Δυο πλοία ναυτιλιακών εταιρειών με έδρα την Ελλάδα βρίσκονται στην Κύπρο για την μεταφορά «υψηλά ιστάμενων Ισραηλινών, οι οποίοι θα φύγουν από τα λιμάνια της χώρας» σύμφωνα με ανακοίνωση της πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ)

Στην ανακοίνωση της η ΠΕΝΕΝ αναφέρει ότι πρόκειται για τα επιβατηγά πλοία “SMYRNA DI LEVANTE” της Levante Ferries και «CELESTYAL CRYSTAL» της Celestyal Cruises, τα οποία «ήδη βρίσκονται σταντ μπάι στη Κύπρο. Το πρώτο στο αγκυροβόλιο και το δεύτερο στο λιμάνι της Λεμεσού».

Χωρίς θύματα η επίθεση σε ελληνικό τάνκερ στην Ερυθρά – Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Ναυτιλίας

Η ΠΕΝΕΝ εκφράζει για μια ακόμη φορά την αντίθεση της στην αποστολή επιβατηγών πλοίων στην Κύπρο με προορισμό το Ισραήλ, επισημαίνοντας τους κινδύνους για την ασφάλεια και την ζωή των πληρωμάτων. ΠΕΝΕΝ

Όπως επισημαίνει ενόψει ενδεχόμενου στρατιωτικού πλήγματος στο Ισραήλ από το Ιράν, σαν απάντηση στη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη, εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών του Ισραήλ επισκέφθηκε Ελλάδα και Κύπρο και «σε χρόνο ρεκόρ συνήφθει συμφωνία με Ελλάδα και Κύπρο για χρήση επιβατηγών πλοίων στη μεταφορά υψηλά ιστάμενων Ισραηλινών, οι οποίοι θα φύγουν από τα λιμάνια της χώρας». Στη συνέχεια ακολούθησε σύμβαση με ναυτιλιακές εταιρίες ώστε τα πλοία τους να χρησιμοποιηθούν σε αυτή την αποστολή.

«Η ένταση των πολεμικών ανταγωνισμών στην Μέση Ανατολή, η συγκέντρωση τεράστιων στρατιωτικών δυνάμεων, και πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ μετατρέπει την περιοχή αυτή σε θανάσιμο κίνδυνο για όλα τα πλοία που βρίσκονται στην ίδια περιοχή», υποστηρίζει η ΠΕΝΕΝ στην ανακοίνωσή της.

Η ΠΕΝΕΝ, καταλήγει η ανακοίνωση, «από την στιγμή που ενημερώθηκε για αποστολή επιβατηγών πλοίων στην Κύπρο με προορισμό το Ισραήλ, τάχθηκε αντίθετη επισημαίνοντας τους κινδύνους για την ασφάλεια και την ζωή των πληρωμάτων. Αυτή την θέση επαναλαμβάνουμε και διακηρύσσουμε και σήμερα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Χούθι: Επίθεση σε δεξαμενόπλοιο υπό ελληνική σημαία στα ανοικτά της Υεμένης
Ναυτιλία |

Επίθεση σε δεξαμενόπλοιο υπό ελληνική σημαία στα ανοικτά της Υεμένης - Τι λέει το υπουργείο Ναυτιλίας

Δεν αναφέρθηκαν θύματα μεταξύ των 25 μελών του πληρώματος που επέβαιναν, αλλά το πλοίο με ελληνική σημαία έχει χάσει την ικανότητα ελιγμών - Επιβεβαίωση και από το ελληνικό Υπουργείο Ναυτιλίας