
Σε διπλασιασμό των εισαγωγών ασημιού στην Ινδία οδηγεί η αυξανόμενη ζήτηση από τους κατασκευαστές ηλιακών πάνελ και ηλεκτρονικών ειδών και καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι το μέταλλο θα δώσει καλύτερες αποδόσεις από τον χρυσό, δήλωσαν την Παρασκευή κορυφαίοι εισαγωγείς του μετάλλου.
Οι υψηλότερες εισαγωγές από τον μεγαλύτερο καταναλωτή αργύρου στον κόσμο θα μπορούσαν να δώσουν περαιτέρω στήριξη στις παγκόσμιες τιμές , οι οποίες βρίσκονται κοντά στο υψηλότερο επίπεδό τους εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία.
Χρυσός: Παρασύρθηκε από το sell off ο χρυσός -Πτώση που ξεπερνά το 1%
Η Ινδία εισήγαγε 3.625 μετρικούς τόνους του λευκού μετάλλου πέρυσι, σημειώνει το Reuters. Οι φετινές αγορές θα μπορούσαν να αυξηθούν σε 6.500 έως 7.000 τόνους λόγω της αυξανόμενης βιομηχανικής ζήτησης, δήλωσε ο Τσιραγκ Τακάρ, διευθύνων σύμβουλος της Amrapali Group Gujarat, ενός κορυφαίου εισαγωγέα αργύρου.
Οι εισαγωγές αργύρου της Ινδίας το πρώτο εξάμηνο του 2024 εκτινάχθηκαν στους 4.554 τόνους από 560 τόνους πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου.
«Υπάρχει μια παραδοσιακή ζήτηση για κοσμήματα. Οι άνθρωποι αγοράζουν επίσης για επενδυτικούς σκοπούς τώρα που η μείωση των δασμών έχει κάνει το ασήμι πιο προσιτό», δήλωσε ο Τσιραγκ Τακάρ στο Reuters στο περιθώριο του India Gold Conference.
Η Ινδία μείωσε τους εισαγωγικούς δασμούς στο ασήμι τον Ιούλιο στο 6% από 15%, ένα βήμα που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου.
Προσδοκίες
Ο Τσιραγκ Τακάρ δήλωσε ότι η επενδυτική ζήτηση ήταν «πρωτοφανής» κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, καθώς οι άνθρωποι αγόραζαν ασήμι προσδοκώντας ότι θα τους έδινε καλύτερη απόδοση από τον χρυσό.
Τα τοπικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το ασήμι έφτασαν σε υψηλό ρεκόρ 96.493 ρουπίες (1.151 δολάρια) ανά κιλό τον Μάιο και έχουν αυξηθεί σχεδόν 14% μέχρι στιγμής το 2024, ξεπερνώντας ελαφρώς την αύξηση 13% των τιμών του χρυσού.
Λόγω της εξάντλησης των αποθεμάτων το 2023, οι βιομηχανικοί αγοραστές αργύρου έχουν αποθηκεύσει το μέταλλο φέτος για να προφυλαχθούν από την άνοδο των τιμών, δήλωσε έμπορος ράβδων σε τράπεζα που εισάγει ασήμι.
Η Ινδία εισάγει ασήμι κυρίως από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Βρετανία και την Κίνα.


Latest News

Μεγαλώνει η φρενίτιδα για τον χρυσό - Φλερτάρει με νέα υψηλά στα 3.300 δολάρια
Μια επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας, η πιθανή αύξηση του πληθωρισμού και οι μειώσεις των επιτοκίων θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε ο χρυσός να φτάσει τα 3.300 δολάρια

Επιμένει ανοδικά και με νέο ρεκόρ ο χρυσός
Οι επενδυτές στρέφονται στο χρυσό αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο εν μέσω αβεβαιότητας για τους δασμούς Τραμπ

Νέο ρεκόρ για τον χρυσό λόγω δασμών και αβεβαιότητας
Οι αναλυτές προσδοκούν άνοδο στα 3.300 - 3.400 δολάρια φέτος - Οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλή καταφύγια

Ξέφρενο ράλι στον χρυσό - Ξεπέρασε τα 3.100 δολάρια λόγω δασμών και αβεβαιότητας
Ο χρυσός ξεκίνησε την εβδομάδα με νέο ιστορικό ρεκόρ - Οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλή καταφύγια

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου παρά τις απειλές Τραμπ για επιβολή δασμών στη Ρωσία
Επιφυλακτικοί είναι οι επενδυτές για το πετρέλαιο - Δεν τους κινητοποιούν αρκετά οι νέες απειλές Τραμπ

Commodities: Ιστορικά υψηλά κερδών για τους μεγαλύτερους traders ενέργειας
Τα κέρδη για το 2024 και το πρώτο τρίμηνο του 2025 θα είναι χαμηλότερα από τα έτη έκρηξης 2022-2023 παραμένουν υψηλότερα από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία

Τρίτη εβδομάδα κερδών για το μαύρο χρυσό
Οι δασμοί σε αγοραστές πετρελαίου από τη Βενεζουέλα ήταν ο σημαντικότερος καταλύτης για την αγορά πετρελαίου

Πώς να επενδύσετε σε χρυσό - Ποιοι παράγοντες καθορίζουν την αγορά
Για να επενδύσει κανείς σε χρυσό δεν είναι απαραίτητο να έχει μεγάλα κεφάλαια, ούτε να είναι ρέκτης των αγορών

Τρίτη σερί εβδομαδιαία άνοδο για το πετρέλαιο παρά τη σημερινή πτώση
Οι ανησυχίες για έναν εμπορικό πόλεμο και η αυξημένη αβεβαιότητα της πολιτικής των ΗΠΑ, επιβαρύνουν πολύ το κλίμα στην αγορά πετρελαίου

Προς υψηλό ενός μήνα οι τιμές του πετρελαίου - Τι προβλέπουν οι αναλυτές
Ισχυρότερος παράγοντας όλων για τις τιμές στο πετρέλαιο παραμένει η αβεβαιότητα που προκαλούν οι δασμοί Τραμπ