτάνουν αρκετά μακριά. Σημειώνουν ότι η εταιρεία, σε ορισμένες περιπτώσεις, εξακολουθεί να ψάχνει να εισπράττει χρεώσεις για εφαρμογές και συνδρομές που πωλούνται στις πλατφόρμες της — ακόμη και σε καταστήματα τρίτων. Οι αλλαγές στην ΕΕ, μαζί με πιθανές αλλαγές σε άλλες περιοχές, έχουν θέσει σε κίνδυνο τον ρόλο του App Store ως μηχανή ανάπτυξης για την Apple.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα