Οκτώ μέρες μόνο. Αυτό φαίνεται πως χρειάστηκαν οι μετοχές της Nvidia για να σημειώσουν άλμα 31% από την τελευταία φορά που έκλεισαν κάτω από τα 100 δολάρια ανά μετοχή στις 7 Αυγούστου, με την τεχνολογική εταιρεία να προσθέτει 765 δισεκατομμύρια δολάρια στην αξία της.

Η τεράστια άνοδος της μετοχής της Nvidia από τις 7 Αυγούστου έως τις 19 Αυγούστου είναι σχεδόν τριπλάσια από την άνοδο του Nasdaq 100 κατά 11% κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Τεχνητή νοημοσύνη: Καμπανάκι από Elliott για «φούσκα» – Πότε θα «σπάσει το ξόρκι» της Nvidia

Η ταχεία άνοδος αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη οκταήμερη άνοδο της Nvidia από τότε που ξέσπασε με μια καταπληκτική έκθεση κερδών που τροφοδοτήθηκε από την τεχνητή νοημοσύνη τον Μάιο του 2023, όταν κέρδισε 33% σε λιγότερο από δύο εβδομάδες. Αποτελεί επίσης τη μεγαλύτερη απόλυτη αύξηση της κεφαλαιοποίησης της Nvidia σε οκταήμερη περίοδο που έχει καταγραφεί ποτέ.

Όπως επισημαίνει το Markets Insider, η ανάκαμψη σε σχήμα V της μετοχής της Nvidia τις τελευταίες δύο εβδομάδες συνέπεσε με ένα ευρύ ράλι στη χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι επενδυτές καλωσόρισαν τα ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία που βοήθησαν στην απώθηση των φόβων για επικείμενη ύφεση.

Από το υψηλό κλείσιμο της Nvidia στις 10 Ιουλίου που ήταν σχεδόν 135 δολάρια, η μετοχή σημείωσε πτώση 27% μέχρι τις 7 Αυγούστου, καθώς οι επενδυτές ανησυχούσαν για την οικονομική επιβράδυνση, τις αναφορές για καθυστερήσεις στην επόμενη γενιά της GPU AI Blackwell της Nvidia και τα ερωτήματα σχετικά με το αν θα υπάρξει επιβράδυνση των δαπανών για AI λόγω της αμφίβολης προόδου στις προσπάθειες νομισματοποίησης των εταιρειών που αγοράζουν τα τσιπ GPU AI της Nvidia.

Η αύξηση της αξίας της κατά 765 δισεκατομμύρια δολάρια σε οκτώ ημέρες διαπραγμάτευσης είναι μεγαλύτερη από την αξία τεράστιων εταιρειών όπως η Tesla, η JPMorgan και η Walmart.

Nvidia: Θα έχει διάρκεια το ιστορικό ράλι;

Το κατά πόσον το ιστορικό ράλι της μετοχής της Nvidia μπορεί να διατηρηθεί, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την επερχόμενη έκθεση κερδών της εταιρείας, η οποία πρόκειται να δημοσιευθεί την επόμενη εβδομάδα.

Οι αναλυτές της Wall Street παραμένουν σταθεροί στις ανοδικές τους προοπτικές για την Nvidia ενόψει των κερδών.

Ο αναλυτής της Wedbush Matt Bryson δήλωσε στο CNBC πως «όλοι έχουν δεσμευτεί να δαπανήσουν για την τεχνητή νοημοσύνη μέσω της εκτόξευσης της Blackwell. Έτσι, έχετε ένα ακόμη έτος και πλέον αυξημένων δαπανών για την ΤΝ» και πρόσθεσε: «Εξακολουθώ να έχω αξιολόγηση «buy» και πιστεύω ότι θα έχουμε ένα ακόμη τρίμηνο από την Nvidia που, και πάλι, θα είναι ένα ακόμη καλύτερο και υψηλότερο. Το κάνουν με συνέπεια. Απλά δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια αλλαγή στη δυναμική από την πελατειακή τους βάση».

Και ο διευθύνων σύμβουλος της Mizuho Vijay Rakesh εκμεταλλεύτηκε την απότομη πτώση της μετοχής της Nvidia νωρίτερα αυτό το μήνα για να αυξήσει τον στόχο τιμής του για τη μετοχή, κάτι που αποδείχθηκε προφητικό κάλεσμα.

«Η ζήτηση παραμένει αμετάβλητη», δήλωσε ο Rakesh σε σημείωμα προς τους πελάτες. «Η NVDA συνεχίζει να ηγείται της επίθεσης».

Η άνοδος της μετοχής της Nvidia ήταν επίσης μια σημαντική νίκη για τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο Jensen Huang, ο οποίος είδε την καθαρή του αξία να εκτοξεύεται κατά 27 δισεκατομμύρια δολάρια από τις 7 Αυγούστου στα 114 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τον τον 11ο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Η Nvidia διαθέτει σήμερα αποτίμηση της αγοράς ύψους 3,15 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και η αύξηση της αξίας της κατά 765 δισεκατομμύρια δολάρια σε οκτώ ημέρες διαπραγμάτευσης είναι μεγαλύτερη από την αξία τεράστιων εταιρειών όπως η Tesla, η JPMorgan και η Walmart.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη