Θετικά, αλλά με επιλεκτικές συναλλαγές, κινείται σήμερα η Wall Street, τηρώντας στάση αναμονής για τη ομιλία του επικεφαλής της Federal Reserve, Jerome Powell, κατά το συμπόσιο της στο Jackson Hole, μετά και τα νέα στοιχεία που ανακοινώθηκαν και συνηγορούν στο ότι επίκειται μείωση των επιτοκίων.

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,54% στις 40.933 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,64% στις 5.606 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,87% στις 17.771 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Chewy σημειώνει άνοδο περισσότερο από 2% σε μια αναβάθμιση από την Piper Sandler. Η Piper Sandler πιστεύει ότι η επέκταση του μικτού περιθωρίου κέρδους και τα κέρδη απόδοσης είναι ανοδικοί καταλύτες για τη μετοχή.

Από την άλλη, απώλειες 2,4% σημειώνει η Peloton, μια μέρα μετά το άλμα κατά περίπου 35% που έφεραν τα ισχυρά τριμηνιαία αποτελέσματα. Η εταιρεία σηματοδότησε την επιστροφή στην αύξηση των πωλήσεων για πρώτη φορά μετά από εννέα τρίμηνα καθώς μείωσε το κόστος της.

Πέραν αυτών, ο πρόεδρος της Fed πρόκειται να μιλήσει στο ετήσιο συνέδριο της κεντρικής τράπεζας στο Jackson Hole του Ουαϊόμινγκ, όπου και εκτιμάται ότι θα σηματοδοτήσει ότι είναι σκόπιμο η κεντρική τράπεζα να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια σύντομα. Ωστόσο, θα παράσχει περιορισμένες ενδείξεις για το μέγεθος και τη συχνότητα των μειώσεων.

«Ο Powell αναμένεται να θέσει τις βάσεις για την πρώτη μείωση των επιτοκίων της Fed σε περισσότερα από τέσσερα χρόνια», δήλωσε ο Adam Turnquist, επικεφαλής τεχνικός στρατηγικός στην LPL Financial. «Τα σημάδια μείωσης των πιέσεων στις τιμές και η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης πιθανότατα θα είναι αρκετά ώστε οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής να αρχίσουν να μειώνουν το επιτόκιο», πρόσθεσε.

Οι αγορές στοιχηματίζουν σε περικοπή κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου και αφήνουν ανοιχτή μια πιθανότητα 1 στις 4 για μείωση μισής ποσοστιαίας μονάδας, σύμφωνα με το FedWatch του Ομίλου CME. Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση του Ιουλίου έδειξαν ότι η «συντριπτική πλειοψηφία» των μελών ήταν υπέρ της περικοπής του Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street