Μάλλον τα… χριστουγεννιάτικα κάλαντα και όχι το πρώτο σχολικό κουδούνι θα ακουστούν στο νέο κατάστημα της αλυσίδας Πλαίσιο Computers στο αναγεννημένο ΙΚΕΑ στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, το οποίο μετατρέπεται σε εμπορικό πάρκο από τον όμιλο Fourlis.

Κώστας Γεράρδος στον ΟΤ: Ο ΣΕΛΠΕ θα ενώσει το retail

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, καθώς βρίσκεται στα σκαριά ακόμη ένα νέο σημείο, το οποίο επιχειρείται να ανοίξει μέχρι το τέλος του 2024, το νέο μεγάλο κατάστημα, συνολικής επιφάνειας 2.800 τ.μ. δίπλα σε ΙΚΕΑ, Intersport και Holland & Barrett, θα είναι το 27ο κατάστημα της Πλαίσιο Computers πανελλαδικά.

Ήδη πριν 12 ημέρες εγκαινιάστηκε το 26ο Πλαίσιο στα Ιωάννινα, με την εταιρεία της οικογένειας Γεράρδου να συνεχίζει να υλοποιεί το επενδυτικό της πλάνο για ισχυροποίηση του εμπορικού της «αποτυπώματός» κυρίως στην περιφέρεια, αλλά και σε σημεία της Αττικής που δεν έχει παρουσία.

Δέκα νέα καταστήματα Πλαίσιο

«Αυτή η διεύρυνση, που ουσιαστικά αφορά 10 νέα καταστήματα σε βάθος της τριετίας, θα μας επιτρέψει να έχουμε σημαντικό μερίδιο σε πόλεις με σοβαρή πίτα αγοράς» λέει στον ΟΤ ο διευθύνων σύμβουλος της Πλαίσιο Computers, Κώστας Γεράρδος.

Στην ανάπτυξη του εμπορικού πυλώνα μεγάλη προτεραιότητα έχουν οι οικιακές συσκευές, δεδομένου ότι η ηγετική θέση που κατέχει η εταιρεία στα είδη τεχνολογίας δύσκολα μπορεί να αυξηθεί σημαντικά ακόμα.

Πρόκειται για ένα στοίχημα που φαίνεται να κερδίζει η αλυσίδα Πλαίσιο, αφού σε μια 5ετία από το ντεμπούτο της στην κατηγορία, ψυγεία, κουζίνες πλυντήρια κ.λπ. συμβάλλουν πάνω από 16% στο σύνολο του τζίρου της παρότι πωλούνταν σε μόλις 13 καταστήματα του δικτύου της το 2023.

Υπενθυμίζεται ότι από πέρσι μέχρι και το τέλος του 2025, η εταιρεία «τρέχει» επενδυτικό πλάνο τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ, με έμφαση στο δίκτυο των καταστημάτων, το οποίο θα αναπτυχθεί πιο γρήγορα σε σχέση με το παρελθόν, στο e-commerce, στην τεχνολογία, στις υποδομές και στα συστήματα logistics.

Οι επιδόσεις του επταμήνου

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις της εταιρείας σε οικονομικό επίπεδο, σύμφωνα με τον κο Γεράρδο στο επτάμηνο εφέτος ο τζίρος διατηρείται και αυξάνει ελαφρώς σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2023, κάτι που κρίνεται ως επιτυχία.

Κι αυτό γιατί πέρσι μέσω του προγράμματος «Ανακυκλώνω- Αλλάζω Συσκευή» είχαν εκτιναχθεί οι πωλήσεις ψυγείων και κλιματιστικών, άρα η βάση σύγκρισης είναι υψηλή.

Ας σημειωθεί ότι το 2023 η αλυσίδα Πλαίσιο «έγραψε» τον καλύτερο τζίρο της τελευταίας 5ετίας στα 468,778 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 7,8%.

Βέβαια η ικανοποίηση από τον αυξημένο τζίρο μετριάστηκε για την οικογένεια Γεράρδου, καθώς τα κέρδη της αλυσίδας, που πλέον βρίσκεται εκτός χρηματιστηριακού ταμπλό, μειώθηκαν.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη προ φόρων του ομίλου και της εταιρείας ανήλθαν σε 6,189 εκατ. ευρώ και 6,528 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, μειωμένα κατά 3,4% και 2,4%, ενώ τα κέρδη μετά φόρων του ομίλου και της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 4,455 ευρώ και 4,797 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 12,0% και 10,3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις