Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, με τους επενδυτές να αξιολογούν θετικά την ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, στο συμπόσιο του Τζάκσον Χολ του Ουαϊόμινγκ, καθώς σηματοδότησε τη μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,32%, με τον κλάδο του πετρελαίου να κερδίζει 0,6%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,52% στις 8.331 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 0,76% στις 18.633 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,70% στις 7.577 μονάδες.

Θετικά έκλεισαν οι δείκτες και την εβδομάδα, αφού τα κέρδη του DAX και του CAC40 έφτασαν το 1,7% αμφότεροι, ενώ ο FSTE 100 κατάφερε να κλείσει στο +0,2%.

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της Nestle υποχώρησε κατά 1%, μετά την αναπάντεχη αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου Mark Schneider από τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής τροφίμων στον κόσμο και την αντικατάστασή του από τον βετεράνο της εταιρείας Laurent Freixe.

Η αιφνιδιαστική αποχώρηση της Schneider ανακοινώθηκε αργά την Πέμπτη μετά από μια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που έβαλε τέλος στην σχεδόν οκταετή θητεία στο τιμόνι του 58χρονου Γερμανού, του πρώτου αουτσάιντερ εταιρείας που ηγήθηκε της Nestle εδώ και σχεδόν έναν αιώνα.

Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της Hugo Boss σημείωσαν άνοδο 6% αφού ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της, Frasers, υπέβαλε αίτημα για απόκτηση περισσότερων μετοχών, σύμφωνα με μια κατάθεση στη γερμανική αρχή ανταγωνισμού που αποκάλυψε το Reuters.

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ δήλωσε έφτασε η ώρα για τη μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, καθώς προειδοποίησε ότι οι «καθοδικοί κίνδυνοι» για την αγορά εργασίας έχουν αυξηθεί. «Έχει έρθει η ώρα για την προσαρμογή της πολιτικής», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στην πολυαναμενόμενη ομιλία στο Τζάκσον Χόλ.

«Η κατεύθυνση της κίνησης είναι σαφής και ο χρόνος και ο ρυθμός των μειώσεων των επιτοκίων θα εξαρτηθούν από τα εισερχόμενα δεδομένα, τις εξελισσόμενες προοπτικές και την ισορροπία των κινδύνων», δήλωσε ο Πάουελ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια μείωση επιτοκίων της μεγαλύτερης από 25 μονάδες βάσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές