Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, τον Large Cap της FTSE Russell αναβαθμίζεται η μετοχή της Cenergy, από τον Mid Cap που βρισκόταν προηγουμένως. Η Cenergy, πήρε τη θέση της Βιοχάλκο, η οποία μετατίθεται στον Mid Cap, σύμφωνα με την σημερινή αναθεώρηση των δεικτών του οίκου.

Επίσης, στον Mid Cap αναβαθμίστηκε και η μετοχή της Intralot, ενώ στον Micro Cap προστέθηκε για πρώτη φορά η Interlife. Δεν κατάφεραν να παραμείνουν στον Micro Cap οι AustriaCard, AVAX, Dimand, ΕΛΑΣΤΡΟΝ, Lavipharm, Premia, Πλαστικά Θράκης.

Οι αλλαγές θα ισχύσουν μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της 20ης Σεπτεμβρίου 2024, όταν και αναμένεται αύξηση του τζίρου.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι πριν από λίγες ημέρες, ανακοινώθηκε ότι η Motor Oil εξέρχεται από τον MSCI Standard Greece και μεταφέρεται στον Small Cap, σε μία εν πολλοίς μη αναμενόμενη έξοδο. Οι αλλαγές θα ισχύσουν από τη συνεδρίαση της 2ας Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η μετοχή της Motor Oil είχε εισαχθεί στον δείκτη MSCI Standard GREECE τον Φεβρουάριο του 2023, με τις εκτιμήσεις για τις εισροές τότε να κάνουν λόγο για περίπου 75 εκατ. ευρώ.

Η Motor Oil είχε γίνει μάλιστα η 10η μετοχή του δείκτη MSCI Standard GREECE, μαζί με τις ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Μυτιληναίος, Jumbo, ΔΕΗ, και Τέρνα Ενεργειακή, η οποία λίγους μήνες μετά αντικαταστάθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές