Η BMW πρωτοστάτησε στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία (BEV) για πρώτη φορά, ξεπερνώντας την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla, σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας αγοράς JATO Dynamics.

Ο γερμανικός γίγαντας αυτοκινήτων πούλησε 14.869 αυτοκίνητα BEV τον Ιούλιο, περίπου 300 περισσότερα από την Tesla τον περασμένο μήνα.

ΕΕ – Κίνα: Προς μετωπική για τους δασμούς στα «Made in China» ηλεκτρικά οχήματα

Τα δεδομένα υπογράμμισαν την επιτυχία των παραδοσιακών αυτοκινητοβιομηχανιών στην αγορά μπροστά από κατασκευαστές  αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, όπως ακριβώς είναι η Tesla του Ιλον Μασκ .

“Η έλλειψη σαφήνειας σχετικά με τα κίνητρα και το μέλλον των ηλεκτρικών οχημάτων εξακολουθεί να αποτελεί εμπόδιο στους καταναλωτές που σκέφτονται ένα αυτοκίνητο αυτου του τύπου (EV).

Αυτοί οι παράγοντες, μαζί με τη χαμηλή υπολειμματική αξία των ηλεκτρικών οχημάτων συνέβαλαν στη μείωση που παρατηρήθηκε τον Ιούλιο», δήλωσε ο Felipe Munoz, Global Αναλυτής της JATO Dynamics, αναφερόμενος σε πτώση των συνολικών πωλήσεων EV.

Η θέση των κατασκευαστών στην αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων

Κερδίζουν έδαφος οι παραδοσιακοί

Η Tesla, η πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, παραμένει ο κυρίαρχος παίκτης, αλλά οι παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η BMW και η Volvo κερδίζουν έδαφος λόγω των αβεβαιοτήτων σχετικά με τις επιδοτήσεις και τα κίνητρα EV.

Η BMW ανέφερε άλμα 35% στις πωλήσεις τον περασμένο μήνα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ η Tesla είδε τις ταξινομήσεις να μειώνονται κατά 16%, ανέφερε η έκθεση.

Περίπου 139.300 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ταξινομήθηκαν τον περασμένο μήνα, μειωμένα κατά 6% από τον Ιούλιο του 2023, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία πρόσθεσε ότι το μερίδιο αγοράς των EV μειώθηκε στο 13,5% από 14,6% ένα χρόνο νωρίτερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green