Στη ζώνη των 1.440 μονάδων βρίσκεται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο χωρίς μεγάλες εξάρσεις συνεχίζει την ήπια ανοδική του πορεία, διαπερνώντας την «κόκκινη γραμμή» που χάραξε στην δραματική συνεδρίαση της 5ης Αυγούστου.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,20% στις 1.439,03 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 9,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,23% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.505,12 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,05% στις 1.282,28 μονάδες.

Περιμένοντας τον… Powell

Ο γενικός δείκτης έκλεισε τη συνεδρίαση της 2ας Αυγούστου στις 1.430 μονάδες, για να ανοίξει εκείνη την «μαύρη Δευτέρα» με βουτιά και να ολοκληρώσει 90 μονάδες χαμηλότερα. Έκτοτε έκανε μια πολύ καλή ανάκαμψη, και παρά το γεγονός ότι το επίπεδο των 1.430 μονάδων ταλαιπώρησε ελαφρώς τους long, όλα δείχνουν ότι πλέον έχει μπει ο στόχος να διαπεραστεί η αντίσταση στις 1.440 μονάδες.

Βέβαια, το κλίμα παραμένει ρευστό, δεδομένου ότι όλος ο κόσμος των αγορών περιμένει κεντρική ομιλία του προέδρου της Fed Jerome Powell που έχει προγραμματιστεί για σήμερα στο Jackson Hole, στο Wyoming. Διότι η ομιλία του έρχεται σε μια κομβική στιγμή όχι μόνο για την οικονομία των ΗΠΑ αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο των αγορών, με το ελληνικό χρηματιστήριο να μην εξαιρείται.

Οι πρώτες ενδείξεις για την «υποδοχή» του Powell θα αποτυπωθούν στη Wall Street το απόγευμα, με το ΧΑ να προλαβαίνει για λίγο να δει τι θα διαμηνυθεί εκεί. Ένας επιθετικός τόνος, που δείχνει εστίαση στον έλεγχο του πληθωρισμού, μπορεί να προκαλέσει sell off σε μετοχές και ομόλογα. Από την άλλη πλευρά, ένας ήπιος τόνος, που υποδηλώνει εστίαση στη στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης, μπορεί να τονώσει αυτά τα assets.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Coca Cola και ΕΛΧΑ κινούνται με κέρδη 1,26% και 1,20% αντίστοιχα, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Πειραιώς, Jumbo, Βιοχάλκο, Aegean, Σαράντης, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Alpha Bank, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ και ΔΑΑ.

Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Autohellas, Cenergy, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, Εθνική, Motor Oil και Ελλάκτωρ, με τις Eurobank, Λάμδα και Τιτάν να μην έχουν μεταβολή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών