Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, με τους επενδυτές να προσβλέπουν στην ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, στο συμπόσιο του Τζάκσον Χολ του Ουαϊόμινγκ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,11%, με τον κλάδο του πετρελαίου να κερδίζει 0,6%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,23% στις 8.307 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,19% στις 18.529 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,28% στις 7.545 μονάδες.

Υπό πίεση οι αγορές της Ασίας – Προβλημάτισε ο πληθωρισμός στην Ιαπωνία

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της Nestle υποχωρεί κατά 2%, μετά την αναπάντεχη αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου Mark Schneider από τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής τροφίμων στον κόσμο και την αντικατάστασή του από τον βετεράνο της εταιρείας Laurent Freixe.

Η αιφνιδιαστική αποχώρηση της Schneider ανακοινώθηκε αργά την Πέμπτη μετά από μια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που έβαλε τέλος στην σχεδόν οκταετή θητεία στο τιμόνι του 58χρονου Γερμανού, του πρώτου αουτσάιντερ εταιρείας που ηγήθηκε της Nestle εδώ και σχεδόν έναν αιώνα.

Με τη Federal Reserve να δέχεται ήδη κριτική ότι έχει καθυστερήσει να ανοίξει τον κύκλο μείωσης των επιτοκίων, τα βλέμματα των αγορών στρέφονται στην σημερινή ομιλία του Τζερόμ Πάουελ στο συμπόσιο του Τζάκσον Χολ. Και μείζον θέμα είναι τι θα πρέπει να πει, ή -ακόμα καλύτερα- τι θέλουν οι αγορές να ακούσουν.

Σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές, ο Αμερικανός τραπεζίτης θα πρέπει να καταστήσει σαφές ότι η στάση της νομισματικής πολιτικής της Fed θα μπορούσε να αντιστραφεί μετά τις εκλογές, ακόμη κι αν αποφασίσει για μειώσεις επιτοκίων τις επόμενες εβδομάδες. Θα πρέπει επίσης να καταστήσει σαφή στις αγορές και στα νοικοκυριά την οικονομική πραγματικότητα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές