Κορυφαία δικηγορικά γραφεία στις ΗΠΑ προσφέρουν στους κατώτερους δικηγόρους τους έως και 50.000 δολάρια προκειμένου να προτείνουν κάποιον γνωστό τους για δουλειά, καθώς ο νέος πόλεμος για τα ταλέντα στον κλάδο δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης.

Η A&O Shearman εισήγαγε ένα μπόνους 50.000 δολαρίων για προτάσεις συνεργατών στις ΗΠΑ τον Μάιο, την ίδια στιγμή που ξεκίνησε η συγχώνευσή της.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται οι Financial Times, η Kirkland & Ellis ανανέωσε πρόσφατα την πληρωμή των 50.000 δολαρίων μέχρι τον Ιανουάριο του 2025,  επεκτείνοντας μια παγκόσμια πολιτική που εισήχθη τον Οκτώβριο του περασμένου έτους. Η εταιρεία πρόσφερε προηγουμένως μπόνους 25.000 $.

Economist: Ο πόλεμος για τα ταλέντα της τεχνητής νοημοσύνης κλιμακώνεται

Ενώ οι περισσότερες κορυφαίες δικηγορικές εταιρείες, όπως και πολλές άλλες μεγάλες εταιρείες, συνήθως προσφέρουν ένα οικονομικό δέλεαρ στο πλαίσιο της στρατηγικής προσλήψεων, το μέγεθος αυτών των πληρωμών αυξήθηκε το 2021 και το 2022 εν μέσω υψηλής ζήτησης για δικηγόρους σε μια φρενήρη αγορά συγχωνεύσεων και εξαγορών. Ορισμένα δικηγορικά γραφεία πλήρωναν επίσης σε κατώτερους δικηγόρους εξαψήφια μπόνους εγγραφής και διατήρησης .

Οι διαφορές μεταξύ ΗΠΑ και Λονδίνου

Μετά από μια σύντομη παύση το 2023, ο πόλεμος για τα ταλέντα έχει ενταθεί και φέτος, ιδιαίτερα στο Λονδίνο όπου τα δικηγορικά γραφεία του «μαγικού κύκλου» του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν σχεδόν όλες αυξήσει σημαντικά τους μισθούς για τους νεοεισερχόμενους δικηγόρους σε 150.000 £ σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστούν τους αντιπάλους τους στις ΗΠΑ. Και σύμφωνα με τους υπευθύνους προσλήψεων, η αύξηση και η επέκταση των μεγάλων μπόνους για προτάσεις συνεργασίας συμβαδίζουν με αυτήν την τάση.

«Τα μπόνους αυτά δεν είναι καινούργια. . . Αυτό που ήταν διαφορετικό είναι το ποσό των 50.000 δολαρίων που τράβηξε την προσοχή του κλάδου», δήλωσε η Katherine Loanzon, διευθύνουσα σύμβουλος της νομικής εταιρείας Kinney Recruiting στη Νέα Υόρκη.

Η αμερικανική δικηγορική εταιρεία Goodwin έχει προσφέρει μπόνους πρότασης συνεργάτη 30.000 $ στα γραφεία της εκτός Αμερικής και 50.000 $ στις ΗΠΑ από το 2021, σύμφωνα με την εταιρεία. Οι Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison προσφέρουν επίσης στους συνεργάτες 50.000 $, σύμφωνα με πληροφορίες των FT.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια εταιρεία «μαγικού κύκλου» πληρώνει σε συνεργάτες £ 15.000 για την επιτυχημένες υποδείξεις νέων συνεργατών, ενώ σε εταιρείες χαμηλότερης βαθμίδας η σχετική αμοιβή μπορεί να είναι πιο κοντά στις £ 5.000.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Executive