Σε διπλασιασμό των εισαγωγών ασημιού στην Ινδία οδηγεί η αυξανόμενη ζήτηση από τους κατασκευαστές ηλιακών πάνελ και ηλεκτρονικών ειδών και καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι το μέταλλο θα δώσει καλύτερες αποδόσεις από τον χρυσό, δήλωσαν την Παρασκευή κορυφαίοι εισαγωγείς του μετάλλου.

Οι υψηλότερες εισαγωγές από τον μεγαλύτερο καταναλωτή αργύρου στον κόσμο θα μπορούσαν να δώσουν περαιτέρω στήριξη στις παγκόσμιες τιμές , οι οποίες βρίσκονται κοντά στο υψηλότερο επίπεδό τους εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία.

Χρυσός: Παρασύρθηκε από το sell off ο χρυσός -Πτώση που ξεπερνά το 1%

Η Ινδία εισήγαγε 3.625 μετρικούς τόνους του λευκού μετάλλου πέρυσι, σημειώνει το Reuters. Οι φετινές αγορές θα μπορούσαν να αυξηθούν σε 6.500 έως 7.000 τόνους λόγω της αυξανόμενης βιομηχανικής ζήτησης, δήλωσε ο Τσιραγκ Τακάρ, διευθύνων σύμβουλος της Amrapali Group Gujarat, ενός κορυφαίου εισαγωγέα αργύρου.

Οι εισαγωγές αργύρου της Ινδίας το πρώτο εξάμηνο του 2024 εκτινάχθηκαν στους 4.554 τόνους από 560 τόνους πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου.

«Υπάρχει μια παραδοσιακή ζήτηση για κοσμήματα. Οι άνθρωποι αγοράζουν επίσης για επενδυτικούς σκοπούς τώρα που η μείωση των δασμών έχει κάνει το ασήμι πιο προσιτό», δήλωσε ο Τσιραγκ Τακάρ στο Reuters στο περιθώριο του India Gold Conference.

Η Ινδία μείωσε τους εισαγωγικούς δασμούς στο ασήμι τον Ιούλιο στο 6% από 15%, ένα βήμα που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου.

Προσδοκίες

Ο Τσιραγκ Τακάρ δήλωσε ότι η επενδυτική ζήτηση ήταν «πρωτοφανής» κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, καθώς οι άνθρωποι αγόραζαν ασήμι προσδοκώντας ότι θα τους έδινε καλύτερη απόδοση από τον χρυσό.

Τα τοπικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το ασήμι έφτασαν σε υψηλό ρεκόρ 96.493 ρουπίες (1.151 δολάρια) ανά κιλό τον Μάιο και έχουν αυξηθεί σχεδόν 14% μέχρι στιγμής το 2024, ξεπερνώντας ελαφρώς την αύξηση 13% των τιμών του χρυσού.

Λόγω της εξάντλησης των αποθεμάτων το 2023, οι βιομηχανικοί αγοραστές αργύρου έχουν αποθηκεύσει το μέταλλο φέτος για να προφυλαχθούν από την άνοδο των τιμών, δήλωσε έμπορος ράβδων σε τράπεζα που εισάγει ασήμι.

Η Ινδία εισάγει ασήμι κυρίως από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Βρετανία και την Κίνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities