Πτωτικά κινήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια σήμερα Παρασκευή, τηρώντας επιφυλακτική στάση για τις προεκτάσεις της αναμενόμενης μείωσης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία εκτιμάται ότι θα έρθει τον Σεπτέμβριο.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας ανέστρεψε τα ενδοσυνεδριακά του κέρδη κλείνοντας τελικά με πτώση 0,11%, ενώ ο Topix σημείωσε οριακή άνοδο.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας Καζούο Ουέντα δήλωσε στο κοινοβούλιο της χώρας την Παρασκευή ότι η κεντρική τράπεζα θα «παραμείνει σε μεγάλη εγρήγορση» για τις κινήσεις της αγοράς.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 0,51% και ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq έχασε 0,58%.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας διολίσθησε κατά 0,43%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,73%, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας επέκτεινε τις απώλειες για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, σημειώνοντας οριακή πτώση.

Πιέσεις  στα ασιατικά χρηματιστήρια

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία από την Ιαπωνία έδειξαν ότι ο συνολικός πληθωρισμός της χώρας ήταν 2,8% τον Ιούλιο, αμετάβλητος από τον προηγούμενο μήνα.

Ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος αφαιρεί τις τιμές των φρέσκων τροφίμων, διαμορφώθηκε στο 2,7%, σύμφωνα με τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters και υψηλότερα από το ποσοστό του Ιουνίου, όταν ήταν στο 2,6%.

Ωστόσο, ο λεγόμενος ρυθμός πληθωρισμού «πυρήνα», ο οποίος αφαιρεί τις τιμές τόσο των φρέσκων τροφίμων όσο και της ενέργειας και παρακολουθείται από την Τράπεζα της Ιαπωνίας, μειώθηκε στο 1,9% τον Ιούλιο από 2,2% τον Ιούνιο.

Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό πληθωρισμού «πυρήνα» που έχει φτάσει από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές