Μεταξύ θετικού και αρνητικού προσήμου ταλαντεύεται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να βρίσκει «τοίχο» στη ζώνη των 1.440 μονάδων την οποία δοκίμασε για λίγο, με αποτέλεσμα να αναδιπλώνεται και πάλι χαμηλότερα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,04% στις 1.435,55 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 35 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7,5 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,03% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.498,10 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,19% στις 1.279,13 μονάδες.

Το απόγευμα τα σπουδαία…

Μια συνεδρίαση χαμηλών πτήσεων είναι και η σημερινή στο ΧΑ, το οποίο έχει συνταχθεί απολύτως πίσω από την παγκόσμια αναμονή για την ομιλία του επικεφαλής της Federal Reserve, Jerome Powell, σήμερα το απόγευμα.

Μια ομιλία που έχει μετατραπεί στο μεγάλο «μάντρα» της εβδομάδας που ολοκληρώνεται σήμερα, αλλά που μπορεί στο τέλος να αποδειχθεί ήσσονος σημασίας για την πορεία των αγορών από την προσεχή Δευτέρα.

Ωστόσο στο ΧΑ μένει η αίσθηση αυτήν την εβδομάδα ότι επήλθε κάποια σταθεροποίηση μετά τις αναταράξεις του πρώτου δεκαπενθημέρου του μήνα και η υπενθύμιση ότι όσο και να συνηγορούν τα θεμελιώδη αρκετών τίτλων, εάν το διεθνές κλίμα δεν βοηθήσει, δύσκολα θα μπορέσει η αγορά να κινηθεί και πάλι προς τις 1.500 μονάδες.

Ένα επίπεδο που δυσκολεύει μέσα στο έτος το ΧΑ, αν και απέχει λίγο από το να επιτευχθεί και να διασπαστεί.

Τεχνικά λοιπόν, σύμφωνα με την Fast Finance, η γρήγορη πτωτική κίνηση μπέρδεψε την αγορά. Οι 1.440 είναι στην παρούσα αντίσταση και χρειάζεται κατοχύρωση σε κλείσιμο αν θέλει να δοκιμάσει άμεσα συνέχιση, κάτι που είδαμε σήμερα ότι δεν είναι εύκολο. Οι 1.410 μονάδες, είναι ουσιαστική κοντινή στήριξη με τις 1.370 η κύρια και πιο δύσκολη να επιβεβαιωθεί.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Motor Oil χάνει 2,03% και είναι το μεγαλύερο βαρίδι της αγοράς, με την ΕΥΔΑΠ να υποχωρεί κατά 1,77%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Εθνική, Autohellas, Alpha Bank, ΟΤΕ, Σαράντης, ΟΠΑΠ, Cenergy, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean, Τιτάν και ΔΑΑ.

Στον αντίποδα, άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Πειραιώς, Coca Cola και Βιοχάλκο, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Μυτιληναίος, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo και ΓΕΚ Τέρνα. Χωρίς μεταβολή είναι οι ΕΛΧΑ και Eurobank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών